Μουσική

Sani Festival: Ο Geldof και οι Bobkatz ρόκαραν τον Λόφο

Η πρώτη ροκ συναυλία στην ιστορία του θεσμού

Parallaxi
sani-festival-ο-geldof-και-οι-bobkatz-ρόκαραν-τον-λόφο-912133
Parallaxi

Μετά από 30 χρόνια παρουσίας, μετά από 30 διοργανώσεις, το Sani Festival φιλοξένησε την πρώτη ροκ συναυλία στην ιστορία του. 

Ο θεσμός που ξεκίνησε ως Sani Jazz Festival και που δόμησε τη φυσιογνωμία του μέσα από θρύλους και τη μουσική της Jazz, το Σάββατο 30 Ιουλίου φιλοξένησε στη σκηνή του έναν ζωντανό θρύλο της ροκ, τον σπουδαίο ακτιβιστή και μουσικό, Bob Geldof.

Τελικά, ο Λόφος και ο Πύργος της Σάνης ήταν από πάντα ένα ροκ τοπίο, απλά σε αναμονή.

Και η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Ο σπουδαίος Bob Geldof παρέα με την εξαιρετική μπάντα του, τους Bobkatz, ρόκαραν το stage του Sani Festival, με το κοινό να τους αποθεώνει. Ο Λόφος σείστηκε, πλημμυρίζοντας με ηλεκτρικούς ήχους που έφεραν στις μουσικές τους αποσκευές αυτοί οι γερόλυκοι της ροκ, σε μια βραδιά γεμάτη ενέργεια.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής ξεκίνησε τη συναυλία με ένα από τα διασημότερα τραγούδια του, το «The great song of indifference», με σύσσωμο το κοινό να τραγουδάει δυνατά τους στίχους και τη μελωδία. Ακολούθησαν αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική καριέρα του αλλά και οι τεράστιες επιτυχίες που είχε ηχογραφήσει με τους διάσημους Boomtown Rats, το παλιό του συγκρότημα, όπως το ανεπανάληπτο «I don’t like Mondays» και το «Rat Trap».

geldof1.jpg

Οι Bobkatz μας χάρισαν ένα εξαιρετικό σόου. Ο πάντα δημιουργικός Alan Dunn στα πλήκτρα και το ακορντεόν, ο τρομερός σολίστας της ηλεκτρικής κιθάρας Jamie Moses, ο γεμάτος ρυθμό μπασίστας Patrick Cusack, ο αεικίνητος ντράμερ James Russell αλλά και ο τόσο ιδιαίτερος βιολιστής Robert Loveday.

Όλοι τους ένας κι ένας, όλοι τους ξεχωριστοί και γεμάτοι πάθος.

Και φυσικά ο θρυλικός Bob Geldof, πάντα με την κιθάρα του, μας θύμισε τι σημαίνει γνήσιο, αυθεντικό ροκ!

Η καλύτερη στιγμή της βραδιάς, όπως και κάθε βραδιάς του φετινού Sani Festival, αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά το encore που με τόσο πάθος και ενθουσιασμό ζήτησαν οι τυχεροί θεατές. Όλοι όρθιοι, με σηκωμένα τα χέρια, αποθέωσαν τον Geldof και τους μουσικούς του συντρόφους, προσφέροντάς τους τη μοναδική φιλοξενία του Sani Festival. 

geldof-2.jpg

Μια πραγματικά θριαμβευτική βραδιά που αποχαιρέτησε τον Ιούλιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Το ερχόμενο Σάββατο 6 Αυγούστου, στο Λόφο της Σάνης υποδεχόμαστε τους Μανώλη Μητσιά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστο Θηβαίο και Πέννυ Μπαλτατζή, παρέα με μια πολυμελή λαϊκή ορχήστρα αλλά και τα «10 Μπουζούκια της Δόμνας». Σε μια μοναδική συναυλία που αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία του Sani Festival, αποδεικνύοντας ότι το Sani Resort ήταν από πάντα ένα «Ξενοδοχείο Ασμάτων».

geldof-3.jpg
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα