Γευση

Πόρτα Ανοιχτή: Ο κήπος-έκπληξη της δυτικής Θεσσαλονίκης!

Μακριά από τη βουή της πόλης, σαν μια απόδραση στην εξοχή.

Parallaxi
πόρτα-ανοιχτή-ο-κήπος-έκπληξη-της-δυτι-927815
Parallaxi

Αν θέλεις να κάνεις το μικρό καλοκαίρι, μεγάλο και να μην κλείσεις την πόρτα στην πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, τότε πέρασε οπωσδήποτε από την Πόρτα Ανοιχτή.

Μια επιλογή διασκέδασης, που σε οδηγεί μακριά από τη βουή της πόλης και σου θυμίζει κυριολεκτικά μια απόδραση στην εξοχή.

Αυτό ακριβώς κατάφεραν να πετύχουν στην Πόρτα Ανοιχτή, το εστιατόριο -μπαρ κοντά στη Μονή Λαζαριστών, που έχει τη δική του άποψη για τη διασκέδαση και που διαμόρφωσε ένα urban casual περιβάλλον με άρωμα summer living.

Με τον new entry, cosy κήπο του, σ’ ένα απόλυτα νησιώτικο σκηνικό -πρόκειται για την αυλή της λευκής μονοκατοικίας με τα μπλε παράθυρα, που ανήκε άλλοτε στο «αηδόνι του Πόντου», τον τραγουδιστή Χρύσανθο-, γεμάτο δέντρα και λουλούδια, έχεις μια πρόταση δροσερή, που σε ξαφνιάζει ευχάριστα σε όλα τα επίπεδα.

porta-anixth-14.jpg
porta-anixth-9.jpg
porta-anixth-12.jpg

Καταρχήν, αφού μεταφέρεσαι νοερά σε μια άλλη κατάσταση, μακριά από την αστική πραγματικότητα, κατευθύνεσαι στα τραπεζάκια του ή στο νέο open bar για ν’ απολαύσεις κάποιο από τα signature cocktails, που υπογράφει ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, και για τα οποία θα επιστρέψουμε. Από την ενδιαφέρουσα λίστα του, ξεχωρίσαμε τα δροσερά και φίνα Puerta Abierta και Gin Mule, με τα οποία συνεχίσαμε και στον δεύτερο γύρο.

porta-anixth-13.jpg
porta-anixth-1.jpg

Εδώ, το ωραίο είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις ποτό και φαγητό ή μόνο κάτι από τα δύο, ανάλογα την ώρα και τη διάθεση. Το μενού της Πόρτας κινείται σταθερά στον άξονα της ποιοτικής πρώτης ύλης, της απλότητας, των μεσογειακών κι ελληνικών πιάτων με ιδιαίτερη παρουσίαση, της γευστικής ισορροπίας και των value for money τιμών. Τα specialties αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του καταλόγου, τα οποία και ανανεώνονται το αργότερο κάθε έξι μήνες, παρουσιάζοντας εξαιρετικά πιάτα εποχής από τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες.

porta-anixth-4.jpg

Σου προτείνω να μη φύγεις από το μαγαζί αν δε δοκιμάσεις πρώτα τα ζουμερά σουτζουκάκια μαύρου χοίρου με ταμπουλέ και πιτούλες, το δροσερό και καλο-εκτελεσμένο ταρτάρ τόνου με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη κα πικάντικη μαγιονέζα, το εξαιρετικό T-Bone με αρωματικά και πατάτες βουτύρου, που λιώνουν σε κάθε μπουκιά, και το χορταστικό χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από σταφύλι, μέλι δυόσμο και φέτα.

porta-anixth-5.jpg
porta-anixth-6.jpg

Το μενού συμπληρώνεται από ιδιαίτερα τυράκια, λαχανικά, ποικιλίες για ούζο ή μπίρα, σε περίπτωση που επιθυμείς μια πιο light εκδοχή για το βράδυ σου. Σημείωση για τους sweet lovers: Το επιδόρπιο, μια κρέμα καπουτσίνο με λευκή σοκολάτα και μπισκότο Oreo είναι αληθινός εθισμός!

porta-anixth-2.jpg

Η wine list διαθέτει κρασιά από όλες τις βασικές ποικιλίες των γνωστών οινοποιείων της Ελλάδας, δίνοντας πλέον χώρο και σε μικρότερα, στηρίζοντας την τοπική οινοπαραγωγή.

Επειδή μας αρέσουν οι σταθερές και η Πόρτα ξεχωρίζει γι’ αυτό, κάθε Τρίτη εξακολουθεί να συμμετέχει στον θεσμό Food Festival, μ’ ένα ξεχωριστό μενού σε ειδική τιμή (10€), το οποίο σου προσφέρει μία επιλογή από δύο σαλάτες, δύο κυρίως πιάτα κι ένα γλυκό. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μενού γευσιγνωσίας, που αλλάζει κάθε βδομάδα.

Κι αν βρεθείς εκεί κάποια Πέμπτη, θυμήσου ότι για την Πόρτα είναι Burger Thursday, οπότε μαζί μ’ ένα λαχταριστό burger που θα απολαύσεις σου προσφέρουν δωρεάν είτε ένα αναψυκτικό είτε μια μπίρα βαρέλι (8€). Notice: Με τη ζήτηση να είναι τόσο υψηλή και τις δύο αυτές food special days, συνιστάται να κάνεις οπωσδήποτε κράτηση.

Η Πόρτα είναι δημιουργική, ανήσυχη, ευφάνταστη. Ξέρει από ποιοτική κουζίνα, καλές μίξεις και ξεχωρίζει για την urban αισθητική της. Αποτελεί, όμως, αναμφισβήτητα μια πρόταση εξόδου στα δυτικά, που αυτήν την εποχή είναι συνώνυμο της όασης και της διαφυγής. Μια απόλαυση -από κάθε άποψη- που πρέπει να διαβείς την πόρτα του κήπου της για να τη βιώσεις. Summer goes on!

porta-anixth-7.jpg
porta-anixth-9.jpg

*Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη, τηλ. 2311 265325, Facebook, InstagramYouTube 

Advertorial 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα