Featured

Η ποδοσφαιρική ομάδα που κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες

Ο ακριτικός σύλλογος που παίζει μπάλα αλλιώς.

Νίκος Γκάγιας
η-ποδοσφαιρική-ομάδα-που-κατάφερε-να-ε-848589
Νίκος Γκάγιας
Πηγή: Facebook (Δόξα Ορεστιάδας)

Η Δόξα Ορεστιάδας είναι η ομάδα που παίζει μπάλα αλλιώς και κατάφερε με το “γκολ αλληλεγγύης” που πέτυχε να στρέψει πάνω της τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η κίνηση του ακριτικού συλλόγου να παρουσιάσει φανέλες οι οποίες έστελναν ηχηρά μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της ομοφοβίας προκάλεσε ευχάριστη αίσθηση.

Ο Αχιλλέας Σκερλετόπουλος – τερματοφύλακας της ομάδας – εξηγεί στη Parallaxi ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

«Είμαστε μία ομάδα αυτό-οργανωμένη, που αυτό σημαίνει ότι παίρνουμε τις αποφάσεις μόνοι μας. Παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε στην τοπική κοινωνία.

Την ιδέα με τις φανέλες την κάναμε πρώτη φορά. Αυτήν υπέρ της Παλαιστίνης την βγάλαμε παλαιότερα, το 2018, τότε που είχε γιγαντωθεί το θέμα αυτό. Έτσι θέλοντας να παρουσιάσουμε δύο φανέλες τη φετινή χρονιά είπαμε να κρατήσουμε αυτήν και να βγάλουμε μία προς την LGBTQ κοινότητας, σε ένδειξη αλληλεγγύης»

Πηγή: Facebook (Δόξα Ορεστιάδας)

Φυσικά η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Δεν το περίμεναν όλο αυτό που έγινε αναφέρει ο κ. Σκερλετόπουλος.

«Φτιάξαμε τις φανέλες για να τις φοράμε όταν παίζουμε αλλά πολύ γρήγορα αυτό πήρε μεγάλη έκταση πανελλαδικά, πράγμα που μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους με αποτέλεσμα ο κόσμος να τις ζητάει. Δεχόμαστε και εμείς ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης»

Πηγή: Facebook (Δόξα Ορεστιάδας)

«Στην Ορεστιάδα, που είναι μια μικρή κοινωνία είναι δύσκολο να ακουμπήσεις τέτοια ζητήματα τόσο ανοιχτά. Όμως, είδαμε ότι η κοινωνία το αγκάλιασε και μας χαροποιεί αυτό»

Μιλώντας για τα αρνητικά σχόλια που υπήρχαν, ο κ. Σκερλετόπουλος δηλώνει ότι: «ήταν φυσικό που υπήρχαν αρνητικά σχόλια. Δεν μας επηρεάζουν καθόλου. Απαντάμε όπως πρέπει. Καλό είναι να υπάρχουν και αυτοί για να βλέπουμε και ποια είναι η αντίθετη οπτική, προκειμένου να φτιάξουμε και εμείς καλύτερα επιχειρήματα για να τους αλλάξουμε την άποψη»

Πηγή: Facebook (Δόξα Ορεστιάδας)

Ευελπιστούν ότι θα δουν και από άλλες ομάδες αντίστοιχες παρεμβάσεις.

«Δεν το συζητάμε θα ήταν ό,τι καλύτερο. Εμείς ακουμπάμε τέτοια ζητήματα, δεν φοβόμαστε να έρθουμε και σε αντιπαράθεση με την κοινωνία όταν θίγουμε ένα θέμα κοινωνικό και ανθρωπιστικό»

Οι ίδιοι δεν αποκλείουν να μας απασχολήσουν ξανά στο μέλλον με τις εμφανίσεις τους ή με ανάλογες κοινωνικές δράσεις καθώς τα “χτυπήματα” τους έχουν να κάνουν και με θέματα της επικαιρότητας.

«Αν συμβεί κάτι που μπορούμε να παρέμβουμε, θα το κάνουμε. Τώρα είναι ακόμα νωρίς, όλο αυτό με τις φανέλες ήταν απότομο για εμάς. Οπότε προχωράμε βήμα-βήμα»

*Μέρος των εσόδων από τις εμφανίσεις θα δοθεί σε οικογένειες συμπολιτών τους που το έχουν ανάγκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα