Γευση

Signora Trattoria: Η Ιταλική γαστρονομική παράδοση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Μια νέα ιταλική πρόταση έφτασε στο πολυσύχναστο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας μαζί της την κουλτούρα και τις γεύσεις από την πολυαγαπημένη γειτονική χώρα.

Parallaxi
signora-trattoria-η-ιταλική-γαστρονομική-παράδοση-σ-902719
Parallaxi

Ο λόγος φυσικά για το Signora Trattoria, το νέο ιταλικό εστιατόριο που στολίζει με τη μοναδική φινέτσα του τη γωνία επί των οδών Παύλου Μελά και Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Η ρουστίκ, classic και κομψή διακόσμησή του, αλλά και η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τα γευστικά παραδοσιακά πιάτα δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό για όλους τους λάτρεις των ιταλικών ρυθμών.

signora-trattoria-4.JPG

Η ιταλική κουζίνα έχει μια απλότητα και μία γευστική φυσικότητα, από τις πιο λιτές έως τις πιο πληθωρικές εκφάνσεις της. Για αυτό στη Signora Trattoria το μενού αποτελείται από τρία βασικά γεύματα: τα Antipasti, τα Primi και τέλος τα Secondi.

signora-trattoria-3.JPG

Το γεύμα μπορεί να ξεκινήσει με Risotto contriglie και Gnocchie gongonzola, να συνεχίσει με pizza σε διαφορετικές παραλλαγές, η οποία ακολουθεί την Ναπολιτάνικη οδό και να ολοκληρωθεί με εξαιρετική Fetucce alle vongole. Εννοείται πως για τους λάτρεις του κρέατος τα πιάτα Osso Buco, Escalope Milanaise και Bisteca di vitello αποτελούν μια τέλεια επιλογή!

signora-trattoria-6.JPG

Για το τέλος είναι απαραίτητο να «κρατήσεις χώρο» και για ένα γλυκό αλά ιταλικά. Γιατί το μοναδικό τιραμισού του Signora Trattoria είναι σίγουρο πως θα σε μαγεύσει χάρη στα μπισκότα σαβαγιάρ βρεγμένα με καφέ και να σε ταξιδέψει στους δρόμους και στα στενάκια της γειτονικής Ιταλίας.

signora-trattoria-5.JPG

Από το μενού βεβαίως δεν γίνεται να λείπουν τα λευκά, ροζέ, κόκκινα κρασιά, τα δροσερά spritz, τα βερμούτ, τα Prosecco και η αρωματική grappa, που έρχονται και συμπληρώνουν κάθε πιάτο ξεχωριστά με τον δικό τους μοναδικό γευστικό τρόπο.

Το Signora Trattoria όμως ξεχωρίζει ως προορισμός και για το special Aperitivo που απολαμβάνεται αργά το απόγευμα, μαζί με Fromaggie Salumi, που είναι ένα εκλεκτό πλατό τυριών και αλλαντικών, καθώς και για τα εκπληκτικά cocktails που σε συνοδεύουν έως αργά το βράδυ.

signora-trattoria-8.JPG

Η κάθε επίσκεψη στη Signora Trattoria σε κάνει να ευχαριστείς την Ιταλία για τις γεύσεις που κατάφερε να προσφέρει στον κόσμο! Εξάλλου ο καλύτερος τρόπος να οικειοποιηθεί κανείς με μία κουζίνα είναι να την γευτεί!

signora-trattoria-2.JPG

Πληροφορίες σχετικά με τη Signora Trattoria • Οδός: Παύλου Μελά 38, Θεσσαλονίκη, Κέντρο • Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310-238233 • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Κυριακή, 13:00 μ.μ.-1:00 π.μ. • Website και online menu: www.signoratrattoria.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα