η-ντένια-ψυλλιά-ζει-τη-δική-της-νύχτα-το-944266

Πρόσωπα

Η Ντένια Ψυλλιά ζει τη δική της νύχτα του Αυγούστου

Η νεαρή ηθοποιός μιλά για την συμμετοχή της στη σειρά «Μία νύχτα του Αυγούστου», το πόσο δύσκολο είναι να είσαι καλλιτέχνης καθώς και για τα επόμενα βήματα της.

Νίκος Γκάγιας
Νίκος Γκάγιας

Πολλοί μπορεί να την γνωρίζουν ως Ρηνιώ από τον ρόλο της στην σειρά της ΕΡΤ, «Μία νύχτα του Αυγούστου». Άλλοι πάλι μπορεί να την ξέρουν από παλαιότερες τηλεοπτικές δουλειές της, όπως την «Έξαψη» γιατί αν και εξαιρετικά νέα έχει κάνει τα δικά της βήματα στον χώρο.

Ο λόγος για την Ντένια Ψυλλιά, την κοπέλα που αν την δεις μία φορά, δύσκολα θα ξεχάσεις μιας και σε μαγνητίζει με το βλέμμα της. Εξαιρετικά ταλαντούχα, με υψηλή αίσθηση του χιούμορ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και σίγουρα στο μέλλον θα συζητάμε για εκείνη!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Πέρασε στη γυμναστική ακαδημία, όμως η συγκεκριμένη σχολή είχε πολλά πρακτικά μαθήματα, οπότε ήταν δύσκολο για εκείνη να την συνδυάσει με τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Υπήρχε χρονιά που πήγαινε στη δραματική σχολή και στο ΤΕΦΑΑ, έκανε θέατρο και έκανε γυρίσματα. Όλα αυτά μέσα στην ίδια μέρα.

Πλέον όπως δηλώνει έχει πιο πολύ ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της. Υπάρχουν φορές που θέλει να κάτσει σπίτι της όλη μέρα, να μαγειρεύει και να «λιώνει» στον καναπέ. Βέβαια όταν την πιάνουν οι καλλιτεχνικές ανησυχίες, συνήθως παίζει πιάνο.

«Είχα πάντα την ανάγκη να ασχολούμαι με την τέχνη. Πόσω μάλλον με την υποκριτική. Όταν «μπαίνω σε ρόλους», εκφράζομαι και εκτονώνομαι μ’ έναν τρόπο και επειδή ως άνθρωπος βαριέμαι εύκολα, θα έλεγα ότι με την υποκριτική, η ζωή γίνεται περισσότερο ενδιαφέρουσα»

Σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο ηθοποιό να τα φέρει εις πέρας στην εποχή που ζούμε, η Ντένια αναφέρει ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί αναγκάζονται να δουλέψουν σε διαφορετικούς δουλειές, είτε να κάνουν δέκα παραστάσεις τον χρόνο για να επιβιώσουν.

«Είναι δύσκολο και θέλει τύχη. Θα έλεγα πως μέχρι στιγμής έχω σταθεί αρκετά τυχερή που δεν έχει χρειαστεί να δουλέψω σε κάτι άσχετο από το επάγγελμα μου. Όχι πως δεν το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν – αλλά μεταξύ μας- δεν τα πήγα και τόσο καλά. Ειδικά στο service είμαι κάπως ατσούμπαλη»

Αν θα έπρεπε να απαντήσει στο δίλημμα ανάμεσα σε θέατρο και τηλεόραση, η ίδια θα απαντούσε πως:

«Θέατρο έχω κάνει μια φορά. Με την τηλεόραση ήρθα σε επαφή από τα 18 μου. Να σου πω την αλήθεια, ο έρωτας μου είναι ο κινηματογράφος. Βέβαια πλέον γίνονται «κινηματογραφικές» δουλειές στην τηλεόραση. Όπως και να έχει, δεν προέρχομαι από καμία πλούσια οικογένεια για να έχω την πολυτέλεια να κάνω μόνο αυτά που βρίσκω ενδιαφέροντα. Προσπαθώ όμως να εξελίσσομαι μέσα από κάθε δουλειά και να βάζω όλο μου το είναι»

Στο σήμερα την βρίσκουμε στη «Μία νύχτα του Αυγούστου» στην ΕΡΤ1, μία σειρά που αποτελεί την συνεχεία από το «Νησί». Η Ντένια δηλώνει πως πρόκειται για την αγαπημένη της – μέχρι στιγμής- δουλειά και μιλάει για τον ρόλος της, που όπως εξηγεί την συγκινεί ιδιαίτερα. 

«Είναι η αγαπημένη μου δουλειά μέχρι στιγμής. Για πολλούς λόγους. Μπορώ να κάθομαι να σου λέω για ώρα πόσο ευγνώμων είμαι.  Η εμπειρία ήταν μαγική. Οι συντελεστές  ένας και ένας. Οι ικανότητες της Ζωής Σγουρού, της σκηνοθέτιδας μας, είναι σε άλλο επίπεδο. Ας μην μιλήσω για το ταλέντο των υπόλοιπων συντελεστών γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ. Είναι όμορφα περίεργο που είμαι μέρος μιας σειράς που έβλεπα μικρή. Νιώθω τυχερή που δουλεύω δίπλα σε ανθρώπους που είναι υποκριτικά άρτιοι… που ασυνείδητα παίρνω στοιχεία από αυτούς και με καθοδηγούν. Τους υπέρ ευχαριστώ όλους για όλα!

Όσο για τον ρόλο, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Χαίρομαι πάρα πολύ που ανέλαβα την ευθύνη να υποδυθώ μια τέτοια ηρωίδα. Είναι αρκετά συγκινητικό για μένα, διότι είναι μια γυναίκα που εκδίδεται, που κακοποιείται πολύ άσχημα και ακόμη και τότε παλεύει να ζήσει για την κόρη της. Το γύρισμα που αφορούσε τον ξυλοδαρμό της Ρηνιώς, ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένο για μένα. Μια συγκινητική στιγμή που δεν θα ξεχάσω, είναι η φράση της Ζωής πριν την λήψη: Ντένια, αυτό για όλες τις γυναίκες εκεί έξω…»

Η Ντένια θέλει να πιστεύει  πως η ελληνική μυθοπλασία έχει επιστρέψει και πως από εδώ και πέρα θα δοθούν ευκαιρίες και στα τα νέα παιδιά.

«Νομίζω δίνονται ήδη ευκαιρίες σε νέα παιδιά και κάθε χρόνο ανθίζουν νέα διαμαντάκια. Χαίρομαι να βλέπω νέους ηθοποιούς που έχουν δουλέψει, έχουν κουραστεί για αυτό που αγαπάνε και καταφέρνουν αξιοκρατικά να λάμψουν μέσα από έναν ρόλο που τους δίνεται»

Η ίδια έκανε το επαγγελματικό ξεκίνημα της λίγα χρόνια πριν το ορυμαγδό των αποκαλύψεων για το metto. Η Ντένια επισημαίνει πως ευτυχώς δεν έχει εμπλακεί σε τέτοιους είδους καταστάσεις. 

«Όταν ήρθα σε πρώτη επαφή με τον χώρο, ήμουν αυτό που λέμε μικρή και αθώα, επομένως είχα περισσότερο μια στοργική μεταχείριση από όλους. Είναι σαν να με πρόσεχαν… κάτι το οποίο συμβαίνει και τώρα. Σίγουρα δεν θα με απέτρεπαν όλα όσα γίνονται να ασχοληθώ με αυτό που αγαπάω, όμως δεν παύω να με θεωρώ τυχερή που δεν έχω βιώσει οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, την στιγμή που είναι κάτι που το ακούω από τους περισσότερους ηθοποιούς…»

Σε όποιον θέλει τώρα να ασχοληθεί με αυτόν τον χώρο, η ίδια συμβουλεύει ότι «αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μπροστά από μια κάμερα ή πάνω σε μια σκηνή  για χρόνια και με αυτή την σκέψη νοιώθεις γεμάτος και ευτυχισμένος, τότε κυνήγησε το και όπου σε βγάλει. Θα είναι δύσκολο, αλλά αξίζει»

Μιλώντας για το μέλλον, η Ντένια δηλώνει ενθουσιασμένη γιατί όπου να’ ναι αρχίζουν τα γυρίσματα για την «Μάγισσα» στον ΑΝΤ1 σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου, ενώ καταλήγει πως ό,τι προκύψει είναι ευπρόσδεκτο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα