Διεθνή

Σαλμάν Ρουσντί: Θύμα επίθεσης ο συγγραφέας

Δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι επί σκηνής.

Parallaxi
σαλμάν-ρουσντί-θύμα-επίθεσης-ο-συγγρα-904117
Parallaxi

Ο Ινδός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, ο οποίος επί σειρά ετών δεχόταν απειλές κατά της ζωής του, μετά τη συγγραφή του βιβλίου “Σατανικοί Στίχοι”, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Chautauqua στη δυτική Νέα Υόρκη.

Ένας άνδρας φορώντας μαύρη μάσκα, σηκώθηκε από το πλήθος και οπλισμένος με μαχαίρι ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρουσντί ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τους παρευρισκόμενους να ορμούν στη σκηνή αμέσως μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο συγγραφέας μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Τα έργα του Ρουσντί πάντα ξεσηκώνουν θύελλα κριτικών και συζητιούνται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος δεχόταν επί χρόνια απειλές κατά της ζωής του μετά τη συγγραφή των «Σατανικών στίχων», δέχθηκε επίθεση στη σκηνή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο πρώην νικητής του βραβείου Booker μιλούσε εκείνη την ώρα σε εκδήλωση του ιδρύματος Chautauqua. Μάρτυρες λένε ότι είδαν έναν άνδρα να τρέχει στη σκηνή και είτε να χτυπάει είτε να μαχαιρώνει τον κ. Rushdie. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τους παρευρισκόμενους να σπεύδουν στη σκηνή αμέσως μετά το περιστατικό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα