Πρόσωπα

Η σολίστ από την Θεσσαλονίκη που κατακτά την Ευρώπη

Η συνεργασία και ο δίσκος που αποσπά θετικά σχόλια.

Parallaxi
η-σολίστ-από-την-θεσσαλονίκη-που-κατακ-275351
Parallaxi

Η σολίστ από την Θεσσαλονίκη που κατακτά βήμα βήμα την Ευρώπη με την τελευταία της δουλειά και συνεργασία να αποκτά σπουδαίες κριτικές και να ξεχωρίζει εκτός συνόρων. Ο λόγος για την Ερατώ Αλακιοζίδου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και καθηγήτρια του ΚΩΘ και διοργανώτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμεια”, η οποία συνεργάστηκε με το κουαρτέτο εγχόρδων Lutoslawsky Quartet από την Πολωνία, και ο δίσκος τους “Light Over Darkness” έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες στα Grammy Awards.

Αυτόν τον μήνα, Editor’s choice στο gramophone magazine η δισκογραφική παραγωγή της Ελληνίδας σολίστ Ερατούς Αλακιοζίδου με το Πολωνικό κουαρτέτο εγχόρδων Lutoslawsky

Αυτή τη φορά το αγγλόφωνο περιοδικό Gramophone, στην κατηγορία των επιλογών των συντακτών του, αναφέρει το Light Over Darkness γράφοντας μία διθυραμβική κριτική τόσο για το έργο όσο και για τους συντελεστές συμπεριλαμβανομένης και της Ερατούς.

Η τελευταία συνεργασία και ο δίσκος

To Light Over Darkness περιλαμβάνει έργα του A. Schnittke και του G. Kancheli των οποίων τα έργα έχουν έναν μοναδικό τρόπο γραφής, βαθιά συναισθηματικό, δυνατό και ταυτόχρονα σιωπηρό. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συνθετικά υπογραφή καθώς σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη μουσική, πάντα κάτι θα παραμείνει κρυφό, ιντριγκάροντας τα συναισθήματα και τις αισθήσεις των δεκτών. Αυτό προσπάθησαν να διατηρήσουν και να αγγίξουν ουσιαστικά το Κουαρτέτο με την Ελληνίδα σολίστ στο “Light over Darkness” και όπως όλα δείχνουν το κατάφεραν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα