Επικαιρότητα

Παρέμβαση από την Ένωση Εισαγγελέων για την υπόθεση Μπίκα

«Προσπάθεια για απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Parallaxi
παρέμβαση-από-την-ένωση-εισαγγελέων-γ-905240
Parallaxi

Η Ένωση Εισαγγελέων πήρε θέση στην πολύκροτο θέμα με την Γεωργία Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση, για να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Στις αιτιάσεις που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα και την εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο απαντά με ανακοίνωση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς επισημαίνουν πως «τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και με αυτά στοχοποιούνται». Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να κατονομάζει την υπόθεση, εκφράζει την «έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα πληροφόρησης, όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα και μέσο προπαγάνδας και διαπιστώνει έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων έχει ως εξής: «Τις τελευταίες μέρες με συνεχή δημοσιεύματα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών επιχειρείται, υπό τον μανδύα της ενημέρωσης του κοινού, απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με την επίκληση ανύπαρκτων τίτλων και αρμοδιοτήτων, την εκφορά αβάσιμων αιτιάσεων, απαξιωτικών και άκρως συκοφαντικών σχολίων σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών για τις κατά νόμο ενέργειες και την κατά συνείδηση κρίση τους, με την οποία προφανώς και δεν συμφωνεί ο συντάκτης των εν λόγω δημοσιευμάτων.

Τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και με αυτά στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί με τη χρήση εκφράσεων, όπως «επαίσχυντη πρόταση», «ντρέπονται και οι πέτρες – όνειδος η εισαγγελική πρόταση», «ανεκδιήγητη πρόταση», «πασίδηλο δικαστικό πραξικόπημα το οποίο εξυφάνθηκε στη Θεσσαλονίκη», «πρωτοφανής ενέργεια στα δικαστικά χρονικά της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας», «παραβιάζονται όλοι οι ηθικοί και νομικοί κανόνες με προκλητικό τρόπο», «ντροπή σας», «αίσχος».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα πληροφόρησης, όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα και μέσο προπαγάνδας και διαπιστώνει έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης.

Διαβεβαιώνουμε ότι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντα τους, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δηλώνουμε ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα που, καθ’ υπέρβαση των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιδιώκει να αποτελέσει μοχλό πίεσης του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών λειτουργών, δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μόνο τεκμήριο περί της ορθότητας της κρίσης και των ενεργειών τους».

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα