Διαμονή

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Ο πρόσθετος φόρος διαμονής, χτύπημα στα ξενοδοχεία με χαμηλές τιμές

"Νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή, που αγνοεί τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής;"

Parallaxi
ξενοδόχοι-θεσσαλονίκης-ο-πρόσθετος-φ-869282
Parallaxi

Τη δυσφορία της για το νέο πρόσθετο φόρο διαμονής, εκφράζει η Ένωση Ξονοδόχων Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως πρόκειται για πρόχειρη νομοθέτηση «στο πόδι», αλλά και μέτρο που πλήττει κυρίως τα ξενοδοχεία σε προορισμούς με χαμηλές τιμές ενώ αποτελεί «χάδι» για τα ξενοδοχεία στους προορισμούς με υψηλές τιμές.

Στη σχετική ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, τονίζει τα εξής:

«Η κυβέρνηση εξήγγειλε τη νομοθέτηση για τον πρόσθετο φόρο διαμονής χωρίς να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές εκμίσθωσης του κάθε δωματίου.

Αν δεν ακολουθήσει το δρόμο που της έδειξε ο ΣΕΤΕ της νέας διαβούλευσης με την ΠΟΞ, θα είναι αρκετές οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων που το συγκεκριμένο τέλος θα φθάνει ή και θα υπερβαίνει το 10% της τιμής εκμίσθωσης του δωματίου με τα αυτονόητα που αυτό συνεπάγεται.

Αν το απλό παράδειγμα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα με τιμή εκμίσθωσης του δωματίου τα 90 ευρώπου επιβαρύνεται με Πράσινο Τέλος 10 ευρώ δεν αρκεί, να συμπληρώσουμε και τη «φαεινή» ιδέα για τον τριπλασιασμό του φόρου στα ενός αστέρος ξενοδοχεία που αν η Πολιτεία δεθέλει να υπάρχουν, πιο έντιμο είναι να τους το πει».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα