Θεσσαλονίκη

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής

Μέχρι πότε οι σκηνοθέτες μπορούν να καταθέσουν τα ντοκιμαντέρ τους;

Parallaxi
25ο-φεστιβάλ-ντοκιμαντέρ-θεσσαλονίκης-945577
Parallaxi

Πρόσκληση στους σκηνοθέτες να καταθέσουν τα ντοκιμαντέρ τους έως τις 10 Ιανουαρίου 2023, απευθύνει το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου 2023.

Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ σε κάθε διοργάνωση φιλοξενούνται δεκάδες ελληνικές παραγωγές, αναδεικνύοντας τις τάσεις της εγχώριας παραγωγής και ταυτόχρονα παρουσιάζοντας το έργο, τόσο των καταξιωμένων, όσο και των ανερχόμενων σκηνοθετών.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν έως τρία ελληνικά ντοκιμαντέρ, διάρκειας άνω των εβδομήντα λεπτών. Έως τρία ντοκιμαντέρ άνω των πενήντα λεπτών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Newcomers για πρώτες ή δεύτερες ταινίες δημιουργών, ενώ έως δύο ελληνικά ντοκιμαντέρ άνω των σαράντα πέντε λεπτών μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Film Forward.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποτελεί …«εισιτήριο» για τα Όσκαρ, αφού βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου που επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για τη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες που κερδίζουν το πρώτο βραβείο στα συγκεκριμένα φεστιβάλ μπαίνουν αυτόματα στη λίστα προ-επιλογής, από την οποία θα προκύψει η τελική πεντάδα των υπoψήφιων ταινιών που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η αίτηση για την υποβολή ελληνικών ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.filmfestival.gr/el/all-news/28239-to-25o-fnth-kalei-tous-ellines-dokimanteristes-na-katathesoun-tis-tainies-tous

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα