Γευση

Τα καλύτερα γαστρονομικά events της εβδομάδας

Ανακάλυψε όσα ωραία έρχονται στην πόλη τις επόμενες ημέρες

Parallaxi
τα-καλύτερα-γαστρονομικά-events-της-εβδομά-908837
Parallaxi

Μία πλούσια γαστρονομική ατζέντα σε περιμένει αυτή τη εβδομάδα, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας με ένα απολαυστικό μενού με μόλις 10€. Για τη συνέχεια, ένα σεμινάριο που θα σε μυήσει στα “άδυτα” της οινοποίησης , ένα event με αυθεντικές γεύσεις της Ποντιακής κουζίνας, και τρία εξαιρετικά μενού με “άρωμα” παράδοσης, και πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας μπακαλιάρο, σε εκδοχές που θα σε ξετρελάνουν.

Food Festival κάθε Τρίτη στην Πόρτα Ανοιχτή

porta-anoixth.jpg

Η Πόρτα Ανοιχτή συνεχίζει τον θεσμό του Food Festival “Κάθε Τρίτη Τρώμε έξω μόνο με 10€ το άτομο!” Ετσι και σήμερα σε περιμένει μετά τις 19:00 με ένα ολοκαίνουργιο και ολοκληρωμένο μενού 3 πιάτων- και με νηστίσιμες επιλογές – δια χειρός Yiannis Arabatzis. 

*Τρίτη 22 Μαρτίου, και Κάθε Τρίτη, Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Τ. 231 126 5325

“Οι νέοι πειραματισμοί στην οινοποίηση” από τη Wine Plus

wine-plus.jpg

Άγριες ζύμες, κρασιά με ελάχιστα ή χωρίς θειώδη, διαφορετικά δοχεία οινοποίησης, ήπιας παρέμβασης οινοποιήσεις… Για ποιο λόγο εφαρμόζονται, τι αποφέρουν στο τελικό προϊόν;

Τα παραπάνω θα διερευνηθούν στην επόμενη συνάντησή της Wine Plus με θέμα «Οι νέοι πειραματισμοί στην οινοποίηση», και  οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Καθώς οι εκδηλώσεις της Wine Plus υλοποιούνται σε απολύτως ασφαλές περιβάλλον, με την τήρηση υγειονομικού Covid-free πρωτοκόλλου λειτουργίας, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Πληροφορίες: 2310 888311, info@wineplus.gr.

*Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στις 8μ.μ., στο The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000

Ποντιακές γεύσεις αλλιώς στο Surfer Maya

surfer-maya-PhW0H.jpg

To Surfer Maya συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με το κτήμα Ραγιαν και την ταλαντούχα σεφ Αφροδίτη Γεωργιάδη, η οποία την Πέμπτη αναλαμβάνει και πάλι την κουζίνα του Surfer Maya και ετοιμάζει νόστιμα μπαρ σνακς από την ποντιακή κουζίνα , τα οποία θα συνοδεύονται από δύο tailor made κοκτέιλ δια χειρός του bartender Άρη Θεοδωρίδη (του μπαρ Θερμαϊκός).

Επιπλέον, εντάσσει πλέον καθημερινά τα ποντιακά σνακς στο μενού του, εμπλουτίζοντάς το μάλιστα με τρία ολοκαίνουργια και διαφορετικά γεμιστά Περεκ: ένα με γαις τυρί ,κρεμα πασκιταν ,και πούδρα από σκόρδο ψημένο σε πελιτια, ένα με γραβιέρα αλοναρς ,κρεμα μελιτζάνας ,τσορταν ελιας & κρεμα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς, καθώς και πουρμας με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι γεμιστός με αγριογούρουνο ψημένο σε λάκο με πελιτια , εποχιακά λαχανικά και μπεσαμέλ από κεφιρ και παρχαροτυρι. Κι αν έχεις άγνωστες λέξεις, μία δοκιμή θα σε πείσει!

*Πεμπτη 24/3/2022 από τις 20:30 και μετά, Surfer Maya, Σκρα 8, Θεσσαλονίκη

Premium Γευσιγνωσία Μπακαλιάρου στο Thria

thria.jpg

Ένα από τα αγαπημένα γαστρονομικά ελληνικά έθιμα είναι ο μπακαλιάρος την 25η Μαρτίου. Το Thria τιμά την γαστρονομική παράδοση την παραμονή της γιορτής, με ένα dinner αφιερωμένο στον μπακαλιάρο σε διαφορετικές εκδοχές.

Μενού Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Sauvignon Blanc Fume Single Block ”Καλύβα” Καρπάτσιο μπακαλιάρου με καραμελωμένα ντοματίνα, σεβιτσε με λεμόνι και θυμάρι, αλμυρό αμυγδαλο.

Estate Argyros Assyrtiko Santorini,2020 Μπραντάδα Μπακαλιάρου με σουπα πατάτας πέστο βασιλικού και μους από κάπαρη.

Méo-Camuzet Fixin Burgundy, Cote de Nuits, Γαλλία, Pinot Noir,2020 Μαύρος μπακαλιάρος με miso και αρωματα sake. Κρέμα καπνιστης μελιτζάνας, χόρτα της θάλασας και μανιταρια shitake.

Γλυκό: Τάρτα cheesecake με Yuzu και φρούτα του δάσους.

Κόστος 54 ευρω / άτομο

*Thria, από τη 1μμ και μετά, Μαρία Κάλλας 1, Τ. 231 082 1120

Το Makedonia Palace γιορτάζει την παράδοση

makedonia-palace.jpg

Το Makedonia Palace Hotel Thessaloniki γιορτάζει την 25η Μαρτίου, με ένα εξαιρετικό παραδοσιακό Σαρακοστιανό μενού με την υπογραφή πάντα του Executive Chef, Σωτήρη Ευαγγέλου. Μπακαλιάρος με σπανάκι, γεμιστά καλαμαράκια, χταπόδι γιουβέτσι, σουπιές στιφάδο, αγκινάρες αλα πολίτα και ντολμαδάκια γιαλαντζί, συνθέτουν ένα γνήσιο ελληνικό τραπέζι για να μοιραστείς με οικογένεια και φίλους.

*Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, Κρατήσεις, Τ. 2310 897176

Γαστρονομικό project με άρωμα μπακαλιάρου στο Trizoni

trizoni-1.jpg

To Trizoni, μία πρόσφατη άφιξη , “αδερφάκι” του γνωστού και αγαπημένου μας Τριζόνι της Κρυοπηγής, στη Χαλκιδική, που ήδη έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ψαροφαγάδων της πόλης, αποφάσισε να αποτυπώσει ένα γαστρονομικό τριήμερο project πάνω στον εμβληματικό μπακαλιάρο, και στην παστή και στην φρέσκια του εκδοχή. 

Με αφορμή την παράδοση της ημέρας, τιμούν ένα ψάρι αφενώς ταπεινό, αφετέρου με τεράστιες μαγειρικές δυνατότητες, ικανό για παραστεί είτε σαν μεζές είτε σαν fine dining πρόταση. 

Πάρε μία γεύση από το μενού:

trizoni-2.jpg

ο μενού θα επεκταθεί και σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε περίπτωση που δεν προλάβεις να κάνεις κράτηση για την 25η Μαρτίου. 

*Trizoni Sea Treasures, Λυκούργου 2, Λαδάδικα, Τ. 2310 268880, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα