Αναρρίχηση στον Χορτιάτη
Μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε μέσα στη περίοδο της καραντίνας, να αναζητήσει και να ανοίξει καινούργια πεδία της περιοχής,
Αναρρίχηση στον Χορτιάτη; Και όμως ναι! Η Θεσσαλονίκη δε φημίζεται για τα βράχια της, αν και ολόκληρη σχεδόν η Ελλάδα είναι χτισμένη επάνω σε βράχο.
Στην Αθήνα π.χ. υπάρχουν περίπου 10.000 αναρριχητικές διαδρομές, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μονάχα μία (στο Ρετζίκι), μέχρι πρότινος!
Μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε μέσα στη περίοδο της καραντίνας, να αναζητήσει και να ανοίξει καινούργια πεδία της περιοχής, αλλά και να βρει κάποια παλιά τα οποία δε χρησιμοποιούνται πλέον, αφού οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό απαγορεύτηκαν και ήταν αδύνατον να επισκεφτούν γνωστά αναρριχητικά πεδία ανά τη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Θόδωρος Φασούλας ασχολείται με την αναρρίχηση και την ορειβασία, περισσότερα από 40 χρόνια και έχει ανέβει σε αρκετά βουνά του πλανήτη μας.
Μαζί με το γιό του Αχιλλέα και την παρέα τους, πέρα από το ήδη υπάρχον αναρριχητικό πεδίο του Ρετζικίου, άνοιξαν 2 πεδία στο Σέιχ Σου,1 μεγάλο και ιδιαίτερης αισθητικής πεδίο στο Ρέμα Βαθύλακου λίγο πιο πάνω από τα Πλατανάκια Θεσσαλονίκης και τέλος αναγέννησαν ένα παρατημένο για πολλά χρόνια πεδίο στον Χορτιάτη, λίγο πιο κάτω από το ραντάρ του Ν.Α.Τ.Ο.
Ο Αχιλλέας Φασούλας δε θα μπορούσε να μη πέσει κάτω από τη μηλιά και ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, το 2011 έγινε ο πιο νεαρός σε ηλικία Έλληνας, ο οποίος ανέβηκε στις κορυφές των Άλπεων σε ηλικία 12 ετών.
Ας μη ξεχνάμε πως εδώ και κάμποσα χρόνια, η αναρρίχηση είναι Ολυμπιακό Άθλημα και αρκετά δημοφιλές στους ανθρώπους που αγαπούν τη Φύση.
Το κόστος του βασικού εξοπλισμού δε ξεπερνάει τα 300 ευρώ για εξωτερική αναρρίχηση και αυτό το γεγονός, από μόνο του, κάνει την αναρρίχηση ένα εξαιρετικά προσιτό άθλημα. Αν ο υποψήφιος αρκεστεί σε indoor climbing δε, το κόστος περιορίζεται μονάχα στα ειδικά παπούτσια και στη μηνιαία συνδρομή σε κάποιο από τα αναρριχητικά κέντρα της πόλης.
Αυτή την ιδιαίτερη και άξια παρέα, τη συνάντησα στο πεδίο του Χορτιάτη και αφού δέθηκα και εγώ με τα σχοινιά τους, φωτογράφισα κάποιες από τις ανέμελες και γεμάτες αδρεναλίνη στιγμές τους.
Τους ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφική συνεργασία, αλλά και για τις πληροφορίες.