8 φορές που η φύση έκανε το θαύμα της στη Νότια Αμερική

Έστω κι απ' την οθόνη σας, αξίζει να τα δείτε.

Parallaxi
8-φορές-που-η-φύση-έκανε-το-θαύμα-της-στη-334621
Parallaxi

Καμία ομορφιά δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη φύση. Μέσα στον φυσικό πλούτο που κρύβει η Νότια Αμερική, υπάρχουν τόσα πολλά τα οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς, από κρυσταλλωμένους παγετώνες και επικούς καταρράκτες μέχρι και τεράστιες εκτάσεις ζούγκλας. Παρακάτω, θα βρείτε οκτώ από αυτά τα απίστευτα φυσικά μέρη στη Νότια Αμερική, που έστω και από εικόνες, αξίζει να τα δείτε.

Διαβάστε επίσης: 9 αρχιτεκτονικά θαύματα εμπνευσμένα από τη φύση

Grey Glacier *Χιλή  Η έκταση του παγετώνα αυτού είναι σχεδόν είκοσι χιλιόμετρα, και βρίσκεται μέσα στο μαγευτικό τοπίο των μυτερών κορυφών της Παταγονίας. Το μπροστινό μέρος του φαινομένου αυτού γεμάτο με μυτερά και ανομοιόμορφα γαλανόλευκα βραχάκια, καταλήγει στην λίμνη Grey. Εκεί κομματάκια πάγου πλέουν αθόρυβα, λες και έχει πέσει ένα κομμάτι ουρανού, απόδειξη για το πόσο γρήγορα οπισθοχωρεί αυτός ο πανέμορφος παγετώνας.

Καταρράκτες Έιντζελ *Βενεζουέλα Σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Βενεζουέλας, απελευθερώνεται ο ποταμός Churún από ένα υψόμετρο 800 μέτρων του βουνού Auyán-tepui, για να σχηματίσει τους καταρράκτες Έιντζελ. Σχεδόν 19 φορές ψηλότεροι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, οι καταρράκτες Έιντζελ είναι οι ψηλότεροι αδιάκοποι καταρράκτες στον κόσμο. Καθώς το νερό τους κατεβαίνει, δημιουργείται μια ομίχλη από την πίεση, ζωγραφίζοντας έτσι ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο.

Avenue of Volcanoes *Ισημερινός Λίγο έξω από το Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού, εξαπλώνεται η λεωφόρος των ηφαιστείων και περιέχει εφτά κορυφές που σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό, με την ψηλότερη να φτάνει πάνω από 5.000 μέτρα. Στην εικόνα βλέπετε το επιβλητικό Cotopaxi με το τέλειο κωνικό σχήμα, που αποτελεί το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου.

Rainbow Mountain *Περού Ένα από τα πιο μαγευτικά γεωλογικά χαρακτηριστικά στον κόσμο είναι το βουνό Αουσανγκάτε των Περουβιανών Άνδεων. Το βουνό είναι γεμάτο με χρωματιστές λωρίδες, με τις αποχρώσεις να φτάνουν από το τιρκουάζ μέχρι το κόκκινο και το χρυσό. Ωστόσο, αυτό το “ζωγραφισμένο βουνό” είναι δύσκολο να το βρει και να το φτάσει κανείς, αφού απαιτεί αρκετές ημέρες πεζοπορίας. Το Αουσανγκάτε θεωρείται  ιερό και πιστεύεται ότι είναι η θεότητα του Κούσκο (περουβιανή πόλη) από τους Περουβιανούς. Είναι ένας χώρος καθημερινής λατρείας και προσφοράς από τους κατοίκους της περιοχής. O λόγος που υπάρχουν αυτά τα χρώματα στο βουνό είναι εξ αιτίας καιρικών και ορυκτολογικών φαινομένων.

Διαβάστε επίσης: Βράχοι και άγρια ομορφιά: Οι πιο παράξενες παραλίες του κόσμου

Lençóis Maranhenses *Βραζιλία Σαν ξέστρωτα σεντόνια λευκής άμμου, οι αμμόλοφοι του Lençóis Maranhenses εκτείνονται μέχρι εκεί που φτάνει το ανθρώπινο μάτι. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, οι βαριές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με το αδιαπέραστο βραχώδες υπόστρωμα, συνωμοτούν για να σπάσουν τη μονοτονία, παγιδεύοντας το νερό, δημιουργώντας έτσι τις αφρώδεις μπλε-πράσινες πισίνες ανάμεσα στα αναχώματα για να αναζωογονήσουν το αδρανές και μουντό τοπίο.

Red Beach *Περού Στον απομονωμένο προστατευόμενο βιότοπο του Paracas, όπου η υποτροπική έρημος συναντά την ψυχρή νότια ακτή του Περού, τα γαλαζοπράσινα νερά του Νότιου Ειρηνικού χτυπούν την ακτή αυτής της κόκκινης παραλίας. Αυτός ο αντιφατικός στο μάτι συνδυασμός χρωμάτων, είναι αποτέλεσμα αιώνιων κυματισμών, που γκρέμιζαν τον παρακείμενο ορεινό όγκο Punta Santa Maria, μετατρέποντας το ρόδινο γρανοδιώδες πέτρωμά του σε άμμο.

Isla del sol *Βολιβία  Το ηλιοκαμένο νησί Isla del Sol (Το νησί του Ήλιου) προκαλεί δέος με τις με παραλίες του από λευκή άμμο και τους βραχώδεις γκρεμούς του, ενώ το τοπίο θα μπορούσε εύκολα να το περάσει κανείς για μεσπγειακό. Και ενώ οι ακτές των περισσότερων νησιών βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τη θάλασσα, το Isla del Sol δεν είναι ένα συνηθισμένο νησί. Τα σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα ακτογραμμής του νησιού, καταλήγουν στο νότιο τμήμα της αρχαίας λίμνης Titicaca, που σχηματίστηκε πριν από περίπου τρία εκατομμύρια χρόνια. To νησί αυτό φαίνεται να είναι παγωμένο στο χρόνο αφού ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε πεζοδρόμια, ούτε δρόμοι για μηχανοκίνητα οχήματα, ενώ πολλά ερείπια από την εποχή των Ίνκα είναι διάσπαρτα στις εκτάσεις του.

Προστατευόμενος βιότοπος Brownsberg *Σουρινάμ  Μια πληθώρα πράσινου εξαπλώνεται στο φυσικό πάρκο Brownsberg, όπου πάνω από 1.500 είδη φυτών καλύπτουν τις πλαγιές ενός ψηλού οροπεδίου. Τοποθετημένο σε μια από τις λιγότερο επισκέψιμες χώρες της Νότιας Αμερικής, οι επισκέπτες μοιράζονται το άγριο δάσος με διάφορα ζώα όπως πιθήκους και μαϊμούδες, τοκουάν και εκατοντάδες άλλα πολύχρωμα πουλιά.

Διαβάστε επίσης: 10 μαγευτικές εικόνες που συνάντησα στο εξωτικό Μαρόκο

Πηγή: National Geographic, Forbes

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα