Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τη σύλληψη μουσικού του δρόμου στην πλατεία Αριστοτέλους

Ετοιμάζουν διαμαρτυρία οι μουσικοί της Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
αντιδράσεις-για-τη-σύλληψη-μουσικού-τ-370731
Parallaxi
Κεντρική Εικόνα Αρχείου / Αχιλλέας Χήρας, Parallaxi 2016

Στη σύλληψη “για επαιτεία” μίας νεαρής μουσικού του δρόμου προχώρησαν αστυνομικοί χθες στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. 

Σε σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, έγραψε σχετικά:

“Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή σύλληψη, προσαγωγή και στη συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου….ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία “διώκεται” ο πολιτισμός. Η αστυνομία “υπερθεματίζει” στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα για τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα που αφορά ακόμη και την επιβίωση κάποιων ανθρώπων.Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού.”

Θυμίζουμε πως πριν από δύο χρόνια, στη Νέα Παραλία, διοργανώθηκε η πιο εναλλακτική διαμαρτυρία με μουσικούς του δρόμου ως μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος τότε, έπειτα από την πρόσφατη προσαγωγή ενός μουσικού του δρόμου στην Θεσσαλονίκη με την κατηγορία της επαιτείας.

Το Σωματείο διοργανώνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 12:00 άηχη διαμαρτυρία όλων των μουσικών της πόλης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους. Δείτε το σχετικό facebook event.

Δείτε τι έγινε τότε ΕΔΩ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα