ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Γερμανία, με πολλά εκθέματα, hot dog και μαύρη μπίρα
«Πάνω από 400 θέσεις πάρκινγκ διαθέσιμες στο χώρο της ΔΕΘ», δήλωσε ο Τάσος Τζήκας
«Παιδευτήκαμε για να έχουμε τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, λόγω της αναβολής της Έκθεσης την περίοδο της πανδημίας. Προβληματιστήκαμε για τον τρόπο που θα τα καταφέρναμε, αλλά η Γερμανία ήταν ήδη έτοιμη ως χώρα για τη συμμετοχή της. Η μεγάλη ατραξιόν θα είναι το περίπτερο της Γερμανίας, με εταιρείες που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, ή σκέφτονται να επενδύσουν», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα.
«Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας βοηθά και στις επενδύσεις ξένων εταιρειών στην πόλη”, συνέχισε. “Είναι μια τιμή για την πόλη να την επισκέπτονται τόσο υψηλά ιστάμενοι άνθρωποι. Μια πολύ σημαντική παρουσία στη φετινή ΔΕΘ, είναι η παρουσία του CERN, στο περίπτερο 17, όπου θα δούμε όλες τις τεχνολογίες που ανακαλύφθηκαν τα τελευταία 70 χρόνια».
“Θα έχουμε και ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στις εταιρείες των Περιφερειών. Φέτος είχαμε ραγδαίες εξελίξεις, όσον αφορά την ανάπλαση. Συμφωνήσαμε πως θα έχουμε ένα πάρκο 110 στρεμμάτων, με την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και θα είναι ένα κόσμημα για την Ελλάδα. Θα έχουμε 3.000-4.000 μεσογειακά φυτά και μειώνουμε το κτιριακό αποτύπωμα κατά 8 στρέμματα. Υπογράψαμε με το ΤΑΥΠΕΔ για λειτουργήσει ως σύμβουλός μας στα έργα που θα ξεκινήσουν το 2026”.
“Και από αυτή τη θέση ερχόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας, που σημαίνει ευκαιρίες για καινοτομία και επιχειρηματικότητα”, ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας .”Να θυμίσω πως αυτή η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και φιλοεπενδυτική πολιτική. Το σημαντικό για εμάς είναι να αναγνωριστεί πως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας.”
“Η Θεσσαλονίκη προσφέρεται ως μια περιοχή που μπορεί να προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα και ευκαιρίες, έναν δυναμικό ρόλο που ξέχασαν να της αναθέσουν. Η Ελλάδα δεν αρχίζει και τελειώνει στην Αθήνα. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Έκθεση, είναι δεδομένο ότι θα το κάνουμε.
“Ετοιμάζουμε νέες θέσεις παρκινγκ, λόγω της κατασκευής και δυσκολίας που προκάλεσε το Fly Over. Απευθυνθήκαμε στην έκθεση και θα μπορέσουν να μας προσφέρουν 400 θέσεις πάρκινγκ στην περιοχή της ΔΕΘ, στο λιμάνι και σε άλλα οικόπεδα που εντοπίσαμε“, τόνισε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
(Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος “Παπαστράτος”, Επίσημος υποστηρικτής της 88ης ΔΕΘ)
“Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ και επιτρέψτε μου να σας συστήσω τη νέα Γενική πρόξενο, Μόνικα Φρανκ”, ανέφερε ο Αντρέας Κιλντ, Πρόεδρος ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας.
“Η ΔΕΘ έχει ένα εθνικό αποτύπωμα. Μπορεί ο κόσμος να την αντιμετωπίζει σαν “πανηγυράκι”, όμως ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις όλων των φορέων και των επισκεπτών. Είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ. Η Περιφέρεια θα συμμετέχει στο “πρασίνισμα” του χώρου και θα συμμετάσχει με πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ”, δήλωσε η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. “Η ΔΕΘ είναι μια πηγή ζωής, όπως και η έκθεση, για τον τόπο αυτό”.
“Δεν είναι ούτε πανηγύρι ούτε γιορτή, είναι ένα ιστορικό αποτύπωμα της πόλης. Είναι μια κατάκτηση που πρέπει να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε“, δήλωσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.
“Νομίζω πως στο τέλος της φετινής Έκθεσης θα μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι. “Οι Γερμανοί επισκέπτες ήταν οι πρώτη καλύτερη κοινότητα επισκεπτών στη χώρα μας, για το 2022-2023. ” Είναι καθήκον μας , να πούμε πως η νέα δημοτική αρχή , προχώρησε σε μια δύσκολη διαδικασία διεκδίκησης, όσον αφορά την ανάπλαση.”
“Μια Έκθεση που δεν θα έχει κεκλειδώματα, θα συνορεύει στο νότιο τμήμα της με την 3η Σεπτεμβρίου, με το πάρκο της Αγίας Φωτεινής, η οποία θα είναι δημόσια και προσβάσιμη για όλους τους πολίτες. Η ανάπλαση δεν θα είναι άλλο ένα ματαιωμένο σχέδιο της πόλης“.
“Το σημαντικότερο επιχειρηματικό , οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό γεγονός του 2024, η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται 7-15 Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη όλη η πόλη έχει γεμίσει από επισκέπτες. Έχουμε ξεπεράσει τους 1.800 εκθέτες και θα λειτουργήσουν πλήρως και τα 17 περίπτερα.
Οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές μαζί με την τιμώμενη χώρα, Γερμανία, είναι 25, έναντι των 18 που είχαμε πέρισυ. Μάλιστα, μεταξύ των φετινών συμμετοχών, περιλαμβάνονται χώρες που έρχονται για πρώτη φορά στη ΔΕΘ, οι οποίες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ, η Ιαπωνία, οι Χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, το Εκουαδόρ και το Κόσοβο”, ανέφερε ο Διευθύνον Σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης
“Πάνω από 300 drone θα κάνουν show, για πάνω από 10 λεπτά, μια πρακτική, η οποία δεν θα τρομάξει τα κατοικίδιά μας, σε αντίθεση με τη συνήθεια των πυροτεχνημάτων”.
“Θα έχουμε Ολυμπιονίκες φέτος στη ΔΕΘ, οι οποίοι θα μιλήσουν με τον κόσμο και θα μοιραστούν τις σκέψεις τους”. Θα υπάρχουν μαγνητκάκια με QR Code, τα οποία θα μοιραστούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού “Κυνήγι θησαυρού” και θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης πάνω από 1000 νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν δώρα, όπως δωροεπιταγές από πολυκαταστήματα, έως προσκλήσεις για την Έκθεση”.
“Οι συναυλίες θα είναι προσβάσιμες με το εισιτήριο της Έκθεσης και δεν υπάρχει καμία έξτρα χρέωση. Το εισιτήριο είναι σταθερά στα 8 ευρώ και στα 5 ευρώ, για πολύτεκνους και όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Το σάντουιτς με λουκάνικο, μια συνήθεια της ΔΕΘ εδώ και πολλά χρόνια και η μαύρη μπύρα, θα… ρέουν άφθονα, με τιμή 4 ευρώ”.