Επικαιρότητα

Στην κυκλοφορία η υπόγεια διάβαση στη Μενεμένη

Από σήμερα.

Parallaxi
στην-κυκλοφορία-η-υπόγεια-διάβαση-στη-376175
Parallaxi

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες του Δήμου μας και κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης παραδόθηκε επιτέλους στην κυκλοφορία μόνον η υπόγεια οδός οχημάτων Μενεμένης (Αγίας Παρασκευής-Έλλης Αλεξίου-Μοναστηρίου και αντιστρόφως). Σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας (Α.Π. 5108/7.9.18) ήταν δυνατή η απόδοση στην κυκλοφορία της υπόγειας οδού οχημάτων από 7.9.18. Η υπόγεια πεζοδιάβαση δεν παραδόθηκε, παρά το γεγονός ότι η ΕΡΓΟΣΕ είχε εγγράφως ανακοινώσει ότι θα παραδίδονταν μαζί με την υπόγεια οδό.

Με πρωτοβουλία και ενέργειες της σημερινής διοίκησης του δήμου μας, σε συνεργασία με την υπηρεσία της ΕΡΓΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη και με τη συνεχή υποστήριξη του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, ολοκληρώθηκε η μελέτη του συγκεκριμένου έργου (2012-2014).

Ακολούθως εντάχθηκε σε πρόγραμμα και δημοπρατήθηκε στις 17.6.2014 με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 14.4.16 δηλαδή περίπου δύο χρόνια μετά τη δημοπράτηση και ολοκληρώθηκε με την σημερινή κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει τον κατάλογο έργων, τα οποία σύμφωνα με τον πολεοδομικό του σχεδιασμό έχει ήδη κατασκευάσει (6ο Νηπιαγωγείο, 6ο Δημοτικό Σχολείο, Παιδικός Σταθμός που ήδη κατασκευάσθηκαν, ενταγμένη αστική ανάπλαση στην περιοχή, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο, το 4ο Νηπιαγωγείο στην οδό Αφροδίτης και ο Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου που πρόκειται να κατασκευασθούν).

Ο Δήμος συνεργάσθηκε από την πρώτη στιγμή (2012) μέχρι σήμερα με τις υπηρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ και την κατασκευάστρια εταιρία, συμβάλλοντας και συνδράμοντας με κάθε τρόπο για την ομαλή και απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου, το οποίο και παρέλαβε.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι η μελέτη του έργου ολοκληρώθηκε το 2012, δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός τον Φεβρουάριο του 2015. Επίσης, ανέφερε πως σήμερα είναι μία μέρα χαράς και ότι αυτό το έργο θα αναβαθμίσει πολύ την περιοχή της Μενεμένης.

Από τη πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, έκανε λόγο για ένα έργο που ολοκληρώθηκε επιτυχώς μέσα σε δυόμιση χρόνια και ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Τέλος, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μίλησε για μια μέρα χαράς και ένα διαχρονικό αίτημα του δήμου, το οποίο επιτέλους ικανοποιείται.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα