Χάρτης της πόλης

Στιγμές γειτονιάς

Της Ελεάννας Ιωαννίδου  Το μαγαζάκι (κοινώς mini market) των αδερφών Σωτηριάδη, o “Όθων”, στη Μανουσογιαννάκη, είναι το σημείο αναφοράς της γειτονιάς μας. Εκεί συζητάμε τα προβλήματα της μικρής περιοχή μας, εκεί μαζέψαμε τις υπογραφές, για να μεγαλώσει ο Δήμος το πεζοδρόμιό μας, εκεί βρίσκει παρέα και περιστασιακή δουλειά ο άστεγος της γειτονιάς, εκεί παίρνουμε βερεσέ […]

Parallaxi
στιγμές-γειτονιάς-32662
Parallaxi
1455163_10205311057194945_8479113393565483258_n.jpg

Της Ελεάννας Ιωαννίδου 

Το μαγαζάκι (κοινώς mini market) των αδερφών Σωτηριάδη, o “Όθων”, στη Μανουσογιαννάκη, είναι το σημείο αναφοράς της γειτονιάς μας. Εκεί συζητάμε τα προβλήματα της μικρής περιοχή μας, εκεί μαζέψαμε τις υπογραφές, για να μεγαλώσει ο Δήμος το πεζοδρόμιό μας, εκεί βρίσκει παρέα και περιστασιακή δουλειά ο άστεγος της γειτονιάς, εκεί παίρνουμε βερεσέ όταν ξεμείνουμε από λεφτά, εκεί τα παιδιά και οι μεγάλοι έχουν πάντα ένα μικρό κέρασμα κι έναν καλό λόγο, εκεί οργανωνόμαστε, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Χθες, καθώς επιστρέφαμε από μια δύσκολη και γεμάτη μέρα την ώρα που σουρούπωνε, ο Λευτέρης κι ο Σωτήρης μας έφτιαξαν πάλι τη διάθεση: στα ξαφνικά η γειτονιά συμμετείχε σε ένα μικρό γλέντι, με φαΐ και ποτό για κάθε ηλικία, μπροστά στο μαγαζάκι.

Όχι, δεν γιορτάσαμε κανένα “Στέλιο” ή “Κατερίνα”. Ούτε ότι απελευθερώθηκε μια θέση στάθμευσης στη γωνία. Γιορτάσαμε ότι παραμένουμε άνθρωποι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα