Κόσμος

Τα top 10 μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μέσα στο Μάιο!

Ανακάλυψέ τα όλα ένα προς ένα. 

Parallaxi
τα-top-10-μέρη-στον-κόσμο-για-να-ταξιδέψεις-915476
Parallaxi

Η πρόσφατη καλοκαιρία κάνει αισθητή επιτέλους την άφιξη της άνοιξης. Ιδίως ο Μάιος, όμως, υπόσχεται- ελπίζουμε- ηλιόλουστες ημέρες καθώς και νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψεις τον κόσμο.

Γι’ αυτό και εμείς σήμερα σου προτείνουμε 10 μαγικούς προορισμούς στο εξωτερικό που αξίζει να επισκεφτείς σύντομα.

Ανακάλυψέ τους παρακάτω έναν προς έναν και άρχισε να φτιάχνεις το δικό σου πλάνο:

#1 Oceanside, Καλιφόρνια

oceanside-california.jpg

Στη νότια Καλιφόρνια, περίπου 40 μίλια βόρεια του Σαν Ντιέγκο, βρίσκεται το Oceanside. Iδανικό αν αγαπάς το κολύμπι και το σερφ. Σε κοντινή απόσταση το “The Seabird Resort” προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία με spa και θέα στον Ειρηνικό. Βεβαίως, εάν βρεθείς σε αυτό το μέρος δεν γίνεται να μην επισκεφτείς και το Μουσείο Τέχνης Oceanside. #2 Greater Zion, Γιούτα

utah.jpg

Αυτή η περιοχή στη νοτιοδυτική Γιούτα είναι γνωστή για το φυσικό πλούτο της και τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει. Τι θα έλεγες για μια βόλτα σε βάρκα, μια πεζοπορία ή για ορεινή ποδηλασία; Το Εθνικό Πάρκο Zion είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο Αμφιθέατρο Tuacahn μπορείς παράλληλα να απολαύσεις (την άνοιξη ή και το καλοκαίρι) μουσικές παραστάσεις σε στιλ Μπρόντγουεϊ.

#3 New River Gorge National Park & Preserve, Δυτική Βιρτζίνια

new-river-gorge-national-park-preserve.jpg

Το πιο πρόσφατο εθνικό πάρκο της χώρας και το πρώτο στη Δυτική Βιρτζίνια, το New River Gorge, είναι top προορισμός για ένα ανοιξιάτικο ταξίδι. Το Μάιο μπορείς να κάνεις ράφτινγκ εδώ όπου τα νερά είναι τόσο ορμητικά όσο πρέπει. Η πεζοπορία, η αναρρίχηση και οι διαδρομές σε γραφικά μονοπάτια είναι μερικοί μόνο τρόποι για να εξερευνήσεις τα βουνά του πάρκου και τη μαγευτική θέα στο φαράγγι. Πολύ κοντά είναι η πόλη Fayetteville, η οποία μαγεύει κάθε διερχόμενο. Σε αυτήν την πόλη θα εντοπίσεις εξαιρετικά καταλύματα για διαμονή, ψώνια και φαγητό. Μην παραλείψεις να ρωτήσεις τριγύρω για τοπικά προϊόντα. Για όσους προτιμούν τα Airbnb σπίτια σημειώνεται ότι διατίθενται αρκετά τέτοια. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο πάρκο βρίσκεται περίπου 70 μίλια βορειοδυτικά.

#4 Εθνικό Πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια

yosemite-national-park.jpg

Ο ζεστός καιρός, οι καταρράκτες και τα ανοιξιάτικα λουλούδια κάνουν τον Μάιο την ομορφότερη εποχή στο Yosemite. Η απουσία του κόσμου λίγο πριν το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία για να θαυμάσεις τη φυσική ομορφιά του πάρκου, καθώς και το Ιστορικό Κέντρο. Φέτος, για την είσοδο στο πάρκο απαιτείται κράτηση μεταξύ 6 π.μ. και 4 μ.μ. από 20 Μαΐου- 30 Σεπτεμβρίου 2022. Οι κρατήσεις είναι ήδη διαθέσιμες στο recreation.gov από τις 23 Μαρτίου. Εάν ψάχνεις για λουξ διαμονή, το “Château du Sureau”, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα, είναι ό,τι χρειάζεσαι.

#5 Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

san-juan-puerto-rico.jpg

Είτε ταξιδεύεις στο Σαν Χουάν για τις παραλίες, τα ξενοδοχεία, τα καζίνο είτε για μια πίνα κολάντα δίπλα στην πισίνα, τούτο δω το μέρος να είσαι σίγουρος/η πως θα σε καταπλήξει. Κάνε μια βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια του για να δεις την πέντε αιώνων “La Fortaleza”. Τα κτίρια σε παστέλ χρώματα, οι εκκλησίες, τα σπίτια μιας άλλης εποχής και η ατμόσφαιρα θα σε ταξιδέψουν. Μπορείς να μείνεις στο Viejo San Juan στο Palacio Provincial, που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο. Εάν πάλι προτιμάς να είσαι κοντά στη θάλασσα επίλεξε το “La Concha Resort”, που διαθέτει εκτός των άλλων τρεις πισίνες, γυμναστήριο και προγράμματα ευεξίας.

#6 Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

amalfi-coast.jpg

Αυτό το Μνημείο που είναι γνωστό πως εντάσσεται στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO. Βρίσκεται στην περιοχή της Καμπανίας και περιλαμβάνει περίπου 34 μίλια παράκτιου εδάφους απίστευτης ομορφιάς και παραθαλάσσιων πόλεων. Το Ποζιτάνο, το Αμάλφι και το Ραβέλο χαρίζουν μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες. Καθεδρικοί ναοί μέχρι απομονωμένες παραλίες, πλατείες και η πεντανόστιμη κουζίνα μερικά στοιχεία που θα θυμάσαι για μια ζωή. Απόλαυσε τη θέα κάνοντας πεζοπορία ή βόλτα στις πόλεις.

#7 Μαδέιρα, Πορτογαλία

madeira.jpg

Εξαιρετική απόφαση να βρεθείς στη Μαδέιρα το Μάιο με το ήπιο κλίμα της και τον ζεστό κατά κύριο λόγο καιρό. Απέχει περίπου δύο ώρες αεροπορικώς από τις Αζόρες και την ηπειρωτική Πορτογαλία. Στο μεταξύ, τι θα έλεγες για μια βόλτα με το φέρι στα Κανάρια Νησιά; Tα λουλούδια της Μαδέιρα είναι στα καλύτερά τους την άνοιξη οπότε και διεξάγεται το ετήσιο Φεστιβάλ Λουλουδιών από τις 5 έως τις 29 Μαΐου. Η πολιτιστική εκδήλωση περιλαμβάνει παραστάσεις, μουσική, “παρέλαση” με άρματα που είναι στολισμένα με λουλούδια και άλλα πολλά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα κάνοντας πεζοπορίες κατά μήκος των βράχων της θάλασσας.

#8 Willamette Valley, Όρεγκον

willamette-valley-oregon.jpg

Σε απόσταση 30 λεπτών από το Πόρτλαντ, η κοιλάδα Willamette φιλοξενεί περισσότερα από 700 οινοποιεία που παράγουν μια σειρά από ποικιλίες και το φημισμένο “Pinot Noir”. Νοίκιασε ένα όχημα και τρέξε να δοκιμάσεις εξαιρετικής ποιότητας κρασί αντικρίζοντας τη θέα που κόβει την ανάσα. Έχε κατά νου πως ο Μάιος είναι ο μήνας κρασιού στο Όρεγκον γι’ αυτό και πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες και εκδηλώσεις.

#9 Greenville, Νότια Καρολίνα

greenville-insouthmagazine.jpg

Επισκέψου αυτόν τον προορισμό στα νότια τον Μάιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και η μουσική χτυπά στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Πήγαινε επίσης τον Μάιο, όχι μόνο για τη φιλοξενία του νότου, αλλά και για την Ημέρα της Μητέρας με περισσότερες από εκατό εκθέσεις σε γκαλερί. Οργάνωσε ένα ταξίδι στα κοντινά βουνά Blue Ridge στο Γκρίνβιλ και μη φύγεις χωρίς να δεις τον καταρράκτη στην καρδιά της πόλης στο Falls Park.

#10 Williamsburg, Βιρτζίνια

williamsburg-virginia.jpg

Στη χερσόνησο της Βιρτζίνια που συνορεύει με τους ποταμούς York και James, το Williamsburg προσφέρεται για επισκέψεις σε μουσεία τέχνης και άλλες ενδιαφέρουσες περιηγήσεις. Ένα υπέροχο μέρος για να δεις είναι ο Βοτανικός Κήπος του. Επισκέψου τα πάρκα και τα μονοπάτια του Williamsburg για να απολαύσεις τον καιρό και το τοπίο. Οι κήποι Busch σε περιμένουν για συναρπαστικές βόλτες. Λοιπόν, έρχεσαι;

Πηγή: Travel and Leisure