Η -απίστευτη- φάση του Καραόκε ζει ακόμη στη Θεσσαλονίκη!
Ω, ναι, υπάρχουν και εκείνοι που τραγουδούν ακόμη στη Θεσσαλονίκη.
Μετά από μια μέρα στην δουλειά, αποφασίσαμε με φίλους να βγούμε έξω, στα Λαδάδικα. Περνώντας από τον δρόμο της Αιγύπτου, σταματήσαμε στο WonderWall που φημίζεται για τα πάρτι Καραόκε του κάθε Τρίτη.
Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από 5,5 χρόνια, ξεκάθαρα ως μια «παρεΐστικη» κατάσταση, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης, καθώς μαζεύονταν με την παρέα του και τραγουδούσαν μέχρι να κλείσει η φωνή τους.
Μετά τις πρώτες μπίρες η ώρα περνάει και το μαγαζί γεμίζει, η παρέα μου αστειεύεται για τον θαρραλέο που θα τραγουδήσει πρώτος. Η οθόνη μαυρίζει για λίγα δευτερόλεπτα και αναγράφονται οι λέξεις «7 rings», το κομμάτι της Ariana Grande.
Δυο κορίτσια πλησιάζουν τα μικρόφωνα και αρχίζουν να τραγουδούν με όλη τους την καρδιά τους στίχους. Η μία στην άλλη να λέει τα λόγια, να χαιρετούν και να γελούν με τις υπόλοιπες φίλες τους, να το διασκεδάζουν με όλη τους την καρδιά. Το χειροκρότημα τεράστιο!
Το μικρόφωνο στη συνέχεια παίρνει μια παρέα κοριτσιών, η οθόνη σβήνει και ακούγονται τα φωνητικά των Queen στο «Bohemian Rapsody». Μένουμε άφωνοι για λίγα δευτερόλεπτα και σχολιάζουμε την ψιλή νότα του τραγουδιού που πρέπει να ερμηνεύσει. Όλο το μαγαζί με μια φωνή αρχίζει και τραγουδάει το θρυλικό τραγούδι -ύμνο- του συγκροτήματος. Easy come, easy go, will you let me go?
Για τα πέντε λεπτά που διήρκεσε το τραγούδι δεν κατάλαβα για πότε βρέθηκα να τραγουδάω δυνατά την κάθε λέξη -ακόμα- και την ψιλή νότα, για πότε ξεκίνησα να χορεύω στον ρυθμό. Τα τραγούδια αλλάζουν, το μικρόφωνο μεταφέρεται στους περισσότερους, το μαγαζί γεμίζει.
Παρατηρώ ότι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, χαιρετάει ο ένας τον άλλο και αφιερώνουν τραγούδια. Νιώθεις πως ασχέτως αν σου είναι άγνωστοι, είστε όλοι μια μεγάλη παρέα. Το ρεπερτόριο ήταν για όλα τα γούστα, από την Lady Gaga με το «Bad Romance», την Amy Winehouse και το «Valerie», μέχρι γνωστές ροκιές με μπόλικο headbanging και κραυγές.
Η ατμόσφαιρα στο πάρτι καραόκε ήταν απελευθερωτική, όλοι ήταν εκεί για ένα λόγο. Να τραγουδήσουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν και όπως μπορούν χωρίς να σχολιάσει κανένας. Δεν σε νοιάζει αν κάποιος είναι παράφωνος, αλλά να περάσεις καλά. Η εμπειρία ήταν πρωτοφανής για εμένα και σίγουρα για πολλούς άλλους. Το αίσθημα ενός χώρου γεμάτου με άτομα που τραγουδούν, αψηφώντας την αυριανή κατάσταση της φωνής τους, ήταν απίστευτο.
Δεν θυμάμαι πόσες φορές βρέθηκα να τραγουδάω χωρίς κανένα έλεος! Αυτό που κατάλαβα είναι τον λόγο που ο κόσμος πηγαίνει σε πάρτι καραόκε. Στον γυρισμό για το σπίτι, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να χορεύουμε. Απελευθερωτικό!