Θεσσαλονίκη

88η ΔΕΘ: Πήγαμε, είδαμε και σας προτείνουμε

Οι στάσεις που πρέπει να κάνεις, οι κρυμμένες εκπλήξεις και τα περίπτερα που έρχονται από το... μέλλον

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
88η-δεθ-πήγαμε-είδαμε-και-σας-προτείνου-1212665
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Εικόνες: Γιώργος Νιάκας / Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Η 88η ΔΕΘ άνοιξε τις πύλες της και μας περιμένει μέχρι και την Κυριακή 15/9 στα 32.000 τ.μ του εκθεσιακού χώρου της για να ανακαλύψουμε γεύσεις, εμπειρίες, στιγμές από το παρελθόν, αλλά κυρίως από το μέλλον.

Είναι βέβαιο ότι μια επίσκεψη θα σας αποζημιώσει πλήρως και θα σας… χορτάσει κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ… παραδοσιακά δε θα φύγετε με άδεια χέρια, αφού πέρα από τις αγορές που τυχόν θα κάνετε, θα πάρετε μπόλικο υλικό από τους εκθέτες που βρίσκονται εντός περιπτέρων, αλλά και στα σταντ που υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους.

Μαγνητίζει το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων

Μπαίνοντας από την πύλη εισόδου από την οδό Εγνατία και κάνοντας τα πρώτα βήματα στους χώρους της ΔΕΘ, το μάτι σου πέφτει αμέσως στο εντυπωσιακό και φέτος περίπτερο που φιλοξενεί τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έξω από αυτό στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσκαλούν να γίνεις… μέλος του ΤΕΝΞ. και να ακολουθήσεις τη διαδικασία για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ενός εκρηκτικού μηχανισμού.

Δεσπόζει η βόμβα 500 λιβρών αμερικανικής κατασκευής. Βρέθηκε σε βάθος 3 μέτρων στο σημείο που χτίζεται το ξενοδοχείο Hard Rock. Η τρύπα στο κύριο Σώμα έγινε από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) κατά τη διάρκεια της εξουδετέρωσης της βόμβας.

Στο εσωτερικό του αυτό που ξεχωρίζει και τη φετινή χρονιά είναι οι εντυπωσιακοί εξομοιωτές που υπάρχουν στο χώρο. Ένας από τεθωρακισμένο Leopard 2 Hel και ένας από επιθετικό ελικόπτερο Apache. Μάλιστα ο εξομοιωτής του Apache παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό και ειδικότερα στην ΔΕΘ.

Επίσης, θα δείτε ομοίωμα της φρεγάτας FDI – Belharra που σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Άλλος ένας εξομοιωτής είναι εκείνος των F-16 Viper το οποίο μάλιστα είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό.

Έκπληξη σε… απόσταση ανάσας

Και αφού έχεις μυηθεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, το περίπτερο ενώνεται με αυτό στο Περίπτερο 1 όπου εκεί ο αθλητισμός μπαίνει στη ζωή μας.

Σε αυτό το περίπτερο ξεχωρίζει η εντυπωσιακή συλλογή από όλες τις δάδες που έχουν χρησιμοποιηθεί στις λαμπαδηδρομίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το μέλλον της Ελλάδας και η εντυπωσιακή παρουσία του CERN

Σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και πόλος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας θα αποτελέσει το εκθεσιακό αφιέρωμα Akademia στην 88η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 7-15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή ΔΕΘ το αφιέρωμα της Akademia διευρύνθηκε σημαντικά, συνδυάζοντας τους τομείς έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης για τους νέους.

Ειδικότερα συμμετέχουν 18 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και 7 φοιτητικές αγωνιστικές ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο πλαίσιο της Akademia θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου 17 από τα εξής πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο Παν., Παν. Πειραιά, Ιόνιο Παν., Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Παν. Κύπρου και Παν. Λευκωσίας. 

Όσοι επισκεφτούν την Akademia μπορούν να ανακαλύψουν νέες προτάσεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, υποτροφίες, καθώς και τις πιο προηγμένες καινοτομίες από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Εντυπωσιακή θεματική έκθεση από το CERN Στο αφιέρωμα της Akademia συμμετέχει φέτος και το CERN, το οποίο θα παρουσιάσει μία μοναδική θεματική έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, όπου θα προβάλλει τα απίστευτα επιτεύγματα και τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στους τομείς της σωματιδιακής φυσικής και της επιστημονικής ανακάλυψης.

H Διαδραστική Σήραγγα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, η συνταγή για την «τούρτα του σύμπαντος», η Big Bang εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) κα, θα «μαγνητίσουν» τους επισκέπτες του περιπτέρου του CERN.

Δεν θα τα δεις απλώς, αλλά θα τα ζήσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το περιεχόμενο του Περιπτέρου 2 το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα χόμπι.

To Hobby Festival έρχεται να εμπλουτίσει τα ειδικά αφιερώματα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τα χόμπι από επαγγελματίες και οργανισμούς, οι οποίοι διαχειρίζονται μέσα και τεχνογνωσία ερασιτεχνικών ασχολιών και δράσης ελεύθερου χρόνου!

Εκθέτες με βιωματική παρουσία και showtimes θα είναι εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για να γνωρίσουν στο ευρύ κοινό διάφορα είδη χόμπι σε μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα που τα έχει όλα: μουσική, διασκέδαση, κληρώσεις και δώρα!

Μοντελισμός, σπάνια παιχνίδια, συλλογές, αλλά και αθλήματα όπως πινγκ πονγκ, ταεκβοντό και άλλες μαχητικές τέχνες τις οποίες μπορείς να γνωρίσεις ως… πρωταγωνιστής!

Με παγκόσμια σφραγίδα

Από την παρουσία σας στη ΔΕΘ δε θα μπορούσε να λείπει μια επίσκεψη στο Περίπτερο 16 εκεί όπου βρίσκονται οι διεθνείς συμμετοχές που φέτος είναι περισσότερες από ποτέ.

Γερμανία, Αρμενία, Λουξεμβούργο, Ινδία, Ινδονησία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ιράν, Νεπάλ, Βουλγαρία, Ουρουγουάη, Μπαγκλαντές, Ιταλία, Μολδαβία, Ουκρανία, Κύπρος, Κόσοβο, Χώρες Υποσαχάριας Αφρικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Εκουαδόρ, Κατάρ, Πακιστάν, Αίγυπτος, Συρία, Κίνα και Παλαιστίνη, με πολλές από αυτές μάλιστα να είναι… πρωτοεμφανιζόμενες στη διοργάνωση – θεσμό για την πόλη.

ΔΕΘ χωρίς φαγητό δεν γίνεται

Και για να συμβεί αυτό ΔΕΝ πρέπει να χάσετε την επίσκεψη στα περίπτερα 4 και 5 όπου όλη η Ελλάδα είναι στο… πιάτο σας!

Πηγαίνετε με άδειο στομάχι για να δοκιμάσετε μια σειρά από γευστικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας, με την Κρήτη φυσικά να έχει την τιμητική της.

Κρητικά προϊόντα, τυριά από διάφορους νομούς της χώρας, σαλιγκάρια, ωτία, λουκούμια, μέλι, πιροσκί, παστέλια, ζυμαρικά.

Δοκιμάστε απίστευτες γεύσεις από Λακωνία, Καβάλα, Μάνη και άλλες περιοχές της χώρας που διακρίνονται για τις τοπικές τους λιχουδιές.

Sτο περίπτερο 6 πραγματοποιείται η γιορτή γευσιγνωσίας από τις Περιφέρειες που… τρατάρουν με τοπικές συνταγές τους επισκέπτες.

Hallo Ελλάδα

Η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ είναι η Γερμανία, με το περίπτερο 13 να έρχεται από το… μέλλον. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Γερμανικό περίπτερο προέρχονται από τους σημαντικότερους κλάδους της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως βιομηχανία, μεταποίηση, υψηλή τεχνολογία, ενέργεια, μεταφορές-logistics, χρηματοπιστωτικός τομέας, φαρμακοβιομηχανία, αγροτική τεχνολογία και τεχνολογία τροφίμων.

Γνωρίστε το ρομπότ που θα σκανάρει τα εισιτήρια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά και την «Anna» έναν χαρακτήρα τεχνητής νοημοσύνης που μιλά σε άπταιστα ελληνικά και έχει σχεδιαστεί και δημιουργηθεί από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Κατσαριδάκι αγάπη μου…

Η Λέσχη Σκαραβαίου Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε την πρόσκληση από το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στην 88η ΔΕΘ και δίνει δυναμικό παρών στους εξωτερικούς χώρους.

Ένα εντυπωσιακό και νοσταλγικό θέαμα, προσθέτοντας μια μοναδική νότα γοητείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Λέσχη ιδρύθηκε το 2014 και αριθμεί πλέον 70 μέλη, που μοιράζονται το πάθος τους για τα ιστορικά αυτά οχήματα. Όσον αφορά τους «σκαραβαίους», από το 1938 που ξεκίνησε η παραγωγή τους μέχρι και το 2003, η Volkswagen κατάφερε να πουλήσει πάνω από 21,5 εκατομμύρια οχήματα, καθιστώντας το μοντέλο ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Από τη ΔΕΘ του 2024 στη ΔΕΘ του 1926

Ενα ψηφιακό ταξίδι σε παλαιότερες διοργανώσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης περιμένει τους επισκέπτες της 88ης ΔΕΘ.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και μιας σειράς σπάνιων ντοκουμέντων, που ψηφιοποιήθηκαν πρόσφατα, οι επιβάτες αυτής της «μηχανής» θα αποβιβαστούν στην εποχή του Μεσοπολέμου, το 1928, αλλά και στις «παρυφές» της δεκαετίας του ’60, προτού η Χούντα επιβληθεί στην Ελλάδα.

Στο περίπτερο 12 του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE μια «μηχανή του χρόνου» περιμένει τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες της 88ης ΔΕΘ, για να τους οδηγήσει στη Διεθνή ‘Εκθεση μιας άλλης εποχής: της Ελλάδας των δεκαετιών του 1920, του 1950, του 1960 και του 1970.

Μοναδική είσοδος της έκθεσης: Επί της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, είχε μήκος 15 μέτρα και ύψος 7 μέτρα. Το σχέδιο της πύλης ήταν των Θεσσαλονικέων αδελφών Δημητριάδη, καλλιτεχνική διακόσμηση Σταμέρη (και του εξ Αθηνών επιτελείου του) ενώ την κατασκευή είχε αναλάβει ο εργολάβος Αναγνωστόπουλος (είχε κατασκευάσει την αψίδα στην ελληνο-αιγυπτιακή έκθεση της Αλεξάνδρειας το 1912)

Στο χώρο υπάρχουν οθόνες που προβάλουν βίντεο από τις ΔΕΘ των δεκαετιών του ’60, του ’70 και του ’80, ένας μικρός κινηματογράφος περίπου 10 θέσεων, ο οποίος θα γεμίζει τον χώρο με επίκαιρα της δεκαετίας του ’60 στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, καθώς και σημεία πληροφόρησης (με οθόνες αφής), που θα δίνουν στους επισκέπτες δύο δυνατότητες.

Αφενός να περιηγηθούν εικονικά στους εξωτερικούς χώρους και τα κτήρια της ΔΕΘ του διαστήματος 1928 (όταν η ΔΕΘ γινόταν ακόμα στο Πεδίον του Άρεως και όχι στον σημερινό της χώρο)-1958 και αφετέρου να χρησιμοποιήσουν μια εκπαιδευτική εφαρμογή που μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι: ο επισκέπτης θα τρέχει εικονικά στους χώρους της ΔΕΘ, θα υπερπηδάει εμπόδια και θα απαντάει σε ερωτήσεις, που αφορούν την ιστορία της μεγάλης διοργάνωσης του Σεπτεμβρίου.

Για να μπορέσει να γίνει πράξη αυτό το ταξίδι στον χρόνο, προηγήθηκε πολλή δουλειά. Μια ομάδα ανθρώπων χρειάστηκε να «σκάψει» σε αρχεία αποθηκευμένα σε χιλιάδες φακέλους, κουτιά και ντοσιέ, που βρίσκονταν αποθηκευμένα σε επιμήκεις «πενταώροφες» σειρές ραφιών, στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, στις οποίες η γέννηση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται λίθο με τον λίθο, καθώς οι μάστορες της εποχής αρχίζουν να χτίζουν τα ιστορικά του περίπτερα.

Κιτρινισμένα έγγραφα πρακτικών με καλλιγραφικό χαρακτήρα, σχέδια και λευκώματα, αρχεία ήχου και εικόνας. Συνολικά πάνω από 72.000 τεκμήρια, πιάνουν το νήμα ήδη από το 1926, όταν ιδρύθηκε η ΔΕΘ, σε μια Θεσσαλονίκη εντελώς διαφορετική, σε σχέση τόσο με σήμερα, όσο και με το 1917, όταν η μεγάλη πυρκαγιά την κατέκαψε -σε μια Θεσσαλονίκη όπου το αστικό τοπίο ισορροπούσε μεταξύ Ανατολής και Δύσης και εμπορικά καραβάνια με καμήλες κι άλογα διέσχιζαν τους δρόμους, προσπερνώντας πεινασμένους πρόσφυγες, με φόντο το λιμάνι με τα δεκάδες πανιά ιστιοφόρων από διάφορες χώρες.

Πηγή: Αποθετήριο Digital Legacy Helexpo-ΔΕΘ (23η ΔΕΘ 1958)

Κυνήγησε την τύχη σου

To «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» συνεχίζεται στους χώρους της ΔΕΘ, με περισσότερα από 1.000 μικρά και μεγάλα δώρα να περιμένουν τους επισκέπτες. Καθημερινά περισσότερα από 100 μαγνητάκια, με το λογότυπο της ΔΕΘ-HELEXPO και το σύμβολό της, τον πύργο του ΟΤΕ, τοποθετούνται σε όλους τους χώρους της ΔΕΘ. Όσοι βρίσκουν τα μαγνητάκια του κρυμμένου θησαυρού, σκανάρουν το QR code και βλέπουν άμεσα τι κέρδισαν. Όλα τα μαγνητάκια κερδίζουν μικρά ή μεγάλα δώρα.

Νότες μουσικής

Κάθε βράδυ στη σκηνή στο Τόξο ΧΑΝΘ, στις 21:30, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις συναυλίες δωρεάν, μόνο με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση. Το πρόγραμμα καλύπτει και φέτος όλες τις μουσικές προτιμήσεις και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου παίρνουν τη σκυτάλη δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς τραγουδίστριες, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Κακοσαίος και η Χριστίνα Σάλτη αναμένεται να βάλουν… φωτιά στο stage, ενώ την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η μελωδική φωνή του Γιώργου Σαμπάνη, που θα συνοδεύεται από την KLAVDIA, θα ταξιδέψει το κοινό. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η Μαρίνα Σάττι, που με επιτυχία εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελευταία Eurovision, ανεβαίνει στη σκηνή και ρίχνει το… Ζάρι της, ενώ το πρόγραμμα των Music Events ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με την Κατερίνα Λιόλιου. Οι συναυλίες της 88ης ΔΕΘ θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της γιορτής που έχει για τη Θεσσαλονίκη.

Τα βλέμματα στον ουρανό

Καθήλωσε την Κυριακή το μοναδικό εναέριο θέαμα των Drones που σχημάτισαν εντυπωσιακές «χορογραφίες» στον νυχτερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Κυριακής στο φινάλε της ΔΕΘ το θέαμα θα επαναληφθεί.

Tips

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη

20’ από την είσοδο της Εγνατίας Οδού από Καβάλα 20’ από την είσοδο της Εγνατίας Οδού από Αθήνα 15’ από τον Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία»


ΔΙΑΡΚΕΙΑ Σάββατο 7 – Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σάββατο 7/9 & 14/9: 10:00 – 22:00   Κυριακή 8/9 & 15/9: 10:00 – 22:00  Καθημερινές: 16:00 – 22:00  


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 

Γενική είσοδος 8,00€
Παιδικό εισιτήριο (4 – 10 ετών) Σημ. Απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα 5,00€
Οικογενειακό εισιτήριο τεσσάρων (4) ατόμων 25,00€
Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι / το άτομο (με την επίδειξη σχετικής πιστοποίησης – κάρτας) 5,00€

Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%


Για ηλεκτρονικό εισιτήριο πατήστε εδώ


Σημ. Δεν ισχύουν κάρτες ανεργίας και δεν υπάρχουν φοιτητικά εισιτήρια.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

  • Για παιδιά ηλικίας έως 4 ετών.
  • Για όλα τα ΑμεΑ με την επίδειξη σχετικής κάρτας αναπηρίας.
  • Για τα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα, ισχύει και για την/τον συνοδό τους.
  • Για τους ένστολους Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκονται εν υπηρεσία ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ (Αστυνομία – Πυροσβεστική). Ο/Hσυνοδός τους πληρώνει εισιτήριο.
  • Για τους Επιθεωρητές του ΕΦΕΤ με πιστοποίηση από την Υπηρεσία τους.
  • Για τους δημοσιογράφους που διαθέτουν καρτελάκι «Press» (Το προμηθεύονται από το Τμήμα Marketing & Επικοινωνίας).
  • Για προσκεκλημένους επισκέπτες σε εκδηλώσεις εκθετών (π.χ. εγκαίνια) στη διάρκεια της έκθεσης, εφόσον διαθέτουν το προσωπικό τους καρτελάκι εκθέτη (badge) ή πρόσκληση της 88ης ΔΕΘ.
  • Για εκπροσώπους διπλωματικών σωμάτων (Πρέσβεις – Προξένους – Αttache κ.τ.λ)  με την επίδειξη διπλωματικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Για τους κατόχους καρτών τιμής ένεκεν VIP

ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Η είσοδος των οχημάτων στο Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΝ επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, παρά μόνο αν φέρουν ειδική άδεια.

Εξαιρούνται τα οχήματα των ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων, τα οποία εφόσον μεταφέρουν τον ανάλογο εξοπλισμό, επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο της Έκθεσης. Η στάθμευσή τους θα υποδεικνύεται από τη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Πάρκινγκ επί πληρωμή

Η HELEXPO διαθέτει δύο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση:

  • Υπαίθριο πάρκινγκ επί της οδού Αγγελάκη
  • Στεγασμένο πάρκινγκ επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου

Δωρεάν θέσεις στάθμευσης στο ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της ΔΕΘ HELEXPO, παραχωρεί δωρεάν πάρκινγκ για τους επισκέπτες της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Η είσοδος και έξοδος των οχημάτων θα επιτρέπεται:

Δευτέρα 09/9 έως Παρασκευή 13/9 Ώρες: 16:00 – 24:00

Σάββατο 14/9 και Κυριακή  15/9 Ώρες: 07:00 – 24:00

Πληροφορίες www.helexpo.gr

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Εκθεσιακό Κέντρο, λειτουργούν ακόμη:

  • Υπόγειο πάρκινγκ Δήμου Θεσσαλονίκης στο δημαρχιακό μέγαρο
  • Πάρκινγκ ΧΑΝΘ

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ  Υπηρεσίες ΤΑΧΙ Τηλ. 2310 866866 | www.taxiway.gr Αστική συγκοινωνία | oasth.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα