Enrique de Colsa | Ένας Master Distiller αποκαλύπτει τα μυστικά της τεκίλας Don Julio
Μια μοναδική γεύση έφτασε να παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον κορυφαίο δημιουργό της, με αφορμή μια γιορτή που ταξίδεψε την πόλη μας σε άλλο τόπο.
Ήταν στις 30 Οκτωβρίου, που μια μοναδική γεύση έφτασε να παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον κορυφαίο δημιουργό της, με αφορμή μια γιορτή που ταξίδεψε την πόλη μας σε άλλο τόπο.
Ο λόγος για την premium τεκίλα Don Julio 70 Añejo Claro, την πρώτη αποχρωματισμένη λευκή Añejo τεκίλα παγκοσμίως, την οποία παρουσίασε ο δημιουργός της, Enrique de Colsa, Master Distiller της Don Julio, αποτίνοντας, παράλληλα, φόρο τιμής σε μια σπουδαία γιορτή του Μεξικού, την Dia de Muertos, ή αλλιώς Μέρα των Νεκρών.
Η Don Julio 70 Añejo Claro επαναπροσδιορίζει την κατηγορία της τεκίλας Añejo, ενσαρκώνοντας την πλούσια πολυπλοκότητα μιας κλασικής Añejo σε ένα ποτό που φιλτράρεται και αποχρωματίζεται για να αποκτήσει ξανά τη δροσερή γεύση αγαύης που συναντάμε σε μία Blanco. Πρόκειται για ένα αριστούργημα του Enrique de Colsa, ο οποίος δημιούργησε το 2011 τη πρώτη “el Primer Añejo Cristalino” που αποτελεί ακόμα μία εξέλιξη στην κατηγορία της τεκίλας, ως η πρώτη λευκή Añejo παγκοσμίως.
Άλλωστε, ο Enrique de Colsa επιλέχθηκε το 2004 προσωπικά από τον θρυλικό Don Julio Gonzalez, ιδρυτή της Don Julio τεκίλα, όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να συνεχίσει την σπουδαία κληρονομιά του αποστάγματος.
Τώρα, το νέο μοναδικό του δημιούργημα δεν θα μπορούσε παρά να συνδεθεί με μια κορυφαία γιορτή του Μεξικού, την ημέρα που οι νεκροί επιστρέφουν στην Γη να δουν τους αγαπημένους τους. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Enrique de Colsa, «Η Dia de Muertos είναι μια από τις κύριές μας γιορτές ή αργίες στο Μεξικό και την γιορτάζουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι πολύ κλασικό όταν οι άνθρωποι μοιράζονται στιγμές με τις νεκρές οικογένειες και μοιράζονται μια μέρα και μια νύχτα μαζί σαν να ήταν ζωντανοί. Προσεύχονται στους τάφους τους και μοιράζονται μαζί τους φαγητό, μουσική και τεκίλα και κάνουν πάρτι όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα! Είμαι πολύ χαρούμενος που νιώθω ότι την γιορτάζετε μαζί μας, ακόμα κι αν είμαστε στην άλλη πλευρά του κόσμου. Είναι καλό να ξέρω πως στην Ελλάδα αυτή η γιορτή είναι καλά αποδεκτή και γιορτάζεται. Έχει πολλή περηφάνια να βρίσκεις Μεξικάνικη παράδοση στην αδελφική μας χώρα, την Ελλάδα».
Ο κορυφαίος Master Distiller της Don Julio μας μίλησε για τον ρόλο του στην Don Julio, πώς έφτασε εκεί, την φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά και για την νέα μοναδική τεκίλα που έκανε πραγματικότητα.
Πώς θα περιγράφατε τον ρόλο σας ως Master Distiller της Don Julio;
Ο ρόλος μου ως master distiller -ή maestro tequila, όπως το λέμε στα Ισπανικά- στην Don Julio είναι να διατηρήσω την υπάρχουσα ποιότητα και παραγωγή, αλλά και να δημιουργήσω και να αναπτύξω νέα προϊόντα, νέες ιδέες, γεύσεις και αρώματα, με την προτίμηση των καταναλωτών στο νου.
