Πολιτισμός

13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Θρίλερ, δράση, κωμωδία, ταινίες για όλα τα γούστα! 

Parallaxi
13-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-925154
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Το Νεκρό Κορίτσι (2006) σε σκηνοθεσία Κάρεν Μόνκριφ

Μια κοπέλα που ζει σχεδόν σαν φυλακισμένη στο σπίτι της, μαζί με την τυραννική και αθυρόστομη μάνα της, ανακαλύπτει το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας.

Μια καταθλιπτική ιατροδικαστής πιστεύει πως το πτώμα ανήκει στην εξαφανισμένη αδελφή της. Μια σύζυγος που ζει στην ψευδαίσθηση της θρησκευτικής της πίστης και στο περιθώριο του γάμου της ανησυχεί πως ο άντρας της δολοφονεί νεαρές γυναίκες και κρύβει τα ίχνη στις αποθήκες τους. Η μητέρα της νεκρής ξετυλίγει το κουβάρι του τέλους της κόρης της με τη βοήθεια μιας φίλης της. Οι ζωές όσων σχετίζονται μαζί της αποκαλύπτουν μια αθέατη καθημερινότητα στα προάστια του Λος Άντζελες.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/05 στις 22.00

Το Σπίτι Που Έχτισε Ο Τζακ (2018) σε σκηνοθεσία Λαρς φον Τρίερ

O Τζακ, ένας κατά συρροή δολοφόνος, περιγράφει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του – τους φόνους που έχει διαπράξει στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, οι οποίοι τον καθόρισαν και τον ολοκλήρωσαν. Μια σκοτεινή και μοχθηρή ιστορία, η οποία όμως παρουσιάζεται μέσα από μια φιλοσοφική και περιστασιακά χιουμοριστική παραβολή.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/05 στη 01.00

Η Θυσία (1986) σε σκηνοθεσία Αντρέι Ταρκόφσκι

Σε μια ήσυχη και απόμερη περιοχή της Σουηδίας, ο Αλεξάντερ και η οικογένειά του γιορτάζουν τα γενέθλιά του όταν πληροφορούνται πως απειλούνται από πυρηνικό όλεθρο.

*ΒΟΥΛΗ TV, Παρασκευή 20/05 στις 22.00

Taken 3 (2014) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Ο μυστικός πράκτορας Μπράιαν Μιλς επιστρέφει για μια τελευταία περιπέτεια. Ενώ προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την πρώην σύζυγό του, εκείνη βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμα του κι εκείνος κατηγορείται για τη δολοφονία της. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους και να προστατεύσει την κόρη του. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να ξεφύγει από το ανθρωποκυνηγητό που έχει στήσει η CIA και το FBI για να τον συλλάβει…

*OPEN BEYOND, Παρασκευή 20/05 στη 01.00

Φονικά Χρυσάνθεμα (2016) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Γουόλς

Η Άμπι Νάιτ είναι μια όμορφη πρώην δικηγόρος και νυν ιδιοκτήτρια ενός ανθοπωλείου. Μετά το θάνατο του συζύγου της, αποφάσισε μαζί με την κόρη της να γυρίσει πια σελίδα στη ζωή της. Η καταστροφή του αγαπημένου της αυτοκινήτου από κάποιον που ίσως έχει διαπράξει έγκλημα, έρχεται να ταράξει τα νερά της ήρεμης ζωής της. Αποφασισμένη να βρει τον υπαίτιο της καταστροφής, δέχεται τη βοήθεια του γοητευτικού καινούριου γείτονα, πρώην πεζοναύτη και νυν ιδιοκτήτη μπαρ, Μάρκο Σαλβάρε. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του και ένας φόνος. Η συμπάθεια μεταξύ τους είναι αμοιβαία. Οι γρίφοι που πρέπει να λυθούν, πολλοί. Άραγε η βοήθεια θα είναι επαρκής για να τους οδηγήσει στα μονοπάτια των απαντήσεων;

*MEGA, Παρασκευή 20/05 στις 02.20

G.I. Joe: Αντίποινα (2013) σε σκηνοθεσία Τζον Μ. Τσου

Η ομάδα G.I. Joe κατηγορείται άδικα από τον πολέμαρχο Ζάρταν για εγκλήματα κατά του κράτους. Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της ομάδας Κόμπρα έχει συγκεντρώσει γύρω του παγκόσμιους ηγέτες και απειλεί να στρέψει τα υπερσύγχρονα όπλα της ομάδας εναντίον άμαχων πληθυσμών. Ο Στρατηγός Τζόζεφ Κόλτον είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη διπλή απειλή.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 20/05 στις 21.00

Οι Καλοκαιρινές Μου Διακοπές (2012) σε σκηνοθεσία Εϊντριαν Γκράνμπεργκ

Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα. Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή Ελ Πουεμπλίτο και, ενώ κανείς δεν γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές. Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 20/05 στις 23.15

Κώδικας Τιμής (2000) σε σκηνοθεσία Τζόρτζ Τίλμαν Τζούνιορ

Ο Καρλ Μπράσιαρ έχοντας μεγάλα όνειρα κατατάσσεται στο ναυτικό. Τα σχέδιά του, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς βάζει στόχο να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός δύτης στην ιστορία του αμερικανικού ναυτικού, έναντι στις ρατσιστικές προκαταλήψεις που κυριαρχούσαν την δεκαετία του 1950. Ο δρόμος που έχει να διανύσει δεν θα είναι εύκολος, καθώς θα έρθει αντιμέτωπος με τις σφοδρές αντιδράσεις των συναδέλφων του και με τον σκληρό εκπαιδευτή του Μπίλι Σάντεϊ, που θέλει να τον κάνει να αποτύχει.

*ALPHA, Παρασκευή 20/05 στις 23.50

28 Εβδομάδες Μετά (2007) σε σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο

Έξι μήνες μετά το τρομερό χτύπημα ενός φονικού μεταδοτικού ιού στα βρετανικά νησιά , αμερικανικές δυνάμεις σπεύδουν να διασφαλίσουν μια απομονωμένη ζώνη του Λονδίνου με σκοπό την επανασύσταση του κράτους. Παρόλα αυτά, η πόλη δεν αργεί να γίνει ξανά μια κόλαση και να ξεσπάσει χάος, μετά την εκ νέου επίθεση μολυσμένων ατόμων από τον ιό. Παράλληλα, μια ομάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει από τα τρομακτικά ζόμπι και όχι μόνο…

*ALPHA, Παρασκευή 20/05 στις 02.30

Το Μεγάλο Κόλπο (2008) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας, μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης. Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του, μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως, είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν. Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες, εμπλέκονται σε μια υπόθεση, που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση.

*STAR, Παρασκευή 20/05 στις 00.45

Osmosis Jones (2001) σε σκηνοθεσία Μπόμπι & Πίτερ Φαρέλι

Καλώς ήλθατε στην «Πόλη του Φρανκ»! Μια πόλη σαν όλες τις άλλες. Με τις γειτονιές της, τα μαγαζιά της, τον τηλεοπτικό σταθμό της και τις… κυκλοφοριακές συμφορήσεις! Μόνο που η συγκεκριμένη δεν είναι τίποτε άλλο από το… εσωτερικό του σώματος του Φρανκ, ενός απλού εργάτη και πατέρα της μικρής Σέιν! Μια πόλη που τώρα όμως κινδυνεύει να αφανιστεί από απρόβλεπτη αιτία. Ο Θραξ, ένα πανίσχυρο μικρόβιο, βρήκε την ευκαιρία να εισβάλει στην πόλη με καταστρεπτικούς σκοπούς. Μόνο ο Όζμοσις Τζόουνς, το ατρόμητο λευκό αιμοσφαίριο και ο Ντριξ, το αντιβιοτικό, αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τον Θραξ. Άραγε θα καταφέρουν να τον νικήσουν;

*STAR, Παρασκευή 20/05 στις 04.00

Ο Τρελός Τα ‘Χει 400 (1968) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ο Λάμπρος τρελαίνεται στην κυριολεξία από τη μεγάλη του χαρά, όταν κερδίζει τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Οι δικοί του αποφασίζουν να τον κλείσουν στο φρενοκομείο, μια που δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Μετά, όμως, από ένα χρόνο, ο Λάμπρος δείχνει θεαματική βελτίωση και επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι του. Εκεί θα δοκιμάσει μια μεγάλη έκπληξη, αφού η οικογένειά του, με αρχηγό και υποκινητή την πεθερά του, σπαταλά ασυλλόγιστα τα χρήματα του λαχείου. Τότε ο Λάμπρος παίρνει την απόφαση να φέρει τη γαλήνη στο σπίτι του με έναν πρωτότυπο τρόπο…

*ANT1, Παρασκευή 20/05 στις 21.00

Spider-Man 3 (2007) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Ο Πίτερ Πάρκερ έχει επιτέλους βρει την ισορροπία ανάμεσα στην αφοσίωσή του στη Μαίρη Τζέιν και στα καθήκοντά του ως υπερήρωα. Αλλά, μία θύελλα φαίνεται στον ορίζοντα… Καθώς ο Spider-Man απολαμβάνει τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου και γίνεται το αντικείμενο του πόθου της Γκουέν Στέισι, ο Πίτερ δεν μένει ανεπηρέαστος και αρχίζει να παραμελεί τους ανθρώπους που αγαπά… ο άλλοτε συνεσταλμένος φωτορεπόρτερ νιώθει πια υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του και δεν διστάζει να το δείχνει με την παραμικρή αφορμή… Αυτή την ίδια αυτοπεποίθηση θα επικαλείται απεγνωσμένα στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, όταν όλα γύρω του θα καταρρέουν… Η ώρα της κρίσης έφτασε.

*ANT1, Παρασκευή 20/05 στις 23.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα