Γευση

Πέντε φρέσκες οινικές προτάσεις από τη Μαλαματίνα

Τις νέες και πολλά υποσχόμενες ετικέτες της παρουσίασε η οινοποιία “Μαλαματίνα” 

Parallaxi
πέντε-φρέσκες-οινικές-προτάσεις-από-τ-929613
Parallaxi

Η ιστορική οινοποιία Μαλαματίνα, που πρόσφατα άνοιξε νέο κεφάλαιο περνώντας επισήμως στον Όμιλο εταιριών Mantis Group, επανασυστήνεται δυναμικά στην αγορά του κρασιού, δημιουργώντας τρία νέα κρασιά και δύο ρετσίνες, που αναμένεται να κερδίσουν το οινόφιλο κοινό, κυρίως λόγω της σχέσης ποιότητας-τιμής. Άλλωστε στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι η δημιουργία  προiόντων που θα είναι προσιτά στο ευρύ κοινό.

Η σειρά κρασιών “Φίλιωμα” αποτελείται απο λευκό ξηρό οίνο (με 80% σαββατιανό και 20% ροδίτη), ροζέ (merlot 100%) και κόκκινο ξηρό (100% αγιωργίτικο). Τη σειρά “Ρεζινέ”-οι αναβαθμισμένες ρετσίνες του-συνθέτουν η λευκή από 100% σαββατιανό και η ροζέ από σαββατιανό και merlot.

Ο κορυφαίος όμιλος Mantis, που δραστηριοποιείται στη διανομή αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καταναλωτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων η Ursus και το Red Bull, αναμένεται να επενδύσει σε βάθος δεκαετίας 15 εκατ. ευρώ, για την ενδυνάμωση της Οινοποιίας Μαλαματίνα ΑΕΒΕ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της Αλέξανδρος Κρομμύδας, σε γεύμα-παρουσίαση των νέων προϊόντων προς τους δημοσιογράφους.

malamatina-2.jpg

Όπως επεσήμανε o κ. Κρομμύδας, το γεγονός οτι η ιστορική ρετσίνα διαθέτει ήδη ένα ισχυρό brand name, σε συνδυασμό με το μεγάλο δικτύου διανομής που διαθέτει ο όμιλος Mantis – ο οποίος αποφάσισε να μπει στην παραγωγή “παντρεύοντας την προσιτή τιμή με την ποιότητα”- θα ενισχύσει τη θέση της Μαλαματίνας στην ελληνική και ξένη αγορά. Η ρετσίνα «Μαλαματίνα» εξάγεται ήδη σε 37 χώρες του εξωτερικού, ενώ στα άμεσα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας είναι να προστεθούν κι άλλες επιπλέον.

Σημειώνεται οτι με τη σημερινή δυναμικότητα των εγκαταστάσεων της εταιρείας είναι εφικτή η εμφιάλωση 25.000 φιαλών την ώρα. 

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ

nees-seires-krasiwn-malamatina-rezine-filioma.jpg

Η Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ αξιοποιεί τους θησαυρούς της ελληνικής γης και παρουσιάζει δύο νέες σειρές ποιοτικών και ταυτόχρονα προσιτών κρασιών, που κερδίζουν τις εντυπώσεις και υπόσχονται να γίνουν διαχρονικές επιλογές. Ειδικότερα:

ΡΕΖΙΝΕ – Στην Αθήνα της εποχής του Μεσοπολέμου, η υψηλή κοινωνία άκουγε ρεμπέτικο και έπινε ρετσίνα, την οποία αποκαλούσε γαλλιστί Ρεζινέ. Με ήπιο φινετσάτο χαρακτήρα και απαλό βοτανικό άρωμα, η σειρά ΡΕΖΙΝΕ παντρεύει ιδανικά την παράδοση του χτες με τις γεύσεις του σήμερα. Προέρχεται από σταφύλια που συλλέχθηκαν από επιλεγμένα αμπελοτόπια παλαιών κλημάτων με χαμηλή στρεμματική απόδοση.

  • ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – Μία μοντέρνα και γευστική πρόταση της παραδοσιακής ρετσίνας γεμάτη φρεσκάδα, που μας ταξιδεύει σε μια γοητευτική και αισθησιακή ραστώνη. Παράγεται από 100% Σαββατιανό, ενώ συνδυάζει αρμονικά φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών με βοτανικές νότες μέντας, βασιλικού & φρέσκου μάραθου.
  • ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ – Ελαφριά και φινετσάτη επιλογή με υπέροχο ροζέ χρώμα και ευχάριστη, φρουτώδη επίγευση. Η ΡΕΖΙΝΕ ροζέ, συνδυάζει τις ποικιλίες Σαββατιανό και Merlot, ενώ την παλέτα συμπληρώνουν γκρέιπφρουτ, ροδάκινο και νότες κόκκινου δαμάσκηνου, οι οποίες εναρμονίζονται με πινελιές βοτανικών αρωμάτων και τη διακριτική παρουσία της ρητίνης.

ΦΙΛΙΩΜΑ – Μια σειρά εμπνευσμένων κρασιών, που συνδυάζουν την παράδοση με σύγχρονες πρακτικές, για να συντροφεύσουν τις μοναδικές στιγμές μας.

  • ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – Ένα κρασί με λαμπερό, λεμονοπράσινο χρώμα, από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20% (Π.Γ.Ε Στερεά Ελλάδα), που πίνεται ευχάριστα ακόμα και σκέτο. Το ΦΙΛΙΩΜΑ λευκό εκπέμπει φρεσκάδα ενώ οι φρουτώδεις γεύσεις του αναδεικνύονται από μια ισορροπημένη οξύτητα και μας χαρίζουν μία ευχάριστη, δροσιστική επίγευση.
  • ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ – Ξεχωρίζει για το λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα του και διατηρεί την απόλαυση μετά από κάθε γουλιά. To ΦΙΛΙΩΜΑ ροζέ, ένας ποικιλιακός οίνος από 100% Merlot, συνδυάζει αρώματα από φρέσκα κόκκινα φρούτα, λεπτεπίλεπτες νότες τριαντάφυλλου και βοτανικές νότες μέντας, ενώ το πλούσιο σώμα του αναδεικνύεται από μία απολαυστικά τραγανή οξύτητα.
  • ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ – Λαμπερό, πορφυρό χρώμα, με φωτεινές μπλέ ανταύγειες. To ΦΙΛΙΩΜΑ ερυθρό, από 100% Αγιωργίτικο (Π.Γ.Ε Πελοπόννησος), αποτελεί μία γευστική, ντελικάτη πρόταση με ευχάριστη, διακριτική επίγευση, ενώ ο συνδυασμός μεθυστικών και υπέροχων αρωματικών φρούτων μαζί με τις ανθικές νότες ανοιξιάτικης βιολέττας, οδηγούν σε ένα γοητευτικό αποτέλεσμα.

Τα νέα προϊόντα Μαλαματίνα, θα βρίσκονται σύντομα στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ ενώ θα μπορείτε να τα απολαύσετε και στους χώρους εστίασης. Αναζητήστε τα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα