Το καινούργιο πεντάστερο διαμάντι της Θεσσαλονίκης
ΜonAsty, ένα νέο ξενοδοχείο που κοσμεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης και δημιουργεί και ένα νέο πόλο υψηλής γαστρονομίας.
To MonAsty είναι το νέο στολίδι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το πολυτελές ξενοδοχείο συνδυάζει το σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με το μοναστηριακό design από το ίστορικό παρελθόν της πόλης.
Η αφορμή της σύνδεσης αυτής ηταν τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά την κατασκευή, αρχαϊκής, πρώιμης βυζαντινής και μεσοβυζαντινής περίοδου. Οι αρχιτέκτονες θέλησαν να τονίσουν όλες τις πτυχές του χαρακτήρα αυτής της πόλης, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στα δωμάτια, με μικρές πινελιές από την ιστορία της και κυρίως από την βυζαντινή κληρονομιά της.
Η έντονη βυζαντινή επιρροή απεικονίζεται στο όνομά του “Mon” από το μοναστήρι, και “Asty” που σημαίνει πόλη. Ωστόσο διακριτικά προβάλλουν στους χώρους, αψιδωτές πόρτες και τοξοτοί θόλοι, αλλά και κομψές καλλιτεχνικές δημιουργίες ντόπιων τεχνιτών,
Το MonAsty Autograph Collection by Marriott International, είναι το πρώτο ξενοδοχείο με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality. To πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει 100 δωμάτια και σουίτες, εκ των οποίων 5 με εξωτερικό jacuzzi, και καλωσορίζει τους επισκέπτες του με αέρα εκλεπτυσμένης φιλοξενίας και κομψότητας αλλά και προτάσεις γαστρονομίας και διασκέδασης που ακολουθούν την τάση της διεθνούς high-end ξενοδοχειακής σκηνής,.
Γαστρονομία & Διασκέδαση
To εστιατόριο Botargo αποτείνει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών, και επιφυλάσσει στους επισκέπτες του εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μια μείξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές αλλά και με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου. Το μενού συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία περιορισμένης κυκλοφορίας. Αγαπημένο πιάτο το αυγοτάραχο, ή αλλιώς «botargo», ενώ επίσης, το χταπόδι, η οσπριάδα και ο Αγιορείτικος μπακαλιάρος και το Στιφάδο αποτελούν must επιλογές.
Επίσης στο all-day Samite Gastro Bar στο ισόγειο του ξενοδοχείου, ανοιχτό για τους ενοίκους αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωινό, brunch, light lunch και εξαιρετικό καφέ το πρωί, έως signature cocktails, ακούγοντας ψαγμένες μουσικές από αποκλειστικά DJ sets & live performances που θα απογειώσουν τα βράδια της πόλης.
Tο καλοκαίρι στο rooftop θα λειτουργεί πισίνα, και το 360 view bar Ennea με θέα από τα κάστρα μέχρι τον Θερμαϊκό.
Για επαγγελματικές συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, το ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά από επιλογές για private dining, χώρους συνεδρίων, αίθουσες συσκέψεων, ενώ το υπερσύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με φυσικό φως προσφέρει στους επισκέπτες στιγμές ευεξίας.
Οι άνθρωποι πίσω από τα φώτα
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με το άνοιγμα του νέου ξενοδοχείου θα συμβάλουμε δυναμικά στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής αγοράς της πόλης. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες μια κορυφαία εμπειρία φιλοξενίας διεθνούς επιπέδου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε., κ. Σπύρος Κολοβός.
Toν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου υπογράφουν οι DelBlu Architetti και οι D2C2 Architects & Enginners. Το interior design επιμελήθηκαν οι Not A Number Architects σε συνεργασία με τους D2C2 Αrchitects & Engineers, ενώ τη μελέτη φωτισμού ανέλαβε η διακεκριμένη Ελευθερία Ντεκώ.
Tα μενού εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος chef Γιώργος Στυλιανουδάκης και επιμελείται ο chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ την κάρτα των γλυκών σχεδίασε και επιμελείται το Εxereton. Το Apallou Group υπογράφει το concept του Samite Gastro Bar και του πλούσιου event calendar του με official opening στις 25/11 με Guest DJ τον Υiannis Mitsokapas και live performance στις 04/12 με τον Antonis Dominos.
Τις στολές των ανθρώπων του service, ντυμένων σε πορφυρά χρώματα , σχεδίασε η Fashion Designer Mαριάννα Λαλαούνη