Life

Τεράστια ήττα Κεραμέως: Ανακαλούνται μετά τον σάλο τα βίντεο

Τι αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Parallaxi
τεράστια-ήττα-κεραμέως-ανακαλούνται-650047
Parallaxi
Aνακλήθηκε από το ΙΕΠ μετά τον σάλο που δημιούργησε η απόφαση έγκρισης του η έγκριση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Η πρότερη δήλωση του Γιάννη Αντωνίου:

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διευκρινίζει ότι:

– Το δημοσίευμα – εσκεμμένα ή μη – συγχέει το “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας” που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και τελικά ακυρώθηκε, με την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, ενώ τα δύο δεν σχετίζονται.

– Το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής φέρει την έγκριση του ΙΕΠ, η οποία κοινοποιήθηκε ακολούθως από τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Κόπτση.

– Η έγκριση του ΙΕΠ δεν συνεπάγεται και υιοθέτηση των απόψεων του διδακτικού υλικού.

– Διευκρινίζεται επίσης ότι το ΙΕΠ εγκρίνει εκπαιδευτικά προγράμματα και όχι ιστοσελίδες.

– Τα προγράμματα που υποβάλλονται για έγκριση στο ΙΕΠ υπόκεινται σε συνεχή επανεξέταση, το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το συγκεκριμένο.

Πρόκειται για τεράστια ήττα της υπουργού Παιδείας που απέστειλε την προβολή στις τάξεις των εν λόγω βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, ενώ ακόμη και ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί ευθεία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που παλεύει για τον διαχωρισμό της σεξουαλικότητας με τη γονεϊκότητα.

Η απόφαση ανακλήθηκε χάρη σε δημοσιεύματα ελάχιστων ιστότοπων και κυρίως τις αντιδράσεις στα social. Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπουργός αναγκάζεται να ανακρούσει πρύμναν για παρόμοια θέματα.

H αντίδραση Ηλιόπουλου 

Τα βίντεο που έστειλε η υπουργός Παιδείας στα σχολεία εξόργισαν και τον Νάσο Ηλιόπουλο, εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη”.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε το εξής tweet μέσα στη μέρα: 

«Η Κεραμέως μας υπενθυμίζει ότι ακροδεξιά σημαίνει: μίσος για το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος, μίσος για την ελευθερία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και απέχθεια για την επιστήμη. Πρέπει να φύγουν! #video_γονιμοτητας».

Στη συνέχεια έγινε από τον ίδιο το παρακάτω retweet:

Το έγγραφο της ανάθεσης του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Mη Kερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»:

Πηγή: alfavita.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα