Θεσσαλονίκη

Αθωώθηκε ο Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη – Ένοχοι 9 κατηγορούμενοι

Τι είπε στην απολογία του - Απαλλάχθηκαν ακόμα δύο κατηγορούμενοι

Parallaxi
αθωώθηκε-ο-ψωμιάδης-για-την-επίθεση-στ-365743
Parallaxi

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 9 από τους 12 κατηγορούμενους για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018, επιβάλλοντας τους ποινές φυλάκισης από 6 έως 11 μηνών.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε τριετής αναστολή ενώ η έφεση τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Στο μεταξύ το δικαστήριο αθώωσε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και απάλλαξε άλλους δύο κατηγορούμενος για το περιστατικό.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του μεταξύ άλλων τόνισε, ότι δεν έκανε κανένα νεύμα για να παρακινήσει το συγκεντρωμένο πλήθος καθώς εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό και ήταν πλάτη προς το περιστατικό και όταν το αντιλήφθηκε ανέφερε σε ομάδα ατόμων: «δεν είναι σωστό, σεβαστείτε την ηλικία του».

Επίσης, σημείωσε ότι αποκάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη «πολιτικό τραβέλι» γιατί ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε αναφερθεί στα Σκόπια ως Μακεδονία, ενώ είχε ζητήσει και την κατάργηση των παρελάσεων.

«Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία, ούτε ένα βίντεο. Δεν συμμετείχα ενώ μετά καταδίκασα τα επεισόδια. Στεναχωρήθηκα με αυτό που έγινε, 50 χρόνια τον γνωρίζω . Οι διαφορές μας είναι μόνο πολιτικές» πρόσθεσε.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τον τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο που επιβιβάστηκε για να διαφύγει.

«Ο Ψωμιάδης αθωώθηκε για καθαρά νομικούς λόγους γιατί έχει αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας» ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης.

«Καταδικάστηκαν όλοι τι άλλο να πω. Το μόνο που μου έμεινε από εκείνο το περιστατικό είναι ότι υπάρχουν χαζοί στον κόσμο» πρόσθεσε ο πρώην δήμαρχος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα