Featured

Θεσσαλονίκη-Ίδρυμα Άγιος Δημήτριος: 25χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και κατέληξε

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επεισόδιο ενεπλάκη και υπάλληλος του ιδρύματος που ήταν σε κατάσταση μέθης

Φίλιππος Δεργιαδές
θεσσαλονίκη-ίδρυμα-άγιος-δημήτριος-25χ-245903
Φίλιππος Δεργιαδές

Θλίψη αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλεί ο θάνατος ενός 25χρονου που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Ο Άγιος Δημήτριος» που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος, που διέμενε σε δομή εντός του ιδρύματος, το βράδυ της περασμένης Κυριακής μπλέχτηκε σε συμπλοκή με άλλο τρόφιμο του ιδρύματος και μετά το επεισόδιο, μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε σημάδια ξυλοδαρμού και εισήχθηκε για νοσηλεία. Χθες το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί να του δοθεί εξιτήριο και να αποχωρήσει από το νοσοκομείο και μάλιστα είχε ειδοποιηθεί το ίδρυμα προκειμένου να τον παραλάβει. Ωστόσο πριν γίνει η εξαγωγή του, διαπιστώθηκε ότι ήταν εμπύρετος και εμφάνισε επιπλοκές. Παρέμεινε στο νοσοκομείο όπου η κατάσταση του επιδεινώθηκε και τελικά κατέληξε από αιφνίδιο θάνατο και ανακοπή.

Σύμφωνα με την αστυνομία η σορός του 25χρονου έχει μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, ενώ όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για ξυλοδαρμό ούτε έχει κατατεθεί κάποια μηνυτήρια αναφορά για το επεισόδιο.

Ήδη από τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο ανήκει διοικητικά το ίδρυμα, έχει διαταχθεί η διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης για να  διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού και οι τυχόν ευθύνες του προσωπικού. Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Νάκου, έχει δηλώσει ότι θα διερευνηθούν όλες οι εκδοχές και θα αποδοθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Parallaxi, το βράδυ της Κυριακής, στην δομή του ιδρύματος όπου φιλοξενούνται 7 τρόφιμοι, στη βάρδια ήταν δύο υπάλληλοι. Ένας εξ αυτών ήρθε σε σύγκρουση με τον 25χρονο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ιδρύματος ήταν σε κατάσταση μέθης και φέρει ευθύνες για την πρόκληση της αναταραχής και του επεισοδίου με τον 25χρονο. Ξέσπασε καυγάς και στην συμπλοκή ενεπλάκη και ένας ακόμη τρόφιμος του ιδρύματος, που επίσης επιτέθηκε στον 25χρονο. Ο εργαζόμενος φέρεται να μη προσπάθησε να ελέγξει τη κατάσταση ούτε να τη σταματήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επικουρικό υπάλληλο και όχι για μόνιμο εργαζόμενο του ιδρύματος.

Από την πλευρά των εργαζομένων του Αγίου Δημητρίου, διατυπώνονται πολλές ενστάσεις για τον τρόπο επιλογής των επικουρικών υπαλλήλων και ζητούν την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, που θα μπορεί με επάρκεια να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες των ιδρυμάτων πρόνοιας.

Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται εξ αρχής, είναι γιατί δεν κλήθηκε η αστυνομία για το περιστατικό, ώστε να καταγραφεί και να διερευνηθεί άμεσα το επεισόδιο που οδήγησε έναν άνθρωπο, θύμα ξυλοδαρμού σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Γιατί επίσης η διοίκηση του ιδρύματος δεν έχει προβεί σε κάποια αναφορά προς την ΕΛΑΣ, όταν μάλιστα ο ξυλοδαρμός οδήγησε τον άτυχο 25χρονο στον θάνατο. Επίσης εντύπωση προκαλεί η σύγχυση γύρω απο την ηλικία του θύματος. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 19χρονο. Από την πλευρά της η αστυνομία ανάφερε πως πρόκειται για 21χρονο ενώ στην ανακοίνωση του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας τον αναφέρει ως 25χρονο.

Ιδού η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας:

“Σχετικά με την αδόκητη απώλεια, περιθαλπόμενου του ΚΚΠΠΚΜ(25 ετών), σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως και ένορκη διοικητική εξέταση.

Επίσης, ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΚΚΠΠΚΜ η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, το πόρισμα της οποίας θα διαλευκάνει τα ακριβή αίτια θανάτου.

Καθίσταται σαφές προς όλους ότι θα γίνουν όσα προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία, με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρότητα, με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Τέλος, απευθύνουμε θερμή παράκληση να σεβαστούμε όλοι τη μνήμη του νεκρού, την οικογένεια του, αλλά και τους εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζοντας δύσκολα περιστατικά”.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα