Αράπογλου: Οι πλημμύρες αποδεικνύουν τη σημασία του σχεδίου μας για αδόμητο παραλιακό μέτωπο
Τη ζωτικής σημασίας για την Καλαμαριά και τους κατοίκους της προτεραιότητα του να γίνει πράσινη πόλη ανέδειξε η υποψήφια δήμαρχος
Τη ζωτικής σημασίας για την Καλαμαριά και τους κατοίκους της προτεραιότητα του να γίνει πράσινη πόλη και να μείνει αδόμητο το παραλιακό της μέτωπο, που αποτελεί ανάσα τόσο για την Καλαμαριά όσο και για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, ανέδειξε, στο Πρακτορείο FΜ 104,9 η υποψήφια δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους Αναστασία Καρυπίδου και Σωτήρη Κυριακίδη, η επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», με αφορμή τη δραματική επικαιρότητα και τις φονικές πλημμύρες στη Μαγνησία, αναφέρθηκε στην πρώτη και βασική προτεραιότητα του Σχεδίου της και του ολοκληρωμένου Προγράμματος, που κατέθεσε για την Καλαμαριά, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.
«Η σημασία της ανθεκτικότητας των πόλεων, είναι κάτι που μαθαίνουμε, με δύσκολο τρόπο, καθημερινά πια. Και το βασικό είναι πως πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να πρασινίσουμε την πόλη μας. Για εμάς είναι το κορυφαίο θέμα, το πρώτο στην ατζέντα μας και αφορά το πώς θα διασώσουμε την παραλιακή μας ζώνη που είναι η τελευταία ανάσα τόσο της Καλαμαριάς όσο και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, μιας και ο Θερμαϊκός, από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι, είναι ενιαίος. Και αυτό σημαίνει πώς θα πρέπει να αποτρέψουμε σχεδιασμούς που προβλέπουν ακόμα και να χτιστούν σπίτια μέσα στη μαρίνα της Αρετσούς», επεσήμανε η κ. Αράπογλου.
Και συνέχισε: «Δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας, αλλά ανθεκτικότητας της πόλης και ποιότητας ζωής των κατοίκων της», επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει πουθενά αστική παραλία τόσο βρώμικη, εγκαταλειμμένη και αδιάβατη».
Επιπλέον, η κ. Αράπογλου στάθηκε στο γεγονός πώς η νυν διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς δεν έχει κανένα σοβαρό, και στιβαρό σχέδιο επανασχεδιασμού της πόλης, ώστε να λυθούν θέματα όπως το κυκλοφοριακό, οι ασφαλτοστρώσεις και το πάρκινγκ, ενώ επεσήμανε το γεγονός πως η διοίκηση Δαρδαμανέλη ακόμα και για άλλα κρίσιμα ζητήματα , όπως το παραλιακό μέτωπο, ουδέποτε κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο-μελέτη.