Θεσσαλονίκη

19χρονος ξάφρισε 32.000 ευρώ από σπίτια σε Νεάπολη και Συκιές

Πώς εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες και έμπαινε στα σπίτια τους

Parallaxi
19χρονος-ξάφρισε-32-000-ευρώ-από-σπίτια-σε-νε-817243
Parallaxi

Συνελήφθη 19χρονος για μπαράζ ληστειών στη Νεάπολη και τις Συκιές, καθώς χρησιμοποιούσε ως πρόφαση το γεγονός ότι έπεσαν ρούχα του στα μπαλκόνια των υποψηφίων θυμάτων του και κατάφερνε έτσι να εισέρχεται στα σπίτια τους και να τους… ξαφρίζει.

Η συνολική του λεία αγγίζει τις 32.000 ευρώ και περιλαμβάνει μετρητά, κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση πλήθους κλοπών και μιας ληστείας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση του δράστη.

Πρόκειται για 19χρονο ημεδαπό, που συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η δράση του εντοπίζεται σε περιοχές της Νεάπολης και των Συκεών, κατά το χρονικό διάστημα 12/02/2022 – 18/03/2023 και αφορά στη διάπραξη δεκαπέντε (15) κλοπών και μιας ληστείας, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος νεαρός, με την πρόφαση πτώσης ρουχισμού σε μπαλκόνια των υποψήφιων θυμάτων του, εισέρχονταν στα διαμερίσματά τους, απ’ όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά είδη και αντικείμενα των παθόντων. Μάλιστα κάνοντας χρήση των προαναφερόμενων καρτών προχώρησε σε ανάληψη μετρητών, αλλά και σε ανέπαφες συναλλαγές.

Στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, σε συνεργασία με προσωπικό του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες της 19-03-2023, εντοπίστηκε ο 19χρονος άντρας και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η λεία του ξεπερνάει τα 32.000 ευρώ.

Σε έρευνα της οικίας του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα