close search results icon

Ελλάδα

Πάτρα- Καραμανδάνειο: «Δεν χορηγήθηκε διαζεπάμη στην Τζωρτζίνα»

Απαντήσεις για το τι ισχύει με την ουσία διαζεπάμη, αναζητούν οι Αρχές στην υπόθεση της Πάτρας.

Πάτρα- Καραμανδάνειο: «Δεν χορηγήθηκε διαζεπάμη στην Τζωρτζίνα»
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Απαντήσεις για το πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα αλλά και το τι ισχύει με την ουσία διαζεπάμη, αναζητούν οι Αρχές στην υπόθεση της Πάτρας. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι», η δημοσιοποίηση της έκθεσης Μπουζιάνη δίνει κάποιες απαντήσεις, όμως, υπάρχουν αρκετά ακόμα σημεία που παραμένουν «θολά».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να υπάρξει μελέτη των καταθέσεων των γιατρών και των ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ώστε να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί στη Τζωρτζίνα.

 Με την κατάθεση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Τζωρτζίνας, γνωρίζουμε το τέλος του κοριτσιού, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. 

Η Τζωρτζίνα είχε πλούσιο ιατρικό φάκελο που θα πρέπει να συναξιολογηθεί και να δούμε αν οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης συμβαδίζουν με τα ιατρικά δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ουσίες όπως η διαζεπάμη είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται έχοντας υπνωτική δράση. Θα πρέπει να δούμε αν όντως υπάρχει αυτή η ουσία στη Τζωρτζίνα. 

Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε ουσίες από τη νεκροψία – νεκροτομή, αλλά δεν έχουμε χάσει αυτή τη δυνατότητα σε ό,τι αφορά στην εργαστηριακή διερεύνηση που μπορεί να γίνει από τις τρίχες της Τζωρτζίνας.

 Έτσι θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν έχουν χορηγηθεί διάφορες ουσίες. Η διαζεπάμη είναι μια ουσία που αίρει τις αντιστάσεις του θύματος», εξήγησε.

«Η Τζωρτζίνα έφερε βηματοδότη – απινιδωτή. Οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Εκτιμώ, αν δεν έχει γίνει, ότι θα πρέπει να ανασυρθεί το μηχάνημα αυτό», τόνισε ακόμα ο κ. Λέων.

«Δεν χορηγήθηκε διαζεπάμη στην Τζωρτζίνα»

Στην ίδια εκπομπή, τοποθετήθηκε ο διοικητής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος. Όπως ανέφερε, στη Τζωρτζίνα δεν χορηγήθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου η ουσία διαζεπάμη, καταρρίπτοντας έτσι έναν ακόμα ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Όχι, όχι, δεν χορηγήθηκε ποτέ, καμία από τις 4 μέρες. Το παιδί απ΄όσο γνωρίζω δεν έκανε καθόλου σπασμούς εδώ πέρα, δεν έκανε καθόλου σπασμούς. Της κάναμε κάποιες εξετάσεις. Και ο νευρολόγος και ο καρδιολόγος την είδε. Ο δε νευρολόγος της είχε κάνει και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και τα λοιπά, και όλες οι εξετάσεις, και οι αιματολογικές, και τα πάντα. Δεν είχε φανει κάτι, ήταν όλες αρνητικές», είπε αρχικά.

«Το παιδί έμεινε μέσα 4 μέρες από όσο θυμάμαι. Όταν ήταν να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά άρχισε να έχει συμπτώματα, πονόκοιλο, τάση προς έμετο, και μία ελαφρά δύσπνοια, στην οποία χορηγήθηκε ρινικό οξυγόνο και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή, στην οποία έγινε ΚΑΡΠΑ περίπου στα 50 λεπτά και επανήλθε. Και πήγε στο Ρίο», πρόσθεσε.

Ο κ. Αθανασόπουλος, αναφορικά με το αν είχε υποψίες μετά την ανακοπή, απάντησε: «Εννοείται αυτό. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και απ΄τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι΄αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε, ωστόσο, πως δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. «Όχι δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Τί να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια», τόνισε.

«Τώρα εάν ένα παιδί έπαθε ανακοπή, θα ψάξουμε να βρούμε την αιτία που έπαθε ανακοπή. Είχαμε κάνει καρδιολογική εκτίμηση στο Ρίο, γιατί στο Ρίο είναι ο καρδιολόγος που κάνει τις εκτιμήσεις τις παιδιατρικές, και μας είχε πει ότι δεν έχει δει κάτι, του είχε κάνει και υπέρηχους και τα πάντα, δεν έβλεπε κάτι στο παιδί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν πρέπει να ψαχτεί, υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν ανακοπή», σχολίασε στη συνέχεια.

Κλείνοντας, επεσήμανε «Το παιδί έπαθε ανακοπή, και προσπάθησε πάρα πολύ ο αναισθησιολόγος και όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του να το επαναφέρουν. Το κατόρθωσαν μετά από 50 λεπτά και μετά μεταφέρθηκε στο Ρίο. Μας είχε κινηθεί η περιέργεια γιατί ήταν το 3ο παιδί. Κάτι συνέβαινε, δεν ήταν τυχαίο».

Με πληροφορίες από Mega