Περιβάλλον

Greenvolt Next: Λύσεις για την ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων, στην Forward Green στην Θεσσαλονίκη

Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν πράσινες λύσεις, δημιουργούν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οικονομία στη λειτουργία τους, ενισχύουν τη συνολική τους εικόνα στην αγορά ενώ έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις, καθώς και σημαντικές εκπτώσεις στη φορολογία.

Parallaxi
greenvolt-next-λύσεις-για-την-ενεργειακή-μετάβαση-1015268
Parallaxi

Το σύνολο των επιχειρήσεων παγκοσμίως, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια, σε μια διαδικασία μετασχηματισμού, με κύριους άξονες τη νέα ψηφιακή εποχή και την πράσινη μετάβαση.

Παράλληλα, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση  τοποθέτησε στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων των επιχειρήσεων, τον εξορθολογισμό της ενεργειακής τους κατανάλωσης, ως βασικό πυλώνα για την οικονομική βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους. Το νέο αυτό δεδομένο το οποίο δημιούργησε η διεθνής συγκυρία στην ενέργεια, ήρθε μάλιστα σε μια εποχή που η συζήτηση για την αρμονική σύνδεση της λειτουργίας των επιχειρήσεων με το ενεργειακό τους αποτύπωμα, κατακτά συνεχώς περισσότερο έδαφος στις λαμβάνει τη μορφή επιχειρηματικών πολιτικών και στρατηγικές αποφάσεών.

Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν πράσινες λύσεις, δημιουργούν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οικονομία στη λειτουργία τους, μειώνοντας  το λειτουργικό τους κόστος, ενισχύουν τη συνολική τους εικόνα στην αγορά ενώ έχουν σήμερα, μεγαλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις, τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες καθώς και σημαντικές εκπτώσεις στη φορολογία.

Η Greenvolt Next στην Forward Green.

Με βασικό αντικείμενο τις τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις για την πράσινη μετάβασή τους, ο  Όμιλος Greenvolt, που πρωτοπορεί στην Ευρώπη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαθέτοντας εξειδικευμένες λύσεις ηλεκτροπαραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας καθώς και μονάδες παραγωγής από βιομάζα, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Forward Green, στις 8 – 10 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Greenvolt Next Greece θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες λύσεις που υλοποιεί για τις επιχειρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Την ηλιακή Ενέργεια που περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκών έργων ιδιοκατανάλωσης.
  • Την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρικών φορτιστών, καθώς και τη διαχείριση των σημείων φόρτισης.
  • Το IoT Smart Metering που περιλαμβάνει την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ενέργειας που καταναλώνεται σε πραγματικό χρόνο από το σύνολο της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Forum για την Κυκλική Οικονομία, η Greenvolt Next διοργανώνει μια συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Open Stage του περιπτέρου 15, με βασική θεματική την ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων και τις λύσεις που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Τον συντονισμό του Panel θα έχει η κα. Σύνθια Σάπικα.

Με τη συμμετοχή του Ruben Carvalho και του Διονύση Ανάργυρου, Managing Director και Εμπορικού Διευθυντή της Greenvolt Next Greece, του Πέτρου Λεκάκη, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Κυριάκου Ποζρικίδη, Δ/ντα Συμβούλου της HELEXPO Α.Ε και του Μανώλη Βλαχογιάννη, ΄Αντιπροέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η Greenvolt Next θα επιχειρήσει να δώσει πρακτικές κατευθύνσεις στις επιχειρήσεις για το σχεδιασμό της πράσινης στρατηγικής τους.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν καίρια σημεία της ενεργειακής μετάβασης των επιχειρήσεων όπως τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μεταποίησης και βιοτεχνίας από την ανατίμηση του κόστους της ενέργειας, τον βαθμό ετοιμότητας των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος να μεταβούν στην νέα ενεργειακή εποχή και να υιοθετήσουν νέες προσεγγίσεις σε ότι αφορά στην ενεργειακή τους κατανάλωση ή ακόμη τα οφέλη για μια επιχείρηση που επενδύει σε λύσεις ιδιοκατανάλωσης και αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός Forward Green (FG  Expo), είναι μία πρωτοβουλία της HELEXPO που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην εφαρμογή μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης για τη χώρα, βασισμένη στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων για βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ, με τη συμμετοχή εταιρειών διαφορετικών κλάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι λύσεις ηλιακής ενέργειας της Greenvolt Next.

Η Greenvolt Next Greece συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ομίλου Greenvolt στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με τη δύναμη και την υψηλή αναγνώριση του Ομίλου Globalsat στον τομέα της τεχνολογίας. Η Greenvolt Next Greece έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις καταναλώνουν, παράγουν και μοιράζονται την ενέργεια, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό της αγοράς.

Η Greenvolt Next με τις πράσινες λύσεις που προσφέρει, υποστηρίζει τον ενεργειακό μετασχηματισμό των εταιρειών και συμβάλλει στη μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Διαθέτει διεθνή εμπειρία και εξειδικευμένη ομάδα για την ανάπτυξη και παράδοση Β2Β φωτοβολταϊκών λύσεων και αναλαμβάνει όλα τα στάδια υλοποίησης του  έργου, από τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση μέχρι την παράδοσή του στον πελάτη. Η μελέτη και ο σχεδιασμός καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε πελάτη και των συνθηκών που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του.

Η Greenvolt Next προτείνει δύο διαφορετικά μοντέλα επένδυσης σε ότι αφορά στις λύσεις φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων:

Solar PPA Zero Investment

H λύση Solar PPA – Zero Investment είναι η πρόταση που διαφοροποιεί και ξεχωρίζει την Greenvolt Next στην ελληνική αγορά, καθώς μέσω αυτής η επιχείρηση μειώνει το ενεργειακό της κόστος και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα χωρίς καμία επένδυση. Η Greenvolt Next επενδύει στην επιχείρηση, αναλαμβάνοντας όλα τα κόστη από την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος, μέχρι τη λειτουργία του,   τη συντήρησή του με στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγής της ηλιακής ενέργειας, καθώς και όλο το ρίσκο του έργου και της επένδυσης. Η επιχείρηση, με μηδενική επένδυση από πλευράς της, εστιάζει στην ανάπτυξή της και απολαμβάνει όλα τα οφέλη της συνεργασίας.

Solar EPC – Risk Free

Η λύση Solar EPC είναι μια ακόμα ολοκληρωμένη πρόταση της Greenvolt Next, μέσω της οποίας η εταιρεία αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες για την αδειοδότηση, τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια του εξοπλισμού, την κατασκευή και τη διαχείριση του φωτοβολταϊκού συστήματος. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από την επιχείρηση  – πελάτη, ενώ η ποιότητα της εγκατάστασης διασφαλίζεται από την ομάδα των ειδικών της Greenvolt Next.

Περισσότερες πληροφορίες για τις λύσεις της Greenvolt Next Greece μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://next.greenvolt.com/el/

Ακολουθήστε τη σελίδα της Greenvolt Next Greece στο LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/greenvolt-next-greece/

Κάνετε εγγραφή στο newsletter της Greenvolt Next Greece για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις: https://www.globalsat-teleunicom.com/greenvolt-next/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα