close search results icon

Πολιτισμός

Τέσσερα εξαιρετικά γαστρονομικά events έρχονται στη πόλη

Η καλύτερη γαστρονομική ατζέντα της πόλης.

Τέσσερα εξαιρετικά γαστρονομικά events έρχονται στη πόλη
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Τέσσερις υπέροχες ιδέες έρχονται στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες. Πάρε την ατζέντα σου για να μην χάσεις όσα έρχονται.

#1 Bar snack Thursdays στο Surfer Maya

Αυτή την Πέμπτη 16/12 το Surfer Maya υποδέχεται έναν από τους κορυφαίους Έλληνες chef, Γιάννη Λουκάκη για να ετοιμάσει και να μοιραστεί εξαιρετικά πιάτα.

Κρασιά όπως πάντα από τον ελληνικό βίοδυναμικο αμπελώνα και στο μπαρ ο Άρης Θεοδωρίδης με τις δικές του προτάσεις cocktail ειδικά για το βράδυ της Πέμπτης

Μενού 

Καστανόσουπα , πρόβειο μπούτι , αφυδατωμένα άγρια μανιτάρια ,κατσικίσιο κεφίρ 7,80

Κρέμα ψητής κολοκύθας , ψητός πετεινός στο γιαούρτι, καμένο σουτζούκι, κατσικίσια κρέμα μύκητα & καραμελωμένα φουντούκια 7,80

Σουβλάκι τούνας σε λαγάνα μπασλαμά, ρωσική μανιταριών, σάλτσα ζατάρ & ψητά πράσινα λαχανικά 7,80

Ψάροκολλυβα με ωμά μικρά ψαράκια στο φλόγιστρο βραστό σιτάρι, αγουρέλαιο, σιταρόζουμο, λεμόνι, ραπανάκια και ρόδι 7,80

Guest bartending Aris Theodoridis

Aztec way: Reposado tequila

Falernum Pineapple spicy tepache 7,00

Green bear skin :London dry gin

Fresh lime ,Fresh cucumber,

Vanilla syrup Ginger beer 8,00

#2 Τα 3 καλύτερα Μαυροτράγανα της Σαντορίνης & 4 Πιάτα υψηλής Γαστρονομίας

Η ομάδα του εστιατορίου Thria και ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου παρουσιάζουν ένα Pairing με 3 από τα καλύτερα Μαυροτράγανα του Αμπελώνα της Σαντορίνης με 4 πιάτα που ενέπνευσαν τον CHEF.

Μενού

Χατζηδάκης, Μαυροτράγανο, Ερυθρό 2017

Παλαιωμένη παρμεζάνα του Ιδρύματος Τοσίτσα σε 3 υφές.

Σιγάλας Μαυροτράγανο, Ερυθρό 2017

Μοσχαρίσιο μάγουλο κοκκινιστό, αφρός μπεσαμέλ με πεκορίνο και σκιουφιχτά ζυμαρικά.

Κτήμα Γαβαλά Μαυροτράγανο Ερυθρό 2017

“Η πάπια στο δάσος” Φιλέτο πάπιας, κοκκινη σαλτσα από κυνηγι, καρποί της γης με μανιταρια και βουτηρο φουαγκρά, κρεμα από ριζα αγριου καρούτου.

Γλυκό: Κανόλι με μους εσπρέσσο, κρεμα γιαουρτι και devil cake.

Κρατήσεις: 2310 821 120

Κόστος 59 ευρώ / άτομο

#3 Πάμε μαΓΗρεύοντας στο εστιατόριο TOIXO TOIXO

“Δεν είναι το μέγεθος του βήματος που έχει σημασία, αλλά η κατεύθυνσή του…”

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου το βράδυ, το Εστιατόριο “Τοίχο Τοίχο” στην Άνω Πόλη, συμμετέχει στη δράση “Πάμε μαΓΗρεύοντας: Μέρες Κλιματικής Μαγειρικής” που διοργανώνουν στην πόλη το OUR COMMON NOW, το Πρόγραμμα Κλιματικής Μαγειρικής του Ειδικού Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Κουζίνας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και η Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ.

Στο μενού της ημέρας σήμερα προτείνονται επιπλέον φαγητά που είναι χορτοφαγικά και από ντόπια προϊόντα και για αυτό έχουν πολύ πολύ πολύ μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα και άρα εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου κλπ (τις αιτίες της κλιματικής κρίσης) και οι μάγειρές του “Τοίχο Τοίχο” με κέφι φρόντισαν να είναι πεντανόστιμα!

Στο ξεπέρασμα της κλιματικής κατάρρευσης πας με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να… «Πας μαΓΗρεύοντας».

ΓΙΑΤΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ;

– Γιατί η κατανάλωση ζωικών προϊόντων (κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, αυγά) συμβάλλει από 18% έως 50% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που απειλούν τον πλανήτη μας με τεράστιες καταστροφές (μετρήσεις του ΟΗΕ και του World Watch Institute), ενώ έχει και μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία.

– Γιατί η κατανάλωση μη ντόπιων προϊόντων έχει και αυτή έντονο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, γιατί συχνά απαιτείται πολύ ενέργεια για τη μεταφορά των προϊόντων στην άλλη άκρη του πλανήτη και επειδή διαμορφώνει συχνά αρνητικά τις τοπικές οικονομίες που μπορεί να παράγουν για ξένους ενώ οι ντόπιο υποσιτίζονται.

– Γιατί υπάρχουν πεντανόστιμα, υγιεινά, χορταστικά και πλήρη σε διατροφική αξία εναλλακτικά προϊόντα διατροφής.

– Γιατί η κλιματική κρίση είναι το πιο επείγον ζήτημα του πλανήτη (πιθανά δεν το είχατε ακούσει αλλά η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του ΟΗΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 45 % ως το 2030) και όλοι μας μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό και μάλιστα με διασκεδαστικό τρόπο που μας συνδέει με τους άλλους.

#4 Surf ‘n’ Turf στο ΑνφανΓκατέ στο Τελλόγλειο

Το ΑνφανΓκατέ και το Κτήμα Μουσών σας προσκαλούν την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου σε μία γευστική εμπειρία. Το Winehouse και ο Ανέστης Χαϊτίδης επιλέγουν τα κρασιά, ο Κώστας Γιάντσιος ταιριάζει τις γεύσεις και ο chef Πρόδρομος Ασημάκης σχεδιάζει το μενού.

MENU: 

Η Σούπα

μοσχάρι, πατάτα, καρότο, σέλινο, ψωμί μυρωδικών

με 9 λευκό (Sauv Blanc, Trebbiano, Ασσύρτικο)

Το Σεβίτσε

γαρίδες, εσπεριδοειδή. τσίλι, tobico

με Amuse ροζέ (Sauvignon Blanc, Μούχταρο)

Ο Μαύρος Χοίρος

πανσέτα, κρέμα πρασοσέληνο, pepper sauce, chips ρυζιού

με Μούχταρο 100%

Η πάβλοβα

κρέμα κάστανο, γκαναζ λευκής σοκολάτας

με Sweet muse

Το δείπνο θα συνοδευτεί από live jazz από την Anfangate band

(Dimitris Angelakis – vibraphone | Leandros Pasias – piano)

Τιμή μενού συμπεριλαμβανομένων των επιλεγμένων κρασιών: 40 ευρώ

Αυστηρά περιορισμένος αριθμός κρατήσεων

Κρατήσεις:

2310 247 307 | 6932902034 ή email: nyfoudis@yahoo.gr

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Ακόμα το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου η AnfanGate Jazz Band θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της για τελευταία φορά μέσα στο 2021.

Δείτε επίσης:

Η καλύτερη ατζέντα της εβδομάδας