Έχετε μια ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς ξεκινήσατε ως μηχανικός βιομηχανικού σχεδιασμού. Ποιος ήταν ο δρόμος που σας οδήγησε στην σημερινή σας θέση;
Υποθέτω ότι έρχομαι από έναν τομέα της βιομηχανικής μηχανικής, αλλά είναι γεγονός πως η μηχανική μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά πεδία, ακόμα και στα οικονομικά. Ως μηχανικός βιομηχανικού σχεδιασμού μπορείς να δουλέψεις σε διαφορετικές βιομηχανίες, κι εγώ ασχολήθηκα πιο πολύ με χημικά και υγρά, δούλευα σε βιομηχανίες υγρών, δηλαδή εργοστάσια που παράγουν υγρά. Με τον όρο υγρά, εννοούμε την βενζίνη, τις κρέμες, τα αρώματα, τα έλαια κτλ. Μετά, ήταν μια περίοδος που η ζωή με τράβηξε πιο κοντά στα υγρά που μπορεί ένας άνθρωπος να καταναλώσει ή να χρησιμοποιήσει, όπως τα αρώματα, το γάλα, οι κρέμες, το νερό και φυσικά τα οινοπνευματώδη ποτά, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός με τα βακτήρια και την μόλυνση. Η δουλειά μου ήταν να ασχολούμαι με ανταλλακτικά και εξοπλισμό που έχουν σχέση με τα αποστακτήρια, που σημαίνει ότι είχα διαφορετικούς πελάτες και κατ’ επέκταση, ένας από αυτούς ήταν οι αποσταγματοποιοί τεκίλας. Το 1996, ένας από τους καλούς μου φίλους με προσκάλεσε να δουλέψω μαζί του. Τότε ήταν που έμαθα ακριβώς πώς να φτιάχνω τεκίλα. Ήξερα την διαδικασίας φυσικά, γιατί είχα συνεργαστεί μαζί τους για πολλά χρόνια, αλλά το 1996 ξεκίνησα πραγματικά να παράγω τεκίλα μόνος μου. Τότε, το 1999, με κάλεσε ο Don Julio Gonzalez να εργαστώ μαζί τους, έτσι πήγα στη Don Julio και έτσι έφτασα σε αυτό που είμαι. Αλλά επειδή ασχολούμουν με τις βιομηχανίας τεκίλας από το 1983, ήξερα όλη την την διαδικασία από πριν.
Ο Don Julio Gonzalez, ο άνθρωπος που δημιούργησε την εταιρεία, ήταν επίσης μέντοράς σας. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρατε από εκείνον όσο δουλεύατε μαζί;
Όλοι οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί του, συμπεριλαμβανομένου εμένα και τους ανθρώπους που έζησαν πολλά χρόνια μαζί του, θα σας πουν πως ο Don Julio Gonzalez είχε πάθος για όλα όσα έκανε. Όταν ο Don Julio Gonzalez έβαζε κάτι στο μάτι, έπρεπε να το ακολουθήσει πιστά, ώστε να πετύχει αυτό που ήθελε. Πάντα ήξερε τι ήθελε, και ποτέ δεν ήθελε κάτι παράλογο. Δεν ήταν ποτέ αυταρχικός. Ήταν καλοσυνάτος και παθιασμένος άνθρωπος. Ο τρόπος με τον οποίο έκανε πράγματα ήταν συλλογικός και πάντα προσπαθούσε να σε κάνει μέρος αυτού που ήθελε. Ο Don Julio Gonzalez είχε τον πιο παθιασμένο τρόπο να ερευνά τα πράγματα και ήταν πραγματικά συνεπής με ό,τι ήθελε. Ένας πολύ δουλευταράς άνθρωπος, με την εικόνα του να ακολουθήσει τα όνειρά του.
Ποιο θα λέγατε ότι ήταν το όραμα που μοιραστήκατε, που σας έκανε να συνεχίσετε την δουλειά του με την εταιρεία; Ποια είναι η ουσία της Don Julio;
Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα. Όταν ο Don Julio Gonzalez ξεκίνησε να φτιάχνει την τεκίλα Don Julio, δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ ότι θα έφτιαχνε μια τεκίλα την οποία γνωρίζουμε ως Don Julio σήμερα – δεν είχε σκεφτεί καν ποτέ ένα όνομα. Αλλά είχε ένα όνειρο που ακολούθησε και είπε «κάποια στιγμή στη ζωή μου θα φτιάξω την καλύτερη τεκίλα στον κόσμο, ακόμα κι αν δεν την πουλήσω». Γιατί ήταν αδύνατο να πουλήσει τεκίλα με εκείνη την υπέροχη ποιότητα 50-60 χρόνια πριν. Η τεκίλα, τότε, είχε απαίσια ποιότητα. Η αντίληψή του για την παραγωγή τεκίλας δεν είχε ποτέ να κάνει με τα χρήματα. Έτσι, το πρώτο πράγμα είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο. Αυτή είναι η βασική μας πεποίθηση στην εταιρεία. Θα έχουμε την καλύτερη αγαύη, την καλύτερη παραγωγή, όλα τα καλύτερα! Τώρα είναι η εποχή που οι καταναλωτές, τουλάχιστον στο Μεξικό, το αναγνωρίζουν αυτό, και τώρα σε όλο τον κόσμο βήμα βήμα. Η Don Julio είναι η νούμερο ένα τεκίλα στο Μεξικό, στην διακεκριμένη κατηγορία. Το Μεξικό είναι η μόνη χώρα που παράγει τεκίλα και αν είσαι το νούμερο ένα στην μόνη χώρα που παράγει τεκίλα, τότε είσαι ο καλύτερος στον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη από τις δύο κύριες βάσεις μας, «η ποιότητα είναι το παν».
Η άλλη είναι η καινοτομία. Δεν αντιγράφουμε την τεκίλα. Η Don Julio άλλαξε τον κόσμο της τεκίλας, από την κακή τεκίλα στην υψηλής ποιότητας τεκίλα. Συμπληρωματικά, τώρα μπορούμε να δείξουμε καινοτομία στον κόσμο, αυτό ακριβώς είναι αυτό που είναι η Don Julio 70! Κανείς δεν είχε την ιδέα να την φτιάξει προτού το κάνω εγώ. Την δημιουργήσαμε και τώρα είναι η νέα τεκίλα. Τώρα στο Μεξικό, υπάρχουν περίπου 45 μάρκες πίσω μας με μια τεκίλα cristalino. Ήμασταν οι πρώτοι και τώρα είμαστε οι κυρίαρχοι στην τεκίλα cristalino και τώρα όλες οι μάρκες κάνουν την ίδια. Και όπως ήταν η ερώτησή σας, για το ποιες ήταν οι βάσεις της εταιρείας μας, η απάντηση μου είναι πως η πεποίθησή μας είναι: Πρώτα είναι η ποιότητα και το άλλο είναι η καινοτομία και να το να φτιάχνεις νέα πράγματα όπως δεν θα τα έκανε πριν κανένας άλλος.
Ποιες είναι οι πιο απαιτητικές πτυχές της δουλειάς σας και τα σημεία που αγαπάτε περισσότερο; Ποιο είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι του να είσαι οινοπνευματοποιός;
Η καινοτομία είναι μακράν η πιο απαιτητική, γιατί είναι δύσκολο να την διατηρήσεις και πάντα να προσπαθείς να έχεις νέες ιδέες. Αλλά αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι κυρίως η ιδέα του πώς να δημιουργείς, το πώς να έχεις την εταιρεία σου! Το καλό είναι πως ταξιδεύω πολύ, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους, νέες γεύσεις, και εμπνέομαι από τους μπάρμαν ή τον οποιονδήποτε. Κάποτε, πίστευα πως το πιο συναρπαστικό στάδιο της καριέρας μου θα ήταν μέρος της παραγωγής και του να είμαι πιο αποτελεσματικός οινοπνευματοποιός. Αλλά τώρα, είναι το τρόπος να προκαλείς και να δημιουργείς νέα πράγματα.
Είστε με την Don Julio 20 χρόνια τώρα. Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο δυνατό στοιχείο και σύνθημα της μάρκας, αυτό που την διαχωρίζει από άλλες στον τομέα;
Είναι ξανά, το πάθος, οι άνθρωποι, η καινοτομία, η συλλογικότητα. Αν πας σε ένα αποστακτήριο, θα το νιώσεις αυτό. Οι άνθρωποι που κόβουν την αγαύη, οι άνθρωποι που χειρίζονται την αγαύη, έχουν το ίδιο πάθος. Είναι μια ιδέα που αυτός μετέδωσε και μπορούμε να πούμε ότι για γενιές θα συνεχίσουμε.
Ποια είναι τα πιο σύνθετα κομμάτια της δεξιοτεχνίας που πηγαίνει στην δημιουργία μιας τεκίλας υψηλής ποιότητας;
Όπως πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να έχεις είναι ποιότητα. Το να φτιάχνεις κάτι με ποιότητα σημαίνει ότι οι πρώτες ύλες σου και ο εξοπλισμός σου και όλα πρέπει να έχουν την ίδια ποιότητα. Δεν μπορείς να έχεις ένα καλό αμάξι με μόνο καλά λάστιχα, μόνο καλό κινητήρα ή μόνο καλά καθίσματα. Εδώ είναι το ίδιο. Για να φτάσεις την καλύτερη ποιότητα και την καλή γεύση, πρέπει να έχεις την καλύτερη αγαύη, τους καλύτερους ανθρώπους, τον καλύτερο τρόπο να το κάνεις, το νερό, τον χρόνο στους κλιβάνους. Είναι πολύ δύσκολο να πεις πως υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που ξεχωρίζουν στην δεξιοτεχνία. Έχει να κάνει με όλα! Είναι μεγάλο πράγμα να το καταλάβεις αυτό, από τη στιγμή που θα φυτέψεις την αγαύη, το έδαφος που θα διαλέξεις, το κομμάτι γης που θα χρησιμοποιήσεις, τον τρόπο που θα φυτέψεις την αγαύη, την αναμονή 7, 8 ή 9 χρόνων για την σοδειά, το πώς να επιλέξεις μέχρι και τον σχεδιασμό του μπουκαλιού, όλα πρέπει να είναι τέλεια, αυτό είναι. Δεν υπάρχει τίποτα ξεχωριστό. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι το μυστικό ή αυτό είναι το σημείο κλειδί. Το σημείο κλειδί είναι το ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα τέλεια για να πάρουμε τα αποτέλεσμα. Οι τεκίλες χαμηλότερης ποιότητας ας πούμε μπορεί να μην έχουν πολύ καλό έδαφος ή αγαύη. Μπορεί να έχουν φτηνή αγαύη ή να την μαζεύουν όλη μαζί. Μαζεύουν όλη την σοδειά το ίδιο διάστημα στα 7 χρόνια. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι το εξής. Οποιοδήποτε φυτό, οποιοδήποτε φρούτο, οποιοδήποτε λαχανικό, δεν ωριμάζει την ίδια μέρα. Αν τα μαζέψεις όλα μαζί, θα έχεις κάποια αγαύη που δεν έχει ωριμάσει πλήρως, κάποια που έχει παραωριμάσει και κάποια που είναι τέλεια! Αυτό που κάνουμε εμείς είναι ότι πηγαίνουμε στο χωράφι και διαλέγουμε ποιες είναι έτοιμες σήμερα να κοπούν. Και μετά επιστρέφουμε 4 μήνες αργότερα και μαζεύουμε άλλο 10-15% και μετά πηγαίνουμε 6 μήνες αργότερα για να μαζέψουμε κι άλλες. Σκεφτείτε το κόστος του να το κάνει αυτό! Γιατί πρέπει να μετακινήσεις άτομα στο ίδιο χωράφι ίσως 5 ή 6 φορές στη διάρκεια δύο χρόνων. Για παράδειγμα, όταν έχεις ένα τσαμπί μπανάνες στο σπίτι, δεν έχουν ωριμάσει όλες οι μπανάνες την ίδια μέρα, γιατί παίρνει δύο εβδομάδες από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Εδώ είναι το ίδιο, αλλά η αγαύη χρειάζεται 7 χρόνια για να μεγαλώσει, και μετά από την πρώτη ως την τελευταία, δεν είναι 5 ή 5 μέρες, είναι δύο ή τρία χρόνια για να είναι έτοιμη. Όταν τρως την μπανάνα που έχει μαύρο σημάδι, η γεύση, το άρωμα, η υφή είναι εντελώς διαφορετική. Αλλά όταν είναι πράσινη δεν μπορείς να την φας, είναι όξινη, είναι έντονη, είναι σκληρή. Μπορείς να την φας αλλά δεν θα το ευχαριστηθείς. Κι όταν είναι μαύρη και είναι παραωριμασμένη, είναι μαλακή και έχει άσχημη γεύση. Το ίδιο γίνεται με την αγαύη. Οι μεγάλες γεύσεις είναι όταν είναι τέλεια ωριμασμένη. Αλλά κοστίζει πολύ να το κάνεις αυτό. Μπορώ να σας πω ότι όχι πάνω από 10 ή 15% των παραγωγών το κάνουν. Οι υπόλοιποι πηγαίνουν και μαζεύουν όλη την σοδειά την ίδια μέρα γιατί κοστίζει λιγότερο.
Πώς πίνετε εσείς την τεκίλα Don Julio;
Με φίλους! Το ποτό μου είναι η Don Julio Anejo και το 80% των περιστάσεων την πίνω με πάγο.
Ποια είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά της νέας Don Julio 70;
Όλα! (γελάει) Λοιπόν, η τεκίλα είναι το μόνο οινοπνευματώδες ποτό που έχει τόσο ευρύ φάσμα. Έχουμε τα Blanco, Reposado, Anejo, extra Anejo, και μετά έχουμε τα παλαιωμένα ποτά, δηλαδή τα σκούρα ποτά. Η Don Julio έχει την ίδια γκάμα. Δεν έχετε δει ποτέ παλαιωμένη βότκα ή παλαιωμένο τζιν, ή από την άλλη δεν έχετε δει ποτέ λευκό κονιάκ, μπράντι ή ουίσκι. Υπάρχουν λευκά και σκούρα ποτά. Το μόνο με όλο το φάσμα είναι η τεκίλα. Η βασική τεκίλα είναι η λευκή τεκίλα, η τεκίλα Blanco, και είναι κατά κάποιον τρόπο επιθετική γιατί μπορείς να νιώσεις το αλκοόλ έντονα. Ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει πως όταν πίνεις τεκίλα, θα έχει αυτή την έντονη αίσθηση από την γλώσσα μέχρι τον λαιμό σου, με λίγη ‘φωτιά’ στο γευστικό κομμάτι του σώματός σου. Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τις τεκίλες παλαιωμένες ή reposado γιατί είναι πιο ομαλές. Αλλά υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που πιστεύουν πως δεν υπάρχει λόγος να δοκιμάσεις ομαλή τεκίλα, ο λόγος είναι για να έχεις έντονη αίσθηση.
Αυτό που έκανα εγώ με την Don Julio 70 ήταν να φέρω όλο το φάσμα της τεκίλας μαζί. Όλα τα είδη της τεκίλας στην αρχή έχουν την ίδια σύνθεση. Η διαφορά είναι στον χρόνο που τα βαρέλια έχουν τις Anejo και τις Reposados. Συγκεκριμένες γεύσεις, αρώματα και έλαια που βγαίνουν από το ξύλο στην τεκίλα και εκείνα τα άλλα στοιχεία είναι αυτά που ελέγχουν το επίπεδο της αίσθησης του αλκοόλ. Έτσι, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε την ομαλή και την έντονη γεύση της Reposado και ταυτόχρονα να νιώθουμε έντονα το αλκοόλ όπως με την Anejo; Τότε, αυτό που έκανα ήταν να βρω ποια στοιχεία του ξύλου καλύπτουν το αλκοόλ, και μετά δημιουργήσαμε μια διαδικασία που αφαιρεί αυτά τα στοιχεία -μόνο μερικά, όχι όλα τα στοιχεία, γιατί θέλουμε την ομαλότητα-, ώστε να έχουμε την έντονη αίσθηση του αλκοόλ στην αρχή. Κι έχετε την τεκίλα σας!
Αυτή η διαδικασία αφαιρεί το χρώμα, γι’ αυτό είναι διάφανη. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αφαίρεση χρώματος. Η διαδικασία που χρησιμοποιούμε αφαιρεί το στοιχείο που θέλουμε αλλά αφαιρεί και το χρώμα. Δεν δούλεψα για να φτιάξω επίτηδες μια διάφανη τεκίλα. Έγινε επειδή η διαδικασία της αφαίρεσης στοιχείων έκανε την τεκίλα διάφανη. Τώρα οι νέες μάρκες μας αντιγράφουν, αλλά αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να βγάζουν το χρώμα και να λένε ότι είναι cristalino. Εμείς δεν κάναμε αυτό. Αφαιρέσαμε κάποια στοιχεία και πώς μπορούμε να το αποδείξουμε; Όταν πίνεις μια γουλιά και την βάζεις στο στόμα σου και την καταπίνεις, στο στόμα σου είναι σαν να πίνεις Don Julio Blanco γιατί είναι έντονη, η γλώσσα σου καίει, τη νιώθεις σαν Blanco, αλλά όταν την καταπίνεις, ο λαιμός σου δεν τη νιώθει, είναι ήπια, ωραία, γλυκιά, ομαλή. Αλλά η ομαλή γεύση έγινε από την ανάπαυση. Συνοψίζοντας, νιώθεις στο στόμα την Blanco αλλά καταπίνεις Anejo. Και γι’ αυτό είναι τόσο διαφορετική. Όχι μόνο διαφορετική. Είναι η μόνη, είναι η πρώτη και όλοι μας αντιγράφουν. Στην Don Julio 70, έχουμε τα καλύτερα και των δύο κόσμων της τεκίλας, είναι εκεί. Χωρίς μίξη. Η συνεισφορά μου στην Don Julio 70 ήταν τα άντα! Εγώ την έφτιαξα, εγώ το αποφάσισα, εγώ την δημιούργησα.
Η δουλειά σας συμπεριλαμβάνει το να ταξιδεύετε σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου. Ποιος θα λέγατε ότι είναι ο αγαπημένος σας προορισμός; Και τι περιμένατε να δείτε στη Θεσσαλονίκη;
Αν με είχατε ρωτήσει περίπου 5 ή 6 χρόνια πριν, θα είχα πει ότι η νούμερο ένα χώρα στην οποία θέλω να ταξιδέψω και να μιλήσω για την Don Julio είναι η Ελλάδα. Ναι, πιστέψτε με, όχι επειδή είναι εδώ, οι φίλοι μας εδώ μπορούν να αποδείξουν τα λεγόμενά μου. Αλλά τώρα που με ρωτάτε, πρέπει να μοιράσω την καρδιά μου μεταξύ της Ελλάδας και της Κολομβίας. Η Κολομβία είναι μια υπέροχη χώρα όπου έχω πολλούς φίλους. Και τα δύο μέρη είναι εκπληκτικά! Στην Ελλάδα, αγαπώ τα πάντα! Το φαγητό, τους ανθρώπους, τα μέρη, τα αγαπώ! Πραγματικά απολαμβάνω την Ελλάδα.
Όσο για την Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερή μου φορά εδώ. Την προηγούμενη φορά δεν ήρθα για δουλειά, αλλά μάλιστα ήρθα μονάχα για να επισκεφτώ τους φίλους μου Τέλη και Γιώτη και να κάνω τουριστικά πράγματα. Πραγματικά τους θεωρώ πολύ καλούς φίλους. Εδώ, έχουν υπέροχα μπαρ, φαγητό και βιομηχανία ποτού, υπέροχους μπάρμαν και πολύ νέο πληθυσμό. Περιμένω για την Don Julio, όπως σε όλα τα μέρη του κόσμου, να μάθει σε περισσότερο κόσμο να καταλαβαίνει την Don Julio, να καταλαβαίνει γιατί είμαστε η καλύτερη τεκίλα στον κόσμο και να αρχίσουν να έρχονται κοντά της μαζί.