Top

Τα σημεία που διεξάγονται δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά τα μέρη και τις ώρες που πραγματοποιούνται.

Parallaxi
τα-σημεία-που-διεξάγονται-δωρεάν-rapid-test-στ-741295
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

– Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στο χώρο του ΚΑΠΗ ΘΕΡΜΗΣ

-Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στο χώρο του ΚΑΠΗ Τριλόφου.

– Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν rapid test εκ νέου στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.

Δήμος Καλαμαριάς 

Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας για ακόμη μία εβδομάδα προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλονται σε δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid 19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, καθημερινά από Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και ώρες 9:30-15:00 στο Θεατράκι της Χηλής.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ:

– τη Δευτέρα 27/9/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ στο αμφιθέατρο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού

– την Τετάρτη 29/9/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ στην Πλατεία Ευόσμου

– την Παρασκευή 1/10/2021 από τις 9.30πμ έως τις 3.00μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας επί της οδού Α. Παπανδρέου στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Δήμος Λαγκαδά

Μετά από επικοινωνία του Δήμου Λαγκαδά , την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται επί της οδού Παπαγεωργίου, παραπλεύρως του Δημαρχείου Λαγκαδά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται στον Δήμο Λαγκαδά οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού .

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 15:00

* Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτότητας(π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο κτλ), και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

ΕΚΠΑ για Pfizer/BioNTech: Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία. Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου & Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στην Πυλαία, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυτεχνείου 20

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102, έμπροσθεν κοινοτικού καταστήματος Χορτιάτη

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο Φίλυρο, έμπροσθεν κοινοτικού καταστήματος Φιλύρου

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο Πανόραμα, Βενιζέλου 12, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.30 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο κτλ) και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Η βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 εκδίδεται από το https://bit.ly/2X8fOYB με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου «Ι. Καποδίστριας», στο χώρο όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Β. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος, Ωραιόκαστρο) και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 09.30 έως τις 15.00.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/09/presentation_nea_metra_20210912.pdf και στον σύνδεσμο https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/09/%CE%A6%CE%95%CE%9A_4206.pdf.

ΕΡΕΥΝΑ: Πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός για τους διαβητικούς

Σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου
  • Νότια Πύλη ΔΕΘ, (είσοδος από Λεωφ. Στρατού με Αγγελάκη), 08:30-20:30
  • Κοινωνικό Ιατρείο Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά 53, 09:00-15:00
  • Δ. Αμπελοκήπων Μενεμένης, ΚΑΠΗ Μενεμένης, Έλ. Αλεξίου 9, 09:00-15:00
  • Άνω Πόλη, 7ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονικης, Ακροπόλεως 14, 09:00-15:00
  • Κάτω Τούμπα, 8ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Αρτάκης 9, 09:00-15:00
  • Τριανδρία, 14ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Ηρώων 4, 09:00-15:00
  • Χαριλάου, 6ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, Νούκα Στέφανου 10, 09:00-15:00
  • Ιατρείο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλίσσης Όλγας 198, στον προαύλιο χώρο της περιφέρειας, 09:30-15:00
  • Ιατρείο ΕΟΔΥ στη ΔΕΘ, είσοδος από Πύλη Εμπορίου στην Εγνατία, 08:30-15:30
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα