close search results icon

Parallax View

Πες μου τι να κάνω για να «παίζω» (ξανά) σε όλες τις πρωινές εκπομπές αύριο

Ένα σύντομο σχόλιο με αφορμή όσα τραγικά συνέβησαν χθες στα Mad Video Music Awards. 

Πες μου τι να κάνω για να «παίζω» (ξανά) σε όλες τις πρωινές εκπομπές αύριο
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Πριν από λίγο καιρό ένας viral νεαρός- πρωτοεμφανιζόμενος τράπερ- πιάστηκε με όπλο στο αυτοκίνητό του.

Ο ίδιος αφού χασκογελούσε σε story του λέγοντας πως είχε και δεύτερο όπλο το οποίο δεν εντόπισε η αστυνομία, έτρεχε στη συνέχεια να τα «μαζέψει» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Σε αυτές ισχυρίστηκε πως το «μαραφέτι» προοριζόταν για τις ανάγκες ενός βίντεο κλιπ.

Είναι, βλέπετε, άλλο το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι μιλώντας σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και άλλο σε story στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Από τη μία στα ελάχιστα κανάλια ιδιωτικής τηλεόρασης σε βλέπουν γονείς, παππούδες, θείες και το να υπερηφανεύεσαι για το gangsta mood of the day σου σίγουρα δε φέρνει την αποδοχή. Από την άλλη σε αντίστοιχα story σε παρακολουθεί κυρίως νεανικό κοινό- φαν και μη- που διψά για δόξα, χρήμα, το όποιο beef ή και την κριτική / εκμηδένιση όλων των παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση οι λέξεις- κλειδιά είναι, όπως καταλάβατε, οι εξής: φήμη, δυσφήμιση= διαφήμιση, αλλά και αποδοχή και τελικά τίναγμα μπάνκας στον αέρα.

Και ενώ τα μέσα και οι αρχικές μας σελίδες μόλις που πρόλαβαν να «ησυχάσουν» από το όλο σκηνικό, ένα νέο γεγονός έρχεται τώρα να ταράξει- χωρίς να το ζητήσουμε πάλι- τον διαδικτυακό μας κόσμο.

Αναφέρομαι φυσικά στο άγριο ξύλο που έπεσε χθες στα Μad Video Music Awards 2022 μεταξύ γνωστών τράπερ της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Δύο από τους πιο γνωστούς του είδους πιάστηκαν δίπλα στα κιγκλιδώματα και παρουσία μικρών παιδιών στα χέρια με τους ίδιους να ζητούν λίγο μετά από τη σκηνή των βραβείων μεγάλη «συγγνώμη».

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που τα άτομα αυτά διαβεβαιώνουν πως οι πρακτικές αυτές δεν τα χαρακτηρίζουν. Άλλο που στο παρελθόν καλούσαν ο ένας τον άλλον στα ρινγκ για live αναμετρήσεις.

Άλλο επίσης που ο ένας εκ των δυο τόνιζε μιλώντας για την περίπτωση του νεαρού με το όπλο πως «αυτή είναι η τραπ».

Άκρη δε βγαίνει, που λέτε, όμως ένα είναι το βέβαιο:

Το «πες μου τι να κάνω για να παίζω (ξανά) στις πρωινές εκπομπές αύριο» φορέθηκε πολύ εφέτος και δε γινόταν να μην επαναληφθεί. Πρόκειται πια για μοτίβο που φέρνει τη βέβαιη αναπαραγωγή.

Φέρνει το virality, το να σε συζητούν η Σκορδά, ο Λιάγκας, η Καινούριου, η Μαγγίρα, η Μπάρκα, η Μαλέσκου, η Παπίλα, ο Καρτελιάς και οι απανταχού δημοσιογραφικές ομάδες επί ουκ ολίγα λεπτά. Και ο χρόνος είναι χρήμα. Όλοι το ξέρουμε αυτό.

Υ.Γ: Αυτό το σύντομο σχόλιο δε γράφεται επειδή κάποια άτομα είναι "hot" και βάσει αυτού θα πουληθεί κάποιο επιπλέον φύλλο. Γράφεται με σκοπό να αρχίσει επιτέλους να γίνεται αντιληπτό με ποιους κουνιέται ο κόσμος στα κλαμπ και με την προοπτική κάποτε η σημασία/ δημοσιότητα που δίνεται στο σχετικό μενταλιτέ να περιοριστεί. Γράφεται επίσης με την ευχή άξιοι καλλιτέχνες του είδους να σκεφτούν στο μέλλον διπλά και τριπλά προτού συνεργαστούν με αυτά τα άτομα.