Θεσσαλονίκη

Summer tips: Όλα όσα αλλάζουν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι

Ας δούμε όλα όσα μπαίνουν σε λειτουργία στην πόλη κατά τη διάρκεια του θέρους.

Νίκος Γκάγιας
summer-tips-όλα-όσα-αλλάζουν-στη-θεσσαλονίκη-το-925131
Νίκος Γκάγιας

Ο καιρός επιτέλους θυμίζει καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα. Έτσι η πόλη μπαίνει σε ρυθμούς θέρους και εμείς ήρθε η ώρα να δούμε όσα μπαίνουν σε λειτουργία στην πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μόνο.

#1 Ακτοπλοϊκή σύνδεση

Από τις 6 Ιουνίου 2022, τα πλοία ξεκίνησαν και πάλι από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και το Μαντούδι της Εύβοιας. Η γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες για το 2022 εξυπηρετείται από ταχύπλοα της Seajets και είναι διαθέσιμη 3-4 φορές την εβδομάδα μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

195895260-203076098237428-1368597991397337897-n.jpg

#2 Αστική Θαλάσσια Συγκοινωνία

Από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, τα Καραβάκια Κωσταντής και Καλυψώ συνδέουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο με τις βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και αντίστροφα. Παράλληλα δίνουν την ευκαιρία τους επιβάτες του να απολαύσουν τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης από μια άλλη οπτική γωνιά, μέσα από μια διαδρομή συνολικής διάρκειας 50 λεπτών.

dromologhio.png

#3 Θερινά Σινεμά

Η αγαπημένη στιγμή του καλοκαιριού είναι η ώρα που ανοίγουν τις πόρτες τους τα θερινά σινεμά. Μία συνήθεια που όσες δεκαετίες και να περάσουν παραμένει σταθερή. 

Τα σινεμά που μπορεί κάποιος να απολαύσει ταινίες κάτω από το φως των αστεριών είναι το Cineplexx στο One Salonica, Cine Ναταλί, Απόλλων, Ελληνίς, Άλεξ, οι δημοτικοί Αύρα, Άλσος, Πυλαίας, Τζένη Καρέζη, Ωραιοκάστρου, Θερμαίς, Παράδεισος, καθώς και ο θερινός κινηματογράφος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Σινεμά με Θέα).

therina-sinema1.jpg

#4 Θερινά Φεστιβάλ

Έχουμε και λέμε, εντός πόλης: Φεστιβάλ Δάσους, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Φεστιβάλ Καλοκαιριού, Summer In The City SKG Festival στην Πλαζ Αρετσούς, Φεστιβάλ Επταπυργίου, η Έκθεση Βιβλίου (24/6-10/7).

Στις γύρω εξοχές και στη Χαλκιδική: 30ο9 Sani Festival (9/7-20/8), 42ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς μετά από δύο χρόνια απουσίας (4-7/8), Μουσικό Χωριό στο Πήλιο, Γιορτές της Γης στη Βλάστη Κοζάνης (6-10/7), 51ο Φεστιβάλ Ολύμπου στο Δίον και την Πιερία(1/7-31/8), Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα, 7ο Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό στον Παρθενώνα Χαλκιδικής, Φεστιβάλ της Θάλασσας στα Νέα Μουδανιά(15/7-27/8). 

#5 Πισίνες και Κολυμβητήρια

Για σένα που ενδεχομένως δεν κατάφερες να αποδράσεις σε κάποιον καλοκαιρινό προορισμό ή μπορεί να θες να κάνεις μία βουτιά μετά την δουλειά, οι πισίνες και τα κολυμβητήρια της πόλης είναι πολλά για να δροσιστείς. Πισίνες ιδιωτικές και σε ξενοδοχεία αλλά και δημοτική και μη κολυμβητήρια λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και σου προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνεις το μπάνιο σου στη πόλη. Δες ΕΔΩ τα κολυμβητήρια.

#6 Δρομολόγια ΟΑΣΘ σε κοντινές παραλίες

Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργούν δύο (2) λεωφορειακές γραμμές εξυπηρέτησης του ΟΑΣΘ, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας. Μάλιστα τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται αυξάνονται τους θερινούς μήνες καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη. Οι γραμμές που εξυπηρετούν τις συγκεκριμένες διαδρομές είναι το No.69, 70,71.

img-1143.webp
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα