Επικαιρότητα

Αύριο ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Parallaxi
αύριο-ξεκινούν-οι-χειμερινές-εκπτώσε-0
Parallaxi

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προειδοποιεί τους καταστηματάρχες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τυπικοί με τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουν τις μειωμένες τιμές στο καταναλωτικό κοινό, αφού εάν δεν είναι ακριβείς, σε τυχόν έλεγχο θα βρεθούν αντιμέτωποι μπαράζ αυστηρών κυρώσεων.

Συγκεριμένα οφείλουν να τηρήσουν:

Σε περίπτωση που παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, τότε η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται και θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΣΘ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (14/1), με προτεινόμενο ωράριο 11.00-18.00, ορίζεται ως δυνατή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα