Parallax View

Πάρε μέρος σε μια μοναδική δωρεάν ξενάγηση στο Λευκό Πύργο!

Μη χάσεις την ευκαιρία.

Parallaxi
πάρε-μέρος-σε-μια-μοναδική-δωρεάν-ξενά-400987
Parallaxi

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Parallaxi και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην δράση της έναρξης των 54ων Δημητρίων: ”Ιστορίες του Λευκού Πύργου”, διοργανώνουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 μία εκπαιδευτική ξενάγηση με σκοπό την γνωριμία με το μνημείο και την ιστορία του.

Ο Λευκός Πύργος χτισμένος τον 15ο αιώνα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο παρελθόν, υπήρξε φυλακή, τόπος εκτέλεσης αλλά και ο νοτιοανατολικός Πύργος Οχύρωσης, που σύνεδεε τα ανατολικά με τα παραθαλάσσια τείχη.

Σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίσματα της πόλης, ενώ στο εσωτερικό του στεγάζεται μια έκθεση ειδικά σχεδιασμένη για την αρχιτεκτονική του μνημείου, η οποία παρουσιάζει συνοπτικά διάφορες όψεις της πόλης από τον Θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το 1997 και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Μία διαδραστική ξενάγηση από εξειδικευμένο αρχαιολόγο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, μέσα στον Λευκό Πύργο θα ζωντανέψει την ιστορία του, τις στιγμές και τα γεγονότα που εκτιλύχθηκαν από το τότε μέχρι και το σήμερα. Οι 25 συμμετέχοντες αυτής της δράσης θα μπορέσουν να ατενίσουν την θέα της πόλης , ανεβαίνοντας στις πολεμίστρες, από ύψος 34 μέτρων, και να ανακαλύψουν τις άγνωστες όψεις του μνημείου.

*Πότε: 17.00-18.00, Σάββατο 28/09 Που: Στην είσοδο του Λευκού Πύργου.

Πώς: Με δηλώσεις συμμετοχής στο email: thessalonikiallios@gmail.com έως την Παρασκευή 24/09, στην οποία να συμπεριλαμβάνεται  ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα και κινητό τηλέφωνο! Με θέμα ”μία ειδική ξενάγηση”.

Αναμένουμε τις συμμετοχές σας!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα