Featured

10 Δημιουργικά Γραφεία της Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν 10 διαφορετικά εξώφυλλα για μας!

Για την επέτειο των 30 χρόνων της Parallaxi.

Parallaxi
10-δημιουργικά-γραφεία-της-θεσσαλονίκη-520721
Parallaxi

Η Θεσσαλονίκη, την τελευταία δεκαπενταετία, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στη γραφιστική σκηνή της Ελλάδας. Η δημιουργία και η εξέλιξη σπουδαίων εταιρειών γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, οι διαρκείς βραβεύσεις τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η γέννηση νεότερων γραφείων που ξεπήδησαν στα χρόνια που ακολούθησαν, καθιέρωσε αυτό που ονομάζουμε «Σχολή της Θεσσαλονίκης».

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που 10 κορυφαία γραφεία της πόλης σχεδίασαν το ιδανικό για εκείνους εξώφυλλο των 30 χρόνων της Parallaxi.

RED CREATIVE

Red Creative

H Red Creative γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια της μαζί με την Parallaxi και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ιδρύθηκε το 1989 και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις οπτικής επικοινωνίας με ειδίκευση στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της οινοποιίας και των τροφίμων. Το όνομά της συνδέθηκε με την έκδοση Thessaloniki Graphic Design, 1980-2009 την οποία εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε, μαζί με τις αντίστοιχες εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (2010 και 2012).

https://www.facebook.com/RedCreative.Greece/videos/2475527829151800/

*www.redcreative.gr

RED FISH

Red Fish

Η redfish ιδρύθηκε το 1996, από τον Κρικόρ Σερμπετιάν και τον Νίκο Κουτσμανή, για να εφαρμόσει και να διαδώσει την αγάπη για δημιουργικότητα και την ικανότητα της στην οπτική επικοινωνία. Εξελίχθηκε μέσα από τις τάσεις και τα κινήματα της κάθε εποχής έχοντας μεγάλες ιδέες αλλά και μεγάλη θέληση για διαφοροποίηση του έργου της, βραβεύτηκε αλλά το σημαντικότερο είναι οι εμπορικές επιτυχίες του τελικού προϊόντος. Τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί ως ελεύθερο σχήμα.

*redfish.gr

BEETROOT

Beetroot

Πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο με παγκόσμιο πελατολόγιο, που παρέχει σχεδιαστικές υπηρεσίες σε διάφορες προκλήσεις οπτικής (και όχι μόνο) επικοινωνίας. Αποστολή της είναι να ανακαλύπτει και να δημιουργεί την ταυτότητα μιας εταιρίας, υπηρεσίας ή προϊόντος και να την επικοινωνεί με τρόπους που να την καθιστούν μοναδική, αναγνωρίσιμη και να την καθιερώνουν στο διεθνές στερέωμα. Με βάση τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο, αναπτύσσει παράλληλα διάφορα self-initiated projects με τα οποία έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Διακρίσεις: Red dot: Agency of the year 2011, Red dot: Grand Prix 2010, ED Agency of the year 2008, Ermis Awards Agency of the year 2016, Grand Ermis 2016, 2018, EBGE Greek Agency of the year 2018, 2016, 2012, 2010, 2008, 2006. 

*www.beetroot.gr

SEMIOTIK

Semiotik Design

H Semiotik Design Agency ιδρύθηκε το 2014 από τον Δημήτρη Κολιαδήμα, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής και creative director των Designers United. Από το 2005, ο Δημήτρης και η ομάδα του συνεργάστηκαν με διακεκριμένα άτομα στο χώρο του design, μεγάλους οργανισμούς, start-ups και μεγάλες πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σχεδιασμού και παροχής συμβουλών, επιτυγχάνοντας αξιόλογα αποτελέσματα. Τα έργα τους έχουν επανειλημμένως  βραβευτεί σε πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων οι D & AD, Red Dot Design Awards, Pentawards, Ermis, ΕΒΓΕ και European Design Awards. 

*www.semiotikdesign.com 

METALLUS

Metallus
Η Metallus Creative Design ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Μεταλληνό  το 1988 στην Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών και ειδικότερα στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της γραφιστικής και της οπτικής επικοινωνίας. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις αλλά και Δημόσιοι οργανισμοί. Έχει διακριθεί στην Ελλάδα με πιο πρόσφατο το 2017 στα ΕΒΓΕ. Παράλληλα ο Παναγιώτης Μεταλληνός από το 2006 διδάσκει γραφιστική και οπτική επικοινωνία στο ΑΚΤΟ Art & Design College.
LOOPO
Loopo

Η ομάδα του Loopo Studio αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Βαγγέλη Αρβανίτη, Μιχαήλ Βελένη, Βασίλη Γιαννάκη και Μαΐτα Χατζηιωαννίδου. Με αυτή τη μορφή, εργάζεται από το 2014 αναλαμβάνοντας έργα που εντάσσονται στο φάσμα του αρχιτεκτονικού και του γραφιστικού σχεδιασμού. Έχουν διακριθεί έργα τους όπως η πρόταση για τον σχεδιασμό Δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (3ο Βραβείο, Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός Arxellence, Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής / ALUMIL, 06/18) και ο ανασχεδιασμός του καταστήματος και εργαστηρίου κοσμημάτων Πριγκιπώ, Αθήνα, (Silver award. RETAIL INTERIORS AWARDS, BEST INTERIOR – SMALL RETAIL STORES / NON FOOD, 02/17). 

*www.loopostudio.com

SLAB

Slab

Το Slab είναι ένα γραφείο οπτικής επικοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, με πελατολόγιο από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και δημιουργικές λύσεις, με έμφαση στη λεπτομέρεια από το πρώτο σχέδιο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος του είναι να δημιουργεί πρωτότυπους οπτικούς κόσμους για τους πελάτες του, που θα αφηγούνται μια ιστορία μέσα από μια ολιστική σχεδιαστικά προσέγγιση, από το λογότυπο, τη συσκευασία και την οπτική ταυτότητα μέχρι τη φωτογραφία και το βίντεο. Σημαντικό για το Slab είναι οι εργασίες που αναλαμβάνει να μην έχουν θετικό αντίκτυπο μόνο επιχειρηματικά και σχεδιαστικά αλλά και κοινωνικά. 

*slab.design

STUDIO HERVIK

Studio Hervik

To Studio Hervik ιδρύθηκε το 2017 από τον Βίκτωρα Γκουντάρα, γραφίστα και εικονογράφο, με σπουδές οπτικής επικοινωνίας (MA in Integrated Design), και τον Ηρακλή Γκουντάρα, ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο, με σπουδές στα πεδία της αρχαιολογίας, της μουσειολογίας και της διαχείρισης πολιτισμού. Στόχος η δημιουργία ενός ανεξάρτητου δημιουργικού γραφείου με σημεία ενασχόλησης τον γραφιστικό σχεδιασμό και την εικονογράφηση, το packaging και το web design, τη δημιουργία και την επιμέλεια περιεχομένου για την ανάπτυξη ενός προϊόντος, ενός brand ή ενός οργανισμού. Σημαντικές στιγμές του γραφείου η συνεργασία με τον Βασίλη Καλλίδη για την έκδοση του “Athens Food Guide”, η δημιουργία της οπτικής ταυτότητας του “Labattoir project” και το rebranding του ξενοδοχείου “Kalestesia Suites Santorini”. 

*studiohervik.gr

TWISTED SQUARE

Twisted Square
H TwistedSquare είναι ένα νέο δημιουργικό σχήμα οπτικής επικοινωνίας που δημιουργήθηκε το 2018 στη Θεσσαλονίκη από τον Δημήτρη Ζαμπουρίδη και μια ομάδα από έμπειρους συνεργάτες. Έχοντας ήδη περίπου 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του graphic design και της διαφήμισης, έχει ασχοληθεί με σημαντικά projects, με στόχο την αισθητική αρτιότητα σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή επιτυχία του εκάστοτε brand. Ενδεικτικά εμπιστεύθηκαν την οπτική τους επικοινωνία στην εταιρεία: το ΟΜΜΘ, το ΑΠΘ, το Hyatt Regency Thessaloniki κ.α.
KITCHEN.WAS – CREATIVE MIX
Kitchen.Was – Creative Mix

Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, η kitchen.was πέρασε σε νέα εποχή δημιουργίας με τους Αλέξη Ξανθόπουλο, Ελένη Ομήρου και Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο να εμπνέονται και να συμπράττουν, πιστεύοντας ακράδαντα στη fusion προσέγγιση της επικοινωνίας. Με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη για τον σχεδιασμό, η ομάδα της kitchen.was προσφέρει ένα μενού ολοκληρωμένων λύσεων οπτικής επικοινωνίας που τα έχει κυριολεκτικά όλα: από branding και packaging μέχρι free press publications και social media management. Αγαπημένα project: PL Packaging για την αλυσίδα supermarket ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Logo redesign για τα Παστέλια JANNIS και βεβαίως το περιοδικό Πράξη του ΚΘΒΕ. 

*www.kitchenwas.gr

Και τέλος το εξώφυλλο των 30 χρόνων που σχεδίασαν οι Dolphins.

Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν την parallaxi από το 1998. H dolphins // communication design είναι ένα βραβευμένο δημιουργικό γραφείο, με βάση τη Θεσσαλονίκη από το 1997, με σχεδιαστικές υπηρεσίες οπτικής επικοινωνίας που περιλαμβάνουν art direction, design, τυπογραφία, εικονογραφήσεις και web design. Ο τρόπος που προσεγγίζουν κάθε project εμπλέκει σημαντικά την έρευνα με τρόπο μεθοδικό και σκοπό τη δημιουργική λύση οποιουδήποτε επικοινωνιακού προβλήματος, χρησιμοποιώντας άμεση και σύγχρονη οπτική γλώσσα. Οι Dolphins μετρούν συνεργασίες στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και εμπορικές συνεργασίες με πελάτες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Τα έργα τους έχουν προβληθεί σε παγκοσμίου φήμης σελίδες, περιοδικά και βιβλία design και έχουν βραβευτεί πολλές φορές στην Ελλάδα (ΕΒΓΕ) και διεθνώς (EUROPEAN DESIGN AWARDS, ERMIS AWARDS, PACKAGING INNOVATION AWARDS, PENTAWARDS και GERMAN DESIGN AWARDS).

*www.dolphinsonline.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα