close search results icon

Γευση

Θεσσαλονίκη: Έρχεται διήμερο μικρασιατικής κουζίνας

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ, όπως οι Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Μαρία Εκμεκτσίογλου και Ελένη Ψυχούλη

Θεσσαλονίκη: Έρχεται διήμερο μικρασιατικής κουζίνας
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν διήμερο Μικρασιάτικης κουζίνας στις 18 και 19 Ιουνίου και ώρα 17:30 στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία αλλά και να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, που συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές.

Στο διήμερο αυτό των δράσεων θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή περίπου 35 Μικρασιατικών συλλόγων, που θα αναλάβουν να ταξιδέψουν τον κόσμο στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας.

285450610-272063095108282-7829761253356850928-n.jpg

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα δοθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

«Στόχος των εκδηλώσεων είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε περαιτέρω την ιστορική μνήμη και πολιτιστική κληρονομιά των Μικρασιατών. Προσκαλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απόγονους εκείνων των Ελλήνων που διεύρυναν τον Ελληνισμό πριν 3.000 χρόνια στην αλησμόνητη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Είναι εξαιρετικά ευτυχές το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια ιστορική αναδρομή, όπου οι συνταγές του χθες παντρεύονται με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και δημιουργούν ένα κράμα ασύγκριτων γεύσεων», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου.