Κόσμος

Conde Nast Traveller: Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις 22 υποτιμημένες πόλεις- διαμάντια της Ευρώπης

Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller.

Parallaxi
conde-nast-traveller-η-θεσσαλονίκη-ανάμεσα-στις-22-υποτι-911255
Parallaxi

Εικόνα: Νόπη Ράντη 

Η Ευρώπη, σύμφωνα με κείμενο του Conde Nast Traveller, είναι γεμάτη με μια σειρά από υπέροχους προορισμούς λιγότερο δημοφιλείς και μάλιστα που ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες. Στη σχετική λίστα με τις 22 πόλεις φιγουράρει και η Θεσσαλονίκη.

Στην πόλη έχει κανείς τη δυνατότητα να γευτεί απίθανες γεύσεις, να διασκεδάσει μέχρι πρωίας και να θαυμάσει πολλά ιστορικά μνημεία.

Τι γράφει το Conde Nast Traveller για τη Θεσσαλονίκη: 

«Μπορεί η Θεσσαλονίκη να χάνει από την Αθήνα όσον αφορά τους τουρίστες, αλλά αξίζει να επισκεφτείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. 

Ελάτε για την παγκόσμιας κλάσης γαστρονομική σκηνή -η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως η πρώτη «πόλη της γαστρονομίας» στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2021- και μείνετε για τη διασκέδαση και τη δημιουργική ατμόσφαιρα (που οφείλεται εν μέρει στον μεγάλο αριθμό φοιτητών).

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει αξιοθέατα όπως η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, τη Ροτόντα που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και τα οθωμανικά χαμάμ.

«Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για την πόλη -και, πράγματι, δεν το γνώριζα ούτε εγώ μέχρι που το έζησα – είναι η πλούσια πολυπολιτισμική κληρονομιά της. Στις αρχές του 20ού αιώνα, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη είχε τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στην Ευρώπη, και η κληρονομιά αυτής της εβραϊκής κοινότητας (ιδίως όσον αφορά την αρχιτεκτονική) βρίσκεται παντού, αν ξέρει κανείς πού να κοιτάξει. Όλα αυτά διατηρώντας μια σαφώς χαλαρή διάθεση – οι κάτοικοι της Αθήνας χρησιμοποιούν συχνά αστειευόμενοι τον όρο «χαλαρά» σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, υποδηλώνοντας την χαλαρή ατμόσφαιρα της πόλης και τον πιο αργό ρυθμό ζωής», σημειώνει στο άρθρο της η δημοσιογράφος χάνοντας χιούμορ για το παγκόσμιού φήμης «χαλαρό» στιλ της Θεσσαλονίκης.


Ολόκληρη η λίστα με τις 22 πόλεις πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης για ταξίδι:

Τρόντχαϊμ, Νορβηγία

Τίρανα, Αλβανία

Ζαμόρα, Ισπανία

Τρόγκιρ, Κροατία

Ναρμπόν, Γαλλία

Πέτγουορθ, Αγγλία

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Οχρίδα, Βόρεια Μακεδονία

Κορκ, Ιρλανδία

Γκντανσκ, Πολωνία

Skanör και Falsterbo, Σουηδία

Τεργέστη, Ιταλία

Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Ίνσμπρουκ, Αυστρία

Βίλνιους, Λιθουανία

Ρίγα, Λετονία

Τιφλίδα, Γεωργία

Vila Real de Santo António, Πορτογαλία

Βέρνη, Ελβετία

Οπάτια, Κροατία

Λιλ, Γαλλία

Άπινγκενταμ, Ολλανδία

Πηγή: iefimerida 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα