Επικαιρότητα

“Χάρτης Οδηγιών” για την αξιοποίηση του Kόδρα από τον Δήμο Καλαμαριάς

Θα περιλαμβάνει αναλυτικά τα επόμενα "βήματα" για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου.

Parallaxi
χάρτης-οδηγιών-για-την-αξιοποίηση-τ-259171
Parallaxi

Τη δημιουργία ενός “Χάρτη Οδηγιών” που θα περιλαμβάνει αναλυτικά τα επόμενα “βήματα” για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”.

Σύμφωνα με τον κ.Μπακογλίδη, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι μέχρι το καλοκαίρι να καθαριστεί ο χώρος του πρώην στρατοπέδου από χόρτα, μπάζα, αδέσποτα ζώα και στη συνέχεια να περιφραχτεί.

Σε αυτή τη φάση, ολοκληρώσαμε την καταγραφή των υφιστάμενων κτιρίων εντός του στρατοπέδου, ιστορικών, διατηρητέων, παρανόμων και μη, ενώ ήδη γίνεται μελέτη για προσωρινή περίφραξη όλου του χώρου“, ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Πρόσθεσε, επίσης, πως “η νομική υπηρεσία εξετάζει τις διοικητικές αποβολές, προκειμένου να τις επιδώσει σε όλους τους καταληψίες του χώρου. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες”.

Ο “Χάρτης Οδηγιών“, ο οποίος παρουσιάστηκε στους δημοτικούς συμβούλους από τον κ.Μπακογλίδη, αναμένεται να εγκριθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς. Ακολούθως, θα εγκρίνονται σταδιακά τα έργα που απαιτούνται για τον καθαρισμό, την αξιοποίηση ή συντήρηση των κτιρίων και τα οποία θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου.

Ο συγκεκριμένος χάρτης άμεσων δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του Κόδρα ήρθε μετά από δική μας πρόταση. Θα περιμένουμε τις κινήσεις που θα κάνει η διοίκηση. Επιφυλασσόμαστε και αναμένουμε την άμεση απομάκρυνση των καταληψιών και των αδέσποτων ζώων“, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της παράταξης “Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς“, Μανώλης Λαμτζίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα