Life

Τα 10 κοκτέιλ που θα πιεις το φετινό καλοκαίρι

Δοκιμάστε εκτός από τα πολύ κλασικά, vintage re-entries και κάποια πιο updated, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή!

Σόνια Ταλαντινού
τα-10-κοκτέιλ-που-θα-πιεις-το-φετινό-καλο-903979
Σόνια Ταλαντινού

Αν και η πρώτη γραπτή αναφορά του κοκτέιλ ως ρόφημα εμφανίστηκε στην έκδοση “The Farmers Cabinet” το 1803 στις ΗΠΑ, σήμερα δε νοείται καλοκαιρινό βραδάκι χωρίς την απόλαυσή του! 

Φέτος, δοκιμάστε εκτός από τα πολύ κλασικά, vintage re-entries και κάποια πιο updated, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή! Cheers!

Pina Colada

Ώρα για κάτι τροπικό και γνώριμο απ’ τα παλιά! Η Pina Colada με βάση το ρούμι, την κρέμα καρύδας και τον χυμό ανανά ξεχωρίζει για τη νοστιμιά της. Ένα ποτό με τόσο δυνατό γευστικό προφίλ ενισχύεται μόνο από την πλούσια ιστορία του. Δημιουργήθηκε το 1954 από τον Ramon “Manchito” Marrero στο Caribe Hilton Hotel στο San Juan του Πουέρτο Ρίκο και το 1978, έγινε το επίσημο ποτό του νησιού.

Paloma

Σημαίνει «περιστέρι» και οι περισσότεροι φαίνεται να πιστώνουν την προέλευσή της στον Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη του διαβόητου μπαρ La Capilla στην Τεκίλα του Μεξικό. Το μεξικάνικο αυτό ποτό, που περιέχει λευκή τεκίλα ή ελαφρώς παλαιωμένη Reposado και χυμό γκρέιπφρουτ, συνήθως σερβίρεται ως απογευματινό κοκτέιλ ή πριν το δείπνο.

Cucumber Basil Gin

Το Gimlet, συνδυασμός τζιν, λάιμ και απλού σιροπιού, πιθανότατα εφευρέθηκε από βρετανούς ναυτικούς στα τέλη του 18ου αιώνα ως τρόπος πρόληψης του σκορβούτου, που προκαλείται από ανεπάρκεια βιταμίνης C. Έχει εμπνεύσει αμέτρητες παραλλαγές, όπως την ελαφριά και δροσερή βερσιόν με αγγούρι και βασιλικό, που του δίνει μια γήινη γεύση και θυμίζει απόλυτα καλοκαίρι. Σερβίρεται παγωμένο.

jez-timms-jiejftgdu3w-unsplash.jpg

Strawberry Daiquiri

Ένα από τα πιο δροσιστικά και νόστιμα ποτά που δημιουργήθηκαν ποτέ. Εξαιρετικό για το καλοκαίρι, με βάση το ρούμι, χωρίς παγάκια, αλλά μόνο με φρέσκα φρούτα! Το Daiquiri ήρθε από την Κούβα στις δυτικές ΗΠΑ στα τέλη του 1800 και ήταν θέμα χρόνου να αποφασίσει κάποιος να του προσθέσει πιο γλυκά φρούτα. Η έκδοση με τη φράουλα είναι από τις πιο δημοφιλείς των 80’s, όταν όλοι είδαν ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για έντονα χρώματα στα ροφήματα, σε στιλ εξωτικό.

Whisky Smash

Κλασικό κοκτέιλ με ουίσκι, κατάλληλο για μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα. Μην σας παραπλανεί το bourbon που περιέχει, καθώς μαζί με χυμό λεμονιού, ζάχαρη και νερό γίνεται ιδιαίτερα δροσιστικό κι ελαφρύ. Είναι σαν μια εκδοχή με ουίσκι και λεμόνι του κλασικού mojito. Αναφέρθηκε πρώτη φορά στον «Οδηγό Bartenders” του Jerry Thomas το 1887, αν και ήταν της μόδας πολύ πριν, καθώς το Mint Juleps έκανε το ντεμπούτο του το 1700!

dylan-de-jonge-pe9t4rojpzq-unsplash.jpg

Pimm’s Cup

Το κοκτέιλ-σύμβολο των ιπποδρομιών του Ασκοτ, έχει αγγλική καταγωγή και η φρουτώδης και δροσερή του γεύση το καθιστά το τέλειο ποτό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Φτιαγμένο με το Νο. 1 Cup της Pimm ή άλλη επιλογή από τζιν, χυμό λεμονιού και ζάχαρη με τζίντζερ ή λεμονάδα, θα γίνει το αγαπημένο σας.

Mai Tai

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία παραλλαγή του κλασικού daiquri, με βάση το παλαιωμένο τζαμαϊκανό ρούμι, το πικραμύγδαλο και το λικέρ πορτοκαλιού που το απογείωσαν. Δημιουργός του θεωρείται ο Victor Jules Bergeron, ιδιοκτήτης του τίκι εστιατορίου-μπαρ Hinky Dink’s, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1934 στο Oakland της Καλιφόρνιας, επηρεασμένο από την Πολυνησία. O Victor μυήθηκε στη συγκεκριμένη κουλτούρα από το φιλικό του ζευγάρι Eastham και Garrie Guild. Όταν η Garrie ένα βράδυ του 1944 του ζήτησε να της ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο, εκείνος της σέρβιρε το ποτό για το οποίο αναφώνησε: “Maitai roa”, δηλαδή «εξωπραγματικό!». Επιβεβαιώνουμε!

Gin Rickey

Κλασικό κοκτέιλ κι όταν λέμε κλασικό το εννοούμε, αφού υπάρχει από το 1800! Ο άνθρωπος που το έκανε γνωστό ήταν ο Συνταγματάρχης Joe Rickey. Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου Δημοκρατικών, το 1894, προσκάλεσε τους ομοϊδεάτες του να απολαύσουν το αγαπημένο του ποτό. Σε λίγη ώρα, όλοι έπιναν Gin Rickeys, Whiskey Rickeys και Brandy Rickeys -δηλαδή και τις παραλλαγές του. Με gin, χυμό λάιμ, ζάχαρη και σέλτζερ, αποτελεί την ιδανική δροσιστική, καλοκαιρινή επιλογή.

Caipirinha

Ο μύθος λέει ότι παρασκευάστηκε πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα από πλούσιους γαιοκτήμονες στην περιοχή Piracicaba, κοντά στο São Paulo, ως ένα ποτό σχετικό με την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου. Άλλη ιστορία θέλει τη συνταγή να χρησιμοποιείται στο Alentejo της Πορτογαλίας για την αντιμετώπιση της ισπανικής γρίπης του 1918. Την τεχνογνωσία μετέφεραν στη Βραζιλία οι ναυτικοί και η συνταγή προσαρμόστηκε ανάλογα. Το πιο νόστιμο βραζιλιάνικο κοκτέιλ με κασάσα, λάιμ και ζάχαρη, αποτελεί διαχρονική αξία.

maria-das-dores-lofypgmcsw8-unsplash.jpg

Moscow Mules

Η ιστορία του ξεκινά με την οικογένεια Berezinski, τη Moscow Copper Company και την κόρη τους, Sophie, που σχεδίασε υπέροχα χάλκινα κύπελλα, τα οποία μετέφερε στην Αμερική, ελπίζοντας να τα πουλήσει και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Εκεί, όμως, παντρεύτηκε και μετά από πίεση του συζύγου της για να γίνει δημιουργική, παρασκεύασε το πρώτο Moscow Mule στην Cock n’ Bull Pub του Χόλιγουντ, το 1941, από μπίρα τζίντζερ, βότκα και χυμό λάιμ, σε συνεργασία με έναν ποτοποιό κι ένα ιδιοκτήτη pub. Σήμερα, όσοι γνωρίζουν, το σερβίρουν σε παρόμοια κύπελλα! Υπέροχο για το καλοκαίρι και πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα