Πρόσωπα

Το 23χρονο αγόρι που μαγείρευε για τους πυροσβέστες στις φωτιές

"Καταφέραμε να παραδώσουμε σε κάθε πυροσβέστη πράγματα. Δεν λύγισα στιγμή, αν και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή"

Μυρτώ Τούλα
το-23χρονο-αγόρι-που-μαγείρευε-για-τους-1045100
Μυρτώ Τούλα

Πέρασε ακόμη ένα καλοκαίρι που γίναμε θεατές απέραντων εκτάσεων που έγιναν στάχτη και παραδόθηκαν στις φλόγες.

Πυροσβέστες ξαπλωμένη στην καυτή από τον καύσωνα άσφαλτο, εθελοντές στα καταφύγια των πυρόπληκτων ζώων, απλοί άνθρωποι με τις μάνικες ανά χείρας, εικόνες που λες και μας έχουν γίνει πια οικίες και έκαναν ξανά τον γύρω του κόσμου από μία ρημαγμένη χώρα.

Κάπου εκεί, ανάμεσα στα αποκαΐδια ο 23χρονος Νίκος, βρέθηκε να μαγειρεύει για τους πυροσβέστες. Στα 20 του τελείωσε την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου.

Κάπως έτσι ξεκίνησε να ασχολείται με την μαγειρική, εργάζεται στο οικογενειακό τους κρεοπωλείο full time και πλέον ασχολείται και με την δημιουργία βίντεο στο TikTok.

Στον ελεύθερο του χρόνο, συνηθώς κάνει πράγματα με τους φίλους του και με την οικογένεια του. Όπως λέει η κοινωνία έχει ανάγκη την αλληλεγγύη.

“Στο κομμάτι του εθελοντισμού δεν ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος, είμαι ήδη 3 χρόνια εθελοντής στον Υμηττό. Και στις προηγούμενες πυρκαγιές της Αττικής ήμουν παρών στο φυλάκιο ΣΕΠΠΒΑΤΥ στο ΣΔΑΜ ως εθελοντής. Ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισα να δράσω διαφορετικά, πιο ενεργά με την παρουσία μου σε περιοχή που έδιναν πυροσβέστες και εθελοντές, μάχη με τις φλόγες. 

Το απόγευμα της 20ης Ιουλίου αποφασίζω μετά από δύο ημέρες προσφοράς φαγητού, νερού, χυμών, κρουασάν κ.α. προϊόντων, να βοηθήσω έμπρακτα μεταφέροντας ο ίδιος με το αυτοκίνητο μου αυτά τα πράγματα συν έξτρα προμήθειες που είχε μαζέψει Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στην αποθήκη τους στον Κεραμεικό. Παρέα με τον φίλο μου Άρη και τον εθελοντή από τον ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ Αργυρή Κοντόλαιμο, ξεκινήσαμε για Μάνδρα Αττικής, Δερβενοχώρια, Βίλια και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη.

Ο Αργύρης είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα  χαρτιά της πολιτικής προστασίας για να καταφέρουμε να φτάσουμε στα σημεία που υπήρχε ανάγκη . Όσο πλησιάζαμε, το τοπίο άρχισε να μοιάζει τρομακτικό, με τον φίλο Αργυρή να με καθοδηγεί πως θα κινηθούμε. Λίγο πριν παραδώσουμε στους πυροσβέστες πράγματα μας περίμενε άλλος ένας εθελοντής, ο Γιάννης Κουσκούτης, ο οποίος θα μας βοηθούσε να φτάσουμε σε όλους τους πυροσβέστες, σε κάθε σημείο του βουνού.

Σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσουμε ο Γιάννης με ενημέρωσε πως ανά πάσα ώρα και στιγμή νιώσω άβολα σταματάμε και τα φορτώνουμε σε εκείνον τα πράγματα να συνεχίσει. Παρ’ όλα αυτό εννοείται συνεχίσαμε γιατί για αυτό πήγαμε. Καταφέραμε να παραδώσουμε σε κάθε πυροσβέστη πράγματα. Δεν υπήρξε στιγμή που να λύγισα αν και η ψυχολογία μας δεν ήταν τόσο καλή με όλα αυτά που γινόντουσαν και ότι δύναμη είχαμε ήταν καθαρά από τους ανθρώπους που συναντήσαμε εκεί, την αδρεναλίνη που είχαμε αλλά και την ελπίδα να τελειώσει όλο αυτό.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και να δώσω τα συγχαρητήρια στην κοινωνική κουζίνα, ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που στα δύσκολα είναι πάντα δίπλα σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τον φίλο μου Άρη Μπλάνα, τον Αργυρή Κοντόλαιμο και τον Γιάννη Κουσκούτη που ήταν παρών σε όλο αυτό που ονομάζεται ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Να βοηθάμε όλοι, όπως μπορεί ο καθένας. Ακόμα και οι μικρές πράξεις, μπορεί να είναι πολύ μεγάλες για κάποιον άλλο. ”

Το Tik Tok ήρθε στην ζωή του ξαφνικά και αυτή την στιγμή μετρά χιλιάδες ακόλουθους.

@nikos.marolis Ep.38 The Black Salami’s X Nikos Marolis Pizza🍕 Pizza tomato-chorizo paste, mozzarella, hamon Iberico, chimichurri and rocket👌 Thank you @the_black_salami_microbakery_ ❤️ Zoodochou Pigis 71, Exarheia. #fy #fyp #viral #food #tolessss #pizza ♬ Daewoo 3 – Bloody Hawk

“Ξεκινησε για πλάκα με τον Γιώργο, τον κολλητό μου. Βγάζαμε κάποια βίντεο και όλο αυτό κατέληξε σε κάτι δημιουργικό και όμορφο. Τον περασμένο Οκτώβρη μετά από ένα ταξίδι μου στην Σερβία, ο Γιώργος άρχισε να με παροτρύνει να κάνουμε βίντεο στο TikTok με μαγειρική. Έτσι και έγινε! Στο δεύτερο βίντεο που ανεβάσαμε πήγαμε viral με πανω απο 500 χιλιάδες προβολές. Ήταν τόσο απρόσμενο, δεν μπορούσα να το φανταστώ οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ξαφνικά μετά από αυτό το βίντεο πήρα 10 χιλιάδες ακόλουθους.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα ήρθαν στην πορεία κρατώντας ένα συγκεκριμένο στυλ στα βίντεο μου, φέρνοντας αρχικά φίλους για καλεσμένους για φαγητό και στην συνέχεια ο κύκλος αυτός άνοιξε. Ήρθαν καλλιτέχνες, αθλητές, άτομα γνωστά στον χώρο τους και στο κοινό. Το content ειναι μαγειρικό, με πολύ γρήγορα καρέ για να κρατούν το ενδιαφέρον και να κάνουν αναδεικνύουν το περιεχόμενο.

Στο τέλος ακολουθεί η δοκιμή με τον καλεσμένο να δοκιμάζει πρώτο και στην συνέχεια όλοι μαζί σαν παρέα, τελείως αυθόρμητα, ότι βλέπετε αυτό είναι.Η χειρότερη μου στιγμή, ήταν πέρσι τον Σεπτέμβριο, όπου ήρθα αντιμέτωπος με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ευτυχώς με την βοήθεια των φίλων μου και της οικογένειας μου σιγά σιγά το ξεπέρασα όλο αυτό και βρήκα την δύναμη να βγω πιο δυνατός και πιο δημιουργικός.Η καλύτερη μου στιγμή ήταν πριν 3 χρόνια όταν σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των σπουδαστών με ένα πιάτο μη αναμενόμενο για διαγωνισμό. Επέλεξα να φτιάξω κοτόπουλο με μπάμιες απλά με διαφορετικές τεχνικές και παρουσίαση.”

Δεν έχει αγαπημένα βίντεο είναι όλα ξεχωριστά για εκείνον γιατί όπως εξηγεί φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι.

Αυτά που αγαπώ πιο πολύ, είναι τα βίντεο που παίρνουν μέρος αρκετοί φίλοι μου και νιώθω το hype για το φαγητό στα ύψη! Χαίρομαι να δημιουργώ φαγητό για όλο τον κόσμο, να τους βλέπω να τρώνε και να χαίρονται με αυτό. Με γεμίζει όλη αυτή η διαδικασία! Η αλήθεια είναι πως αν μου έλεγαν πριν ένα χρόνο πως τέτοια εποχή θα έχω κανάλι στο TikTok με σταθερό κοινό και πως όλο αυτό θα γίνει ένα κομμάτι της καθημερινότητας μου, δεν θα το πίστευα! Ευτυχώς έχω την οικογένεια μου και τους φίλους μου να κρατούν τις ισορροπίες σε όλο αυτό.

Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις. Παρ’ όλα αυτά, για μένα δεν άλλαξε τίποτα, συνεχίζω να εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση πλάι στα αδέρφια μου και τους γονείς μου, έχω ακριβώς τους ίδιους φίλους και κάνω ακριβώς ότι έκανα και πριν. Βλέπω τα θετικά παντού. Νιώθω τυχερός γιατί γνώρισα πολύ κόσμο, έκανα ωραίες συζητήσεις για το φαγητό, την ζωή και τις αλλαγές που έρχονται σ΄αυτη. Άλλωστε, μια τέτοια αλλαγή βιώνω και εγώ τον τελευταίο καιρό κι μπορώ να πω πως είναι πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα.

Στόχος μου, να φτιάξω ένα στούντιο για τα γυρίσματα για να δώσουμε πιο ποιοτικό υλικό στο κοινό που μας στηρίζει αλλά και να καταφέρω μ΄αυτό τον τρόπο να ξεχωρίσω τον προσωπικό μου χώρο. Έχω πολλά σχέδια και είμαι σίγουρος πως θα έρθουν πολύ ωραία πράγματα.  Δεν βιάζομαι, παντα ένα ένα τα βήματα γιατί ότι κάνουμε πρέπει να γίνεται πάντα με ουσία και με μια σκέψη από πίσω. Αν κρατήσει κάποιος ένα πράγμα από όλα τα παραπάνω, ελπίζω να είναι και το πιο σημαντικό, η αλληλεγγύη, καθώς η κοινωνία μας το έχει ανάγκη!”

@nikos.marolis Ep.31 ΤΣΟΥΡΕΚΑΝ 🔥 Thank you @efoodgr ❤️ #fy #fyp #food #viral #tolessss #efoodgr #efoodmarket ♬ KAPOTE – Kidd & Muneylxrd

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα