Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

Συμμετοχή στο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι: Ιστορίες του Λευκού Πύργου

Δηλώστε συμμετοχή για το διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά με την ιστορία του Λευκού Πύργου!

Parallaxi
συμμετοχή-στο-διαδραστικό-εκπαιδευτ-489225
Parallaxi

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Εφορεία Πόλης, σε συνεργασία με την Parallaxi ,το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την Εφορεία Πόλης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην δράση της έναρξης των 54ων Δημητρίων: ”Ιστορίες του Λευκού Πύργου”, διοργανώνουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την ανακάλυψη των άγνωστων όψεων του Λευκού Πύργου.

Ο Λευκός Πύργος χτισμένος τον 15ο αιώνα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο παρελθόν, υπήρξε φυλακή, τόπος εκτέλεσης αλλά και ο νοτιοανατολικός Πύργος Οχύρωσης, που σύνεδεε τα ανατολικά με τα παραθαλάσσια τείχη.

Σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίσματα της πόλης, ενώ στο εσωτερικό του στεγάζεται μια έκθεση ειδικά σχεδιασμένη για την αρχιτεκτονική του μνημείου, η οποία παρουσιάζει συνοπτικά διάφορες όψεις της πόλης από τον Θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το 1997 και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Επιχρωματισμός: Χρήστος Καπλάνης

Ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά από 9 ετών θα γεμίσει με χρώμα και αναμνήσεις τον περίβολο του μνημείου για μόλις μία ώρα με θέμα την ιστορία του Λευκού Πύργου και σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών γύρω από την ιστορία του μνημείου και της Θεσσαλονίκης γενικότερα.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 2 ομάδες των 20 ατόμων και αναλαμβάνοντας ρόλο εξερευνητή θα πρέπει να λύσουν τις μυστήριες στιγμές που χάραξαν τον Λευκό Πύργο, ξεδιπλώνοντας την ιστορία του. Αντικρίζοντας όλο το χρονικό φάσμα κατασκευής και εξέλιξης του καταλήγουν να διασκεδάσουν και ανακαλύψουν με διαδραστικό τρόπο ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης τους.

*Πότε: 17.00-18.00, Σάββατο 28/09 Που: Στην είσοδο του Λευκού Πύργου.

Πώς: Με δηλώσεις συμμετοχής και σειρά προτεραιότητας στο email: parallaximagazine@gmail.com έως την Παρασκευή 20/09, στην οποία να συμπεριλαμβάνεται  ονοματεπώνυμο και ηλικία συμμετέχοντα, ονοματεπώνυμο κηδεμόνα, κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα, και θέμα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι.Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αναμένουμε τις συμμετοχές σας! Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν με mail.

*Η συμπλήρωση των στοιχείων σας για να συμπεριλάβουμε τα ονόματα σας σε όσους συμμετέχουν στο διαδραστικό παιχνίδι, σημαίνει αυτόματα συγκατάβαση από μέρους σας στην αποστολή των στοιχείων σας, τα οποία θα παραμείνουν αποκλειστικά στη διάθεση μας και δεν θα κοινοποιηθούν, καθώς και συμμετοχή στη φωτογράφηση που θα γίνει για τις ανάγκες της κάλυψης του event. 

Διαβάστε τα πάντα για τη δράση εδώ:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα