Ανακάλυψε τα γλυπτά της πόλης: Ψηφιδωτό «Πόλη» της Γέτης Κρεμμύδα
Φτιαγμένο το 1959, πάνω σε ένα οριζόντιο κομμάτι τείχους, παρουσιάζει μέσα από τα μικρά πολύχρωμα κομμάτια του όλη την πόλη.
Στέκουν δίπλα μας, τα προσπερνάμε, πολλές φορές μπορεί να μην παρατηρούμε καν την ύπαρξη τους. Είναι τα αγάλματα, οι προτομές και οι εικαστικές συνθέσεις της πόλης και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της. Πολλά από αυτά είναι τόσο γνωστά που έγιναν σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, όπως το άγαλμα του Βενιζέλου, οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάποια είναι πιο σύγχρονα, κάποια λιγότερο γνωστά, μερικά είναι πολυφωτογραφημένα, άλλα έχουν αφεθεί και παρακμάζουν. Στέκουν δίπλα σε μεγάλους δρόμους και πλατείες, ακίνητα, και μας διηγούνται ιστορίες από την πόλη.
Στην νότια είσοδο της ΔΕΘ, από την πλευρά της ΧΑΝΘ, στα δεξιά, βρίσκεται το ψηφιδωτό «Πόλη» της Γέτης Κρεμμύδα, δίπλα ακριβώς από το γλυπτό «Ορίζοντες» του Ζογγολόπουλου. Αν και κρυμμένο από κολώνες, από το στέγαστρο της εισόδου της ΔΕΘ και από μηχανάκια και αυτοκίνητα που παρκάρουν μπροστά του, αν σταθεί κάποιος σε κάποια απόσταση και το θαυμάσει, το ψηφιδωτό «Πόλη» είναι εντυπωσιακό. Φτιαγμένο το 1959, πάνω σε ένα οριζόντιο κομμάτι τείχους, παρουσιάζει μέσα από τα μικρά πολύχρωμα κομμάτια του όλη την πόλη. Διακρίνουμε τον Λευκό Πύργο, την θάλασσα, την παραλία, γερανούς, πολυκατοικίες, αλλά και σπίτια νεοκλασικά, το τρένο και τον επιβατικό σταθμό, το θέατρο της αρχαίας αγοράς, εκκλησίες, την Άνω Πόλη. Το έργο είναι δοσμένο με κυβιστική μορφή, αφαιρετικό, αλλά και ξεκάθαρο. Αποτελεί μια από τις ομορφότερες απεικονίσεις της πόλης με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που δυστυχώς όμως η θέση του δεν το αναδεικνύει.