Life

Πάρτι στα χρηματιστήρια για την επικείμενη πώληση του Twitter στον Ίλον Μασκ

Άνοδος της μετοχής του Twitter στη Γουόλ Στριτ - Ίσως και σήμερα η ανακοίνωση εξαγοράς της εταιρείας 

Parallaxi
πάρτι-στα-χρηματιστήρια-για-την-επικε-908748
Parallaxi

ΗΠΑ: Άνοδος της μετοχής του Twitter στη Γουόλ Στριτ – Ίσως και σήμερα η ανακοίνωση εξαγοράς της εταιρείας από τον Ίλον Μασκ

Ο Ίλον Μασκ φαίνεται ότι πλησιάζει τον στόχο του, να εξαγοράσει το Twitter και πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι ο όμιλος είναι έτοιμος να δεχτεί την προσφορά του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, γεγονός που οδηγεί στην άνοδο της μετοχής της πλατφόρμας στη Γουόλ Στριτ.

Γύρω στις 17.45 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 50,36 δολάρια, με άνοδο +2,92%. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε και σε άνοδο +4%.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, τις οποίες επικαλούνται οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal καθώς επίσης και το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα την εξαγορά του από το «αφεντικό» της Tesla. 

Ο Μασκ είχε προτείνει στα μέσα Απριλίου να αγοράσει όλον τον όμιλο έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση, η αξία του Twitter θα φτάσει τα 43 δισεκ. δολάρια, από περίπου 38,5 δισεκ. σήμερα.

Ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, έχει παρουσιάσει μια προσφορά για την εξαγορά του Twitter έναντι συνολικά 41,39 δισ. δολ. μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η πρόσφορά του Μασκ για την εξαγορά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου είναι στα 54,20 δολ. ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει premium 38% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν γίνει γνωστό ότι ο επικεφαλής της Tesla απέκτησε μερίδιο σχεδόν 10% στην εταιρεία.

Η μετοχή του Twitter έκλεισε χθες στα 45,85 δολ. ενώ μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς καταγράφει άλμα 12% στα 51,3 δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο Έλον Μασκ έκανε την “καλύτερη και τελική” πρόταση του για την εξαγορά του Twitter, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει εξαιρετικό δυναμικό και θα το ξεκλειδώσει, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Ο 50χρονος Μασκ ανακοίνωσε την πρόταση του μέσω σχετικής γνωστοποίησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη.

Ο Μασκ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ανακοίνωσε στις 4 Απριλίου ότι απέκτησε μερίδιο άνω του 9% στην εταιρεία. Ο λογαριασμός του στο Twitter (@elonmusk) έχει πάνω από 80 εκατ. ακόλουθους. Στο παρελθόν έχει εκφράσει κάποιες ιδέες για τις αλλαγές που θα ήθελε να κάνει στην πλατφόρμα, ενώ πρόσφατα η εταιρεία του πρόσφερε μια θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο μετά την ανακοίνωση του μεριδίου που τον έκανε τον μεγαλύτερο μέτοχο.

Η αξία του Μασκ με βάση τον Bloomberg Billionaires Index φτάνει τα $260 δισ. σε σύγκριση με κεφαλαιοποίηση $37 δισ. για το Twitter.

Ιδιωτική εταιρεία “Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία”, αναφέρει ο Μάσκ στην επιστολή του προς τη SEC.

“Ωστόσο, από τότε που έκανα την επένδυσή μου, τώρα συνειδητοποιώ ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει, ούτε θα εξυπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα, προτίθεμαι να αγοράσω το 100% του Twitter για $54,20 ανά μετοχή σε μετρητά, ένα premium 54% από την ημέρα πριν ξεκινήσω να επενδύω στο Twitter και 38% από την ημέρα πριν τη δημόσια ανακοίνωση της επένδυσής μου. Η προσφορά μου είναι η καλύτερη και η τελική μου πρόταση και εάν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος.

Το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα τις ξεκλειδώσω.”

Twitter: Το διοικητικό συμβούλιο “θα εξετάσει με προσοχή” την προσφορά του Έλον Μασκ Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε ότι “θα εξετάσει με προσοχή” την προσφορά του Έλον Μασκ για την εξαγορά της και την έξοδό της από την Γουόλ Στριτ.

Η εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έλαβε την μη ζητηθείσα και μη δεσμευτική προσφορά του Έλον Μασκ για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 54,20 δολαρίων τοις μετρητοίς.

“Το διοικητικό συμβούλιο της Twitter θα εξετάσει με προσοχή την προσφορά για να καθορίσει την στάση που θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντας της εταιρείας και όλων των μετόχων της Twitter”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Φ.Γ. ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα