Top

Σταυρούπολη: 120 μαθητές εκτός σχολείου εξαιτίας του lockdown στον Εύοσμο – Τι λένε οι γονείς

Επειδή είναι κάτοικοι Ευόσμου και διαμένουν στα όρια των Δήμων Ευόσμου –Κορδελιού και Παύλου Μελά.

Parallaxi
σταυρούπολη-120-μαθητές-εκτός-σχολείου-717567
Parallaxi

120 μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολής του Δήμου Παύλου Μελά υποχρεώθηκαν εχτές να μείνουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς είναι κάτοικοι Ευόσμου και διαμένουν στα όρια των Δήμων Ευόσμου –Κορδελιού και Παύλου Μελά, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν γονείς σε ανακοίνωση τους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Η κοινωνική ανισότητα, η στοχοποίηση και ο αποκλεισμός αυτών των παιδιών από την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, ο παραλογισμός του κράτους και η έλλειψη στοχευμένων δράσεων στο αποκορύφωμά της.

Μαθητές που η προσωπική και κοινωνική τους ζωή (φίλοι –παρέες –δραστηριότητες-φροντιστήρια κ.α ) εδώ και χρόνια σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με μαθητές κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά, αποκλείονται από την δια ζώσης εκπαίδευση και καλούνται για όσο ισχύσει το lockdown στο Δήμο Κορδελιού –Εύοσμου να κάνουν τηλεκπαιδευση με άγνωστους εκπαιδευτικούς και φυσικά χωρίς το πρόγραμμα της τηλεκπαιδευσης να συμβαδίζει με το ωρολόγιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου τους.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου αφορά 7-6 εκπαιδευτικές ώρες ημερησίως , αλλά για τους 120 μαθητές θα είναι τετράωρα ,και θα αφορούν και τα αναγκαία μαθήματα της μουσικής και της πληροφορικής. Φυσικά οι μαθητές των σχολείων του Εύοσμου εφόσον έχουν γυρίσει στην τηλεκπαιδευση συνεχίζουν να ακολουθούν κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα τους. Από την άλλη δεύτερη, μέρα σήμερα και ορισμένοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν στείλει ακόμη τον σχετικό σύνδεσμο τους.

Παρόλες τις προσπάθειες του σχολείου 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολής του Δήμου Παύλου Μελά , και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων για την εύρεση μιας εννιαίας λύσης για το σχολείο είτε όλοι οι μαθητές διαδικτυακά είτε όλοι δια ζώσης , το Υπουργείο αδιαφορεί και δεν ασχολείται. Να μάθετε λοιπόν κύριοι, αν δεν το γνωρίζετε ότι όλοι έχουν ίσο δικαίωμα στην μόρφωση και δεν μπορείτε να δημιουργείτε ανισότητες σε μια κοινωνική ομάδα (ταξη) και να διαμορφώνετε μαθητές δυο ταχυτήτων.

Από την άλλη το Σάββατο 20/02/2021 πρώτη ημέρα για το lockdown στο Δήμο Κορδελιού –Εύοσμου, το κράτος δεν πήρε καμία μέριμνα για την αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς επί της οδού Ιθάκης σύνορο των δύο όμορων Δήμου (εκεί όπου κατοικούν οι μαθητές), με χιλιάδες πολίτες να την επισκέπτονται τόσο από τον Εύοσμο όσο και από τον Δήμο Παύλου Μελά. Εκεί δεν υπήρχε θέμα για την κυβέρνηση ούτε δημόσιας υγείας αλλά ούτε και διασποράς του ιού.

Ντροπή σας, εδώ και 1 χρόνο το κράτος έχει αφήσει εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας τους μαθητές, με ότι αυτό συνεπάγετε για την κοινωνική και εκπαιδευτική τους εξέλιξη και στο όνομα της τηλεκπαιδευσης θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις και κενά. Κανείς δεν τολμάει να μιλήσει για παράταση σχολικού έτους ή επανάληψη του εκπαιδευτικού έτους. Μάλλον αυτό δεν σας συμφέρει καθώς θέλετε να πλάσετε άβουλους πολίτες μπροστά σε μια οθόνη και ένα καναπέ χωρίς γνώσεις και ενδιαφέροντα, χωρίς αντίδραση και κριτική σκέψη.

Με εκτίμηση Γονείς 5ου Γυμνασίου Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα