Θεσσαλονίκη

Αγγελούδης: Ντροπή για τη Θεσσαλονίκη η μη χορήγηση άδειας διεξαγωγής αγώνων στο Καυτανζόγλειο

"Έχω επανειλημμένα καταγγείλει την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης"

Parallaxi
αγγελούδης-ντροπή-για-τη-θεσσαλονίκη-1013379
Parallaxi

Αναφορικά με τη μη χορήγηση άδειας λειτουργίας στον Καυτανζόγλειο Στάδιο για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και τη νέα συνθήκη που προέκυψε για το ιστορικό σωματείο του Ηρακλή, να αναζητά έδρα ενώ έχει ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Super League 2, ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω επανειλημμένα καταγγείλει την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης, μια θλιβερή πραγματικότητα που προσβάλλει την πόλη και δεν της επιτρέπει να διεκδικεί με αξιώσεις τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν είχα επισημάνει με δημόσια παρέμβαση μου και με αφορμή τους προεκλογικούς πανηγυρισμούς τότε του κ. Ζέρβα για τον τίτλο της ¨Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού¨, πως ¨ο βασιλιάς είναι γυμνός¨. Πως βιώνουμε καταστάσεις απόλυτου εξευτελισμού, με ανεπαρκείς και ασυντήρητες αθλητικές υποδομές, με την εγκατάλειψη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Η ¨αθλητική Θεσσαλονίκη¨ βιώνει τις πιο μαύρες μέρες της και η απόφαση για τη μη χορήγηση άδειας λειτουργίας στο εγκαταλελειμμένο εμβληματικό στάδιο της πόλης που πριν 19 χρόνια φιλοξενούσε Ολυμπιακούς Αγώνες, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την αλήθεια.

Ζητώ από όλους τους αρμόδιους φορείς να σταθούν, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων, να προχωρήσουν άμεσα στη συντήρηση, ανακαίνιση και αναβάθμιση του στολιδιού της Θεσσαλονίκης. Το Καυτανζόγλειο είναι κομμάτι της ιστορίας αυτής της πόλης, είναι το γήπεδο του Ηρακλή, ενός Σωματείου που έχει βιώσει την αδικία, ενός Σωματείου με κορυφαία αθλητική, κοινωνική και εθνική προσφορά.

Στον περίφημο απολογισμό του για όλα όσα (δεν) έκανε αυτά τα τέσσερα χρόνια ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στο κεφάλαιο του Αθλητισμού υποστήριζε, μεταξύ άλλων, πως ο δήμος ¨βρίσκεται δίπλα στις ομάδες της πόλης στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες τους να αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές¨. Στο πλαίσιο αυτό αντιλαμβάνομαι πως δεν επιτρέπεται στο δήμαρχο της πόλης να βλέπει το Καυτανζόγλειο να ρημάζει και ο ίδιος να παραμένει σιωπηλός, να μην διεκδικεί, γιατί δεσμεύεται από το χρίσμα, που τόσο πολύ αγωνίστηκε για να κερδίσει».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα