Καινούρια ψηφιακή πλατφόρμα για νέους και υποψήφιους επιχειρηματίες
Πανεπιστήμια των εμπλεκόμενων εταίρων του έργου πρόκειται να ενσωματώσουν το έργο σε τμήμα των προγραμμάτων σπουδών τους.
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την εκπαίδευση νέων ή υποψήφιων επιχειρηματιών, η οποία συνδυάζει μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων και πληροφορικής, με στόχο την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων στο ψηφιακό επιχειρείν, δημιούργησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και διατίθεται δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο.
Πρόκειται για το έργο “OpEn”, το οποίο υλοποίησε ένα διακρατικό εταιρικό σχήμα, με επικεφαλής το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πάτρας, του Πανεπιστημίου Aldo Moro του Μπάρι, του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Μπούργκος (Ισπανία).
Διατίθεται στην ιστοσελίδα www.openup-project.eu και έχει λειτουργήσει ήδη πιλοτικά από τις αρχές Ιουλίου. Στο διάστημα αυτό παρακολούθησαν τα διαδικτυακά του μαθήματα 168 άτομα από τις τέσσερις χώρες – εταίρους του προγράμματος, ενώ σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα η λειτουργία του σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Forum “Open up entrepreneurship: Ένας μαθησιακός περίπατος στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα”, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (18:00 – 21:00), στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», (περίπτερο 8, αίθουσα B, ΔΕΘ).
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπεύθυνος του έργου από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Βασίλης Σιωμάδης, η καινοτομία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας για υποψήφιους και νέους επιχειρηματίες βρίσκεται στο γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από επιχειρηματικές γνώσεις αποκτούν και ψηφιακές, «προκειμένου να καταρτιστούν σε έναν συνδυασμό ικανοτήτων που χρειάζονται για να επιχειρήσουν, να αναπτύξουν την επιχείρησή τους ή ακόμη και να δραστηριοποιηθούν σε νέους τομείς».
«Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο που θα καλύψει πιθανά κενά τέτοιων γνώσεων» είπε.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.openup-project.eu, όπου θα παρακολουθούν διαδικτυακό μάθημα διάρκειας 32 ωρών (αυτορυθμιζόμενο), γύρω από τη διοίκηση επιχειρήσεων, marketing, εξωστρέφεια, ψηφιακές ικανότητες. Τα μαθήματα παραδίδονται μέσω power point, video, ασκήσεις σε case studies, τεστ γνώσεων κ.α.
Σύμφωνα με τον κ. Σιωμάδη, πανεπιστήμια των εμπλεκόμενων εταίρων του έργου πρόκειται να ενσωματώσουν το έργο σε τμήμα των προγραμμάτων σπουδών τους, ενώ ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τα γραφεία διασύνδεσης και επιχειρηματικότητας των πανεπιστημίων.
Πηγή: ΑΠΕ