Ελλάδα

Σκόπελος: Σκιές πάνω στο γαλάζιο

Παντού θα δεις το πράσινο να φτάνει λίγο πάνω από το νερό. Μικρές σκιές ακόμη και πάνω στη θάλασσα.

σκόπελος-σκιές-πάνω-στο-γαλάζιο-121728

Επιλέγοντας να ταξιδέψω πρώτη φορά στις Σποράδες, η Σκόπελος φαινόταν μία επιλογή ενδεικτική για να γνωρίσω τι αντιπροσωπεύει και τι θέλει να προβάλει το σύμπλεγμα των νησιών αυτών. Γρήγορα θα βρεθώ στο λιμάνι της Σκοπέλου. Με το που θα πατήσω στο νησί, νιώθω πως όλα βρίσκονται εξαιρετικά κοντά μου. Η Χώρα του νησιού ξεδιπλώνεται μπροστά μου. Πολύ σύντομα αισθάνομαι πως μπορώ να βρεθώ οπουδήποτε, καθώς η δόμηση είναι τόσο πυκνή, που έχεις την εντύπωση πως η πόλη δεν αναπνέει.

w1

Στο βλέμμα μου κυριαρχεί το λευκό και το κεραμίδι. Γρήγορα μου έρχεται η εικόνα της γνωστής μας Ανω πόλης. Οι ομοιότητες πολλές. Τα σοκάκια, τα αμέτρητα σκαλοπάτια, οι ανηφορικοί δρόμοι, οι πάμπολλες γάτες που λαγοκοιμούνται, ποδήλατα παντού και το κεραμίδι να κυριαρχεί. Ακόμη οι μικρές εκκλησίες που προβάλλουν δίχως να επιβάλλονται.

Σκόπελος

Η πόλη αποπνέει μια οικειότητα. Δεν πρόκειται να νιώσεις πως χάνεσαι στο πλήθος, όπως συμβαίνει σε νησιά μεγαλύτερου μεγέθους. Η Σκόπελος είναι όσο πρέπει φιλική. Καταπράσινο νησί. Οπου και αν επιλέξεις να μείνεις, βρίσκεσαι εν μέσω δένδρων. Οπου κοιτάς, χάνεσαι στο πράσινο. Λατρεύεις την απογευματινή βόλτα απ’άκρη σ’άκρη και πολλές φορές ξεχνιέσαι να χαζεύεις σε μαγαζιά με είδη δώρων.

velanionudistbeachskopelos_2

Οσον αφορά τις παραλίες, δεν μπορείς να πας μόνο σε μία. Είναι καλό να επισκεφτείς όσες περισσότερες καταφέρεις, με ιδιαίτερη προτίμηση στον Πάνορμο. Παρά τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, κάθε παραλία έχει τα δικά της θετικά να προβάλει. Τα νερά είναι καθαρά. Παντού θα δεις το πράσινο να φτάνει λίγο πάνω από το νερό. Μικρές σκιές ακόμη και πάνω στη θάλασσα. Σκιές πάνω στο γαλάζιο.

Σκόπελος2

Εχοντας μάθει να λατρεύω τα δρομάκια, τα χαμηλά σπίτια, τις ανηφόρες με τα σκαλοπάτια που σε οδηγούν ψηλότερα και τα μελτέμια που μπορείς να τα ακούσεις, αφήνομαι στον χρόνο και τον χώρο του νησιού. Τα σπίτια δεν επιβάλλονται, όπως θα δεις να γίνεται κάπου στις Κυκλάδες, παρά συμμορφώνονται με το βλέμμα. Τα ηλιοβασιλέματα δεν μπορείς παρά να τα λατρέψεις, από όποια παραλία ή όποια κορυφή του νησιού κι αν είσαι.

Όπως όλα τα πράγματα, η Σκόπελος θέλει τον χρόνο της να την απολαύσεις. Οπότε δε χρειάζεται βιασύνη. Υπάρχουν ομορφιές μόλις λίγες ώρες μακριά μας και πλέον με τα θερινά δρομολόγια των πλοίων η Θεσσαλονίκη προσφέρει εναλλακτικές.

velaniobeachskopelos_4

Αν βρεθείς στη Σκόπελο το επόμενο δεκαπενθήμερο ζήσε το πρώτο της υπέροχο φεστιβάλ. Μάθε τα πάντα εδώ. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